غذاها

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه برای 4 نفر

باقلاپلو یا در بیان روزانه باقالی‌پلو، یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که معمولاً در جشن‌ها و مهمانی‌ها از آن استفاده می‌شود و البته در مهمانی آن را با گوشت بر سر سفره می‌آورند و به آن «باقالی‌پلو با گوشت» می‌گویند؛ باقالی‌پلو با گوشت بهتر است که با گوشت گوساله همراه باشد تا تکه‌های گوشت شکل خود را ازدست ندهند اما با مرغ یا گوشت گوسفندی یا بره نیز آن را میل می‌کنند. شِوید باقالی، باقالی پلو نیست. این غذا با مشخصاتی که تهیه می‌شود، مُختص کشور ایران است.

تبلیغات

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه برای 4 نفر را برای شما آماده نموده ایم.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی برای 4 نفر

مواد لازم برای ۴ نفر:

  • پیاز: ۲ عدد
  • برنج: ۴ پیمانه
  • باقلا سبز: ۱ لیوان
  • ماهیچه: ۵۰۰ گرم
  • شویدخشک: ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرمی: ۱ عدد
  • هل: یک قاشق چایخوری
  • روغن مایع: به اندازه کافی
  • دارچین: ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر گل سرخ: ۱ قاشق سوپ خوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه:

ابتدا باقالی ها را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و از وسط نصف می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس در قابلمه‌ای آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب بجوش بیاید

و برنج را که بستگی به مدل آن دارد و مهارت شما یا از قبل خیس کرده‌اید و یا چون تجربه ندارید همان لحظه می‌شوییم و آب آن را بیرون می‌ریزیم و داخل آب در حال جوش می‌ریزیم. زمانی که برنج را به آب در حال جوش اضافه می‌کنیم آب از جوش می افتد

صبر می‌کنیم تا مجدداً آب بجوش بیاید و باقالی ها را به آن می‌افزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود، برنج و باقالی را با هم آبکش می‌کنیم. سپس برای ته دیگ سیب زمینی را پوست می‌گیریم و حلقه حلقه برش می‌دهیم

تبلیغات

و کف قابلمه روغن می‌ریزیم و سیب زمینی‌ها را روی روغن می‌چینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی سیب زمینی‌ها می‌ریزیم و کمی از برنج را با کفگیر روی سیب زمینی‌ها می‌ریزیم و کمی شوید خشک روی برنج می‌پاشیم

و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج می‌ریزیم و مجدداً لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی می‌ریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم

در لایه بعدی نیز می‌ریزیم و کره را نازک ورقه ورقه می‌کنیم و روی برنج می‌چینیم تا بخورد برنج برود و به مرور برنج هم طعم دار شود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را متوسط می‌کنیم تا بخار بکند

و بعد حرارت را کم می‌کنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش می‌کنیم چون پلو کاملاً پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و روی تخته نگینی خرد می‌کنیم و در تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم

و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه می‌ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملاً می‌گیرد به آن اضافه می‌کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن می‌مانیم و تفت می‌دهیم و خوب زیر رو می‌کنیم تا ته نگیرد

تبلیغات

و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچه‌ها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچه‌ها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود

و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو می‌کنیم و در دیس می‌کشیم و ماهیچه را نیز در کاسه‌ای می‌گذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین می‌کنیم.

ادویه باقالی پلو

اگر باقالی پلو را با گوشت گردن درست می‌کنید موقع دم پلو روی آن مقداری دارچین بپاشید. برای باقالی پلو با ماهیچه یا گوشت می‌توانید چند حبه سیر به برنج موقع دم کشیدن اضافه کنید. می‌توانید کمی زردچوبه هم موقع آبکش کردن برنج به آن اضافه کنید. یک روش عالی و خوش عطر هم این است که مقداری برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و موقع سرو روی باقالی پلو بریزید. اضافه کردن دارچین هم به باقلی پلو برای سرو در کنار ماهیچه گوسفند و گوساله هم فکر خوبی است.

نکات کلیدی پخت باقالی‌پلو

اگر فصل باقالی است، حتماً از باقالی تازه استفاده کنید و اگر نه از باقالی فریز شده.
نسبت برنج به باقالی باید ۲ به ۱ باشد؛ یعنی اگر دو پیمانه برنج دارید، یک پیمانه باقالی باید اضافه کنید.
اگر باقالی فریز شده دارید، همزمان با ریختن برنج در آب جوش، باقالی‌ها را هم بریزید و اگر باقالی تازه دارید، چند دقیقه آخر برای آبکشی، باقالی را اضافه کنید تا له نشود.
کلیدی‌ترین زمان، موقع دم کردن برنج است. یک کفگیر برنج و باقالی را بریزید، شوید را به آن اضافه کنید و به اندازه سر قاشق چای‌خوری پودر گل سرخ، دارچین و زعفران اضافه کنید و این مرحله را تا تمام‌شدن برنج ادامه دهید.
دارچین و گل سرخ همان عطر و بوی باقالی‌پلوهای رستورانی را می‌دهند و پای ثابت وعده‌های غذایی‌تان می‌شود.
اگر از شوید تازه هم استفاده کنید، قطعاً باقالی‌پلوی متفاوت‌تری خواهید داشت.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه مجلسی هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اگر طعم باقالی را دوست ندارید یا به آن حساسیت دارید فقط شوید به پلو اضافه کنید.
باقالی پلو با گوشت گردن را به همین ترتیب درست کنید. البته ۱ لیوان آب برای درست کردن گوشت گردن به آن اضافه کنید.
باقالی پلو را با باقالی خشک هم درست می‌کنند. برای این کار باقالی خشک را با مقداری آب مثل لپه بپزید و موقع دم گذاشتن باقالی پلو با برنج و شوید دم کنید.
طرز تهیه ماهیچه گوساله یا دنبالچه هم مثل ماهیچه گوسفندی است با این تفاوت که ماهیچه گوساله کمی دیرتر می‌پزد و مدت زمان پخت آن طولانی‌تر است.
باقالی پلو با ماهیچه پسران کریم که بسیار مشهور است به همین ترتیب پخته می‌شود با این تفاوت که ماهیچه را به همراه پیاز داغ جدا از برنج سرو می‌کنند. البته چلو ماهیچه پسران کریم مشهورتر است. برای اینکه یک پیاز داغ مجلسی مثل پسران کریم داشته باشید بعد از پخت ماهیچه آن‌ را از قابلمه بیرون بیاورید و پیازهای روی ماهیچه‌ها را با پیازهای زیر ماهیچه مخلوط کنید و خوب سرخ کنید تا عسلی و کاراملی شوند. در صورت تمایل می‌توانید پیاز داغ مجلسی را هم جداگانه تهیه کنید و روی باقالی پلو با ماهیچه بریزید تا همان باقالی پلو با ماهیچه تیپیکال پسران کریم را داشته باشید.
برای درست کردن ماهیچه گوسفندی به هیچ وجه به آن آب اضافه نکنید. پیاز و ماهیچه به اندازه کافی آب می‌اندازند. اما برای درست کردن ماهیچه گوساله یک لیوان آب اضافه کنید تا خوب مغز پخت شود.

3/5 - (2 امتیاز)

تبلیغات

منبع
parsidayseeiranwikipedia

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا