نوقا؛ طرز تهیه شیرینی نوقا سوغات تبریز
![شیرینی نوقا](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/img10368.jpg)
نوقا یک شیرینی ساخته شده از عسل و شکر و سفیده تخم مرغ و آجیل و گاهی تکه های میوه است. واژه نوقا از زبان اکسیتان (pan nogat) گرفته شده است و به نظر میرسد از لاتین panis nucatus به معنی “نان آجیلی” ریشه گرفته.
سه گونه نوقا وجود دارد یک گونه آن یعنی نوقای سفید (“mandorlato” یا “torrone”در ایتالیا) با سفیده زده شده تخم مرغ و عسل درست میشود که در شهر کرمونا ایتالیا در اوایل سده پانزدهم پدید آمده است.
نوقا یکی از سوغات اصلی شهر تبریز است.
مواد لازم شیرینی نوقا:
- نان میکادو: ۲ ورق
- شکر: ۴۵۰ گرم
- گلوکز مایع: ۲۵۰ میلیلیتر
- عسل یا شیره: ۱۲۵ میلیلیتر
- وانیل: یک هشتم قاشق چایخوری
- سفیده تخم مرغ: ۲ عدد
- کره نرم: ۷۵ گرم
- فندق بدون پوست و پسته: ۲۵۰ گرم
طرز تهیه شیرینی نوقا:
1. قالب مستطیل شکل ۲۰×۳۰ سانتیمتری را چرب کنید و یک ورق از نان میکادو را کف قالب قرار داده کنار بگذارید.
2. شکر، گلوکز مایع، شیره و یا عسل را در ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. بعد از آن حرارت را کمی بالا برده تا مواد به جوش آید. این مواد باید حدود ۵ دقیقه بدون اینکه هم بخورد بجوشد تا زمانی که درجه حرارت سنج شما عدد ۱۳۰ درجه سانتیگراد را نشان دهد.
3. قبل از اینکه مایع کاملاً آماده شود سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. سپس شیره آماده را از روی حرارت برداشته به صورت یک نوار باریک به آرامی به سفیده اضافه کنید. همچنان با همزن به زدن ادامه دهید تا شیره کاملاً جذب شده و مواد غلیظ شود. به طوری که شکل خود را حفظ کند.
4. بعد از جذب شیره با سفیده، کره نرم شده و وانیل را اضافه کنید و در نهایت فندق و پسته را مخلوط کنید و در قالب آماده بریزید و با سرعت مواد را با کاردک چرب داخل قالب، پهن کنید.
5. تکه دیگر نان میکادو را روی مواد قرار داده کاملاً فشار دهید تا نان به مواد بچسبد. قالب را در دمای محیط قرار دهید تا نوقا کاملاً خنک شود. سپس شیرینی را با استفاده از یک چاقوی چرب برش دهید و در ظرف بچینید.
دقت و سرعت عمل در کار، نکته اصلی در تهیه این شیرینی است. همین طور بهتر است در تهیه این شیرینی از همزن کاسه دار استفاده کنید. در صورت در دسترس نبودن دماسنج میتوانید بعد از ۵ دقیقه جوشیدن مایع به اندازه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید چنانچه بلافاصله فرم گرفت و شکننده شد مایع آماده است.
نوش جان 😉