طرز تهیه شیرینی شکر پاره خوشمزه و خانگی
![شیرینی شکر پاره](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/1519799_695.jpg)
شِکَرپاره نوعی شیرینی است که امروزه بیشتر در افغانستان و پاکستان تهیه و مصرف میشود. در افغانستان به گویش محلی آن را شکرپیره یا شیرپیره مینامند.
این شیرینی در قدیم در ایران نیز رواج داشته و با نامهای شکربیزه، شکربوره، شکربوزه، شکربورک، شکربره، شکربرگ، شکرپیره، شکرباره، سنبوسه قندی، اگردک، سکری وسکران شناخته میشده و در اشعار فارسی از آن زیاد نام برده شدهاست.
مواد لازم شیرینی شکر پاره:
- کره: ۱۲۵ گرم
- پودر قند: ۷۵ گرم
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- پوست لیموترش (رنده شده): ۱ عدد
- آرد گندم (الک شده): ۲۵۰ گرم
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- مغز بادام یا فندق: ۱۰ تا ۱۵ عدد
- شربت : مطابق دستور داده شده در انتهای این مطلب
طرز تهیه شیرینی شکر پاره:
۱. فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید.
۲. در ظرفی کره و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا کاملاً لطیف شود، سپس زرده تخممرغ، وانیل، رنده پوست لیموترش، آرد گندم و بیکینگپودر را به آن اضافه کنید و با دست کاملاً ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید.
۳. از خمیر، تکههایی به اندازه گردو برداشته و آن را با دست به شکل گِرد درآورید و از یک طرف آن را صاف کنید، سپس به فاصلههای دو سانتیمتری از یکدیگر داخل سینی فر چربشده یا در کپسول کاغذی قرار دهید و روی هر یک از آنها، یک عدد مغز بادام یا فندق فرو کنید.
۴. سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرمشده قرار دهید تا شیرینیها کاملاً بپزند و طلاییرنگ شوند.
۵. پس از این مدت، شیرینیها از فر بیرون آورید و بلافاصله روی آنها، شربت آماده و سردشده بریزید و بگذارید شیرینیها سرد شوند و شربت کاملاً به خورد آنها برود، سپس شیرینی شکرپاره را به همراه چای یا قهوه ترک سرو کنید.
روش تهیه شربت:
یک پیمانه آب را به همراه ۳۰۰ گرم شکر در قابلمهای کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. یک قاشق چایخوری آب لیموترش را به آن اضافه کرده و اجازه دهید مدتی بجوشد تا غلیظ شود. پس از اینکه شربت کاملاً غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
نوش جان 😉