بیماری هانان، کیک و شیرینی

طرز تهیه نان ذرت برای بیماران سلیاک

بیماری سلیاک عارضه ای است که افراد مبتلا به آن نسبت به گلوتن حساس هستند و باید به دنبال رژیم غذایی بدون گلوتن باشند. ذرت خام ماده غذایی بدون گلوتن است اما اگر با سس یا هر ماده دیگری مصرف شود باید مراقب گلوتن موجود در آن باشید. نشاسته ذرت فاقد گلوتن است، نشاسته ذرت از آسیاب کردن دانه های ذرت تهیه می شود و معمولاً برای غلظت سوپ، سس و خورش استفاده می شود. آرد ذرت نیز فاقد گلوتن است و بافت سبک و ظریفی دارد.

تبلیغات

رژیم غذایی بدون گلوتن تنها درمان موجود تا به امروز برای افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک است. پروتئین مشکل‌ساز گلوتن عمدتاً در گندم، جو، چاودار و غلات مربوطه یافت می‌شود. اما در مورد ذرت قضیه فرق می کند، ذرت حاوی نوعی گلوتن به نام زین است که کمی متفاوت از انواع گلوتن موجود در غلات سنتی مانند گندم، جو و چاودار است. گلوتن زین ذرت معمولاً توسط افراد مبتلا به بیماری سلیاک به خوبی تحمل می شود، به همین دلیل آرد ذرت اغلب به عنوان محصول بدون گلوتن در تورتیلا ذرت، نان، چیپس و کراکر استفاده می شود.

اگر مبتلا به سلیاک هستید، در این مطلب آنچه باید در مورد طرز تهیه نان ذرت برای بیماران سلیاک بدانید، را بیان کردیم.

آیا نان ذرت برای بیماران سلیاک، بدون گلوتن است؟

درست است که ذرت بدون گلتون است اما اگر مبتلا به بیماری سلیاک هستید، بهتر است نان ذرت را خودتان در منزل درست کنید. زیرا نان های ذرت آماده با کمی آرد سفید مخلوط می شوند، که در این صورت دارای گلوتن می شود. همینطور اگر بعد از خوردن نان ذرت علائم سلیاک داشتید سریع مصرف آن را قطع کنید.

از طرفی اگر آلرژی یا حساسیت به ذرت داشته باشید باید قبل از مصرف با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.

تبلیغات

البته توجه داشته باشید، تشخیص آلرژی به ذرت دشوار است زیرا تست های پوستی نمی توانند تفاوت بین آلرژی و دانه های غلات را تشخیص دهند علائم آلرژی به ذرت شامل حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی، اسهال و سوء هاضمه می باشد. از طرفی، مصرف گلوتن در طولانی مدت منجر به مشکلات سلامتی مانند پوکی استخوان، سایر بیماری های خود ایمنی و حتی سرطان می شود.

طرز تهیه نان ذرت برای بیماران سلیاک

روش اول

مواد اولیه

  • نصف فنجان آرد ذرت آسیاب شده
  • 1 فنجان آرد بدون گلوتن
  • 1 قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • 1 قاشق چایخوری نمک دریا
  • 1 و نیم فنجان شیر
  • یک سوم فنجان کره ذوب شده
  • یک چهارم فنجان عسل
  • 1 عدد تخم مرغ

طرز تهیه

آرد ذرت، آرد بدون گلوتن، بکینگ پودر و نمک را در ظرفی با هم مخلوط کنید. سپس عسل، شیر، تخم مرغ و کره ذوب شده را به مواد اضافه و هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید. برای این کار نیازی به استفاده از میکسر نیست. بعد از این، نان ذرت را به مدت 30 دقیقه در فر بپزید.

برای جایگزین کردن تخم مرغ کافیست 1 قاشق غذاخوری دانه کتان را با 3 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه بماند. این مخلوط را می توانید به جای تخم مرغ استفاده کنید. همچنین، با جایگزین کردن شیر با شیر نارگیل پرچرب و کره با روغن نارگیل می توانید این نان ذرت را بدون لبنیات درست کنید.

روش دوم

مواد اولیه

  • 2 فنجان آرد بدون گلوتن
  • 2 فنجان آرد ذرت بدون گلوتن
  • یک سوم پیمانه شکر
  • 2 قاشق غذاخوری عسل
  • 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 1 قاشق چایخوری جوش شیرین
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 2 فنجان شیر
  • 6 قاشق غذاخوری کره

طرز تهیه

فر را در دمای 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت گرم کنید. یک تابه چدنی با اندازه متوسط (یا ظرف پخت 8×8) را با روغن یا کره چرب کنید. در یک کاسه بزرگ، آرد بدون گلوتن، آرد ذرت، شکر، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را اضافه و خوب ترکیب کنید.

کره را ذوب کنید و اجازه دهید کمی خنک شود سپس تخم مرغ ها و شیر را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید. پس از خنک شدن کره به مواد اضافه کنید. مواد خیس را به خشک اضافه کنید و با قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. سپس تابه گرم شده (یا ظرف پخت) را از فر خارج کرده و خمیر را داخل آن بریزید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت گرم کنید و نان را به مدت 25 تا 30 دقیقه تا زمانی که روی آن قهوه ای شود، بپزید.

تبلیغات

نکات: می توانید به جای آرد ذرت از بلغور ذرت استفاده کنید زیرا باعث تردی نان می شود. همچنین، به جای شیر می توانید از یک قاشق غذاخوری سرکه یا آب لیمو استفاده کنید.

چگونه نان ذرت را نگهداری کنیم؟

از آنجایی که نان ذرت مرطوب و نرم است، بهتر است طوری نگهداری شود تا خشک نشود. برای این منظور بهتر است آن در یک ظرف یا کیسه پلاستیکی یا ظرف شیشه ای بدون هوا قرار دهید.

نکات تهیه نان ذرت برای بیماران سلیاک

هنگام تهیه نان ذرت بدون گلوتن از ابتدا باید به چند نکته توجه داشته باشید:

  • تمام مواد را دقیق اندازه گیری کنید
  • مواد خیس را قبل از اضافه کردن به مواد خشک با هم مخلوط کنید
  • به جای همزن از لیستک استفاده کنید
  • فر را حدود 20 دقیقه قبل از استفاده گرم کنید
4.1/5 - (7 امتیاز)

تبلیغات

منبع
beyondceliacwellandfullfromscratchfastglutenfreeweeklytarateaspoonletthemeatgfcakejamieoliverfedandfithealthyeating

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا