نوشیدنی ها

طرز تهیه آب زرشک کوهی (زرشک سیاه) در منزل

استفاده از زرشک و آب زرشک به  قدیم‌الایام می‌رسد که پزشکان سنتی گذشته به دلیل توصیه خود به اشخاص آن زمان سعی در معالجه بسیاری از امراض داشته‌اند که انسان‌ها امروزه نیز بی‌بهره نیستند.

تبلیغات

معمولاً هر وقت که بحث از آب زرشک به میان می‌آید در ذهن افراد بطری‌های آماده آب زرشک که بر روی برچسب آن نوشته شده آب زرشک طبیعی تداعی می‌شود، وقتی با دقت به برچسب که باید نشانگر سلامت محصول باشد دقت کنیم متوجه می‌شویم که محصولی که قرار است مصرف کنیم طبیعی نبوده و حتی حاوی نگهدارنده های شیمیایی که خود آن‌ها برای دستگاه گوارش مضر هستند می‌باشد.

وقتی صحبت از طبیعی بودن محصولی به میان می‌آید باید خود دست به کار شد و آن را آماده و مصرف کرد.

نکاتی که باید در مورد آب زرشک توجه کرد این است که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که از خانواده زرشک قرمز (زرشک پلویی) است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جثه‌ای نسبتاً بزرگ‌تر از زرشک قرمز، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به “زرشک سیاه” یا “زرشک کوهی” معروف است، زرشک سیاه را می‌توان در بسیاری عطاری‌ها که هم به صورت تازه و خشک ارائه می‌شود و در تمام فصول سال موجود است را خریداری کرد، در ادامه به خواص درمانی و همچنین طرز تهیه آب زرشک طبیعی اشاره‌ای خواهیم داشت.

طرز تهیه آب زرشک کوهی

برای تهیه آب زرشک طبیعی از دو روش می‌توانید استفاده کنید.

تبلیغات

روش اول:

مقدار 250 گرم زرشک سیاه  را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آن را داخل ظرفی غیرفلزی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید.
مخلوط به‌دست‌آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری‌های شیشه‌ای جهت نگهداری منتقل کنید.

روش دوم:

برای تهیه 4/5 لیتر آب زرشک، یک کیلوگرم زرشک آبگیری خریداری نموده و آن را با آب سرد بشویید و آبکش نمایید.

سپس مقدار آب ذکر شده را بر روی شعله گاز قرار می‌دهید تا به نقطه جوش برسد و سپس آن را از روی شعله بردارید و زرشک‌های شسته شده را داخل آن بریزید.
(توجه داشته باشید که به‌هیچ‌وجه نباید زرشک را درون آب ریخته و بر روی شعله قرار داد؛ زیرا علاوه بر از بین رفتن خواص زرشک، مزه آن هم به تلخی میزند.)

بعدازآنکه زرشک‌ها را درون آب جوش ریختید درب قابلمه را گذاشته و پس از سرد شدن درون یخچال بگذارید و تا 24 ساعت صبر کنید.

پس از سپری شدن زمان مورد اشاره؛ آب زرشک غلیظ و گوارای شما آماده است و می‌بایست پس از صاف کردن آن با آبکش و گرفتن آب تفاله زرشک‌ها, آن را درون یخچال نگه دارید و هر زمان که خواستید مقداری از آن را نوش جان کنید.

تبلیغات


نکات مهم

  • برای افرادی که مبتلا به سرفه‌های خشک هستند مضر است.
  • بهتر است هر روز صبح ناشتا ترجیحاً قبل از طلوع آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان میل نمایید.

خواص درمانی آب زرشک

4.2/5 - (201 امتیاز)

منبع
asriranگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. باسلام و احترام فراوان و تشکر اززحماتتان ،،نکته های بسیار ظریف و عالی هست ،،،ممنونم سیدعباس هاشمی

  2. خیلی خیلی عالی ،،،مثمر ثمر بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا