روز جهانی ماکارونی و علت نامگذاری آن
![](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2021/07/opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__simply_recipes__uploads__2010__10__quick-mac-cheese-horiz-a-1800-2086266fbc1b48a28a575b793d2926fd-min.jpg)
روز جهانی ماکارونی و راز نامگذاری آن
روز جهانی ماکارونی و راز نامگذاری آن طی قرنها تغییر شگفت انگیزی داشته و شهرت جهانی پیدا کرده است. پاستا یک وعده غذایی مناسب و سیرکننده است و انسانها حداقل از 5000 سال قبل از میلاد ماکارونی میخوردند و امروزه حدود 350 شکل از ماکارونی وجود دارد. بین سالهای 1997 و 2016 تولید جهانی ماکارونی تقریباً 57 درصد افزایش یافته است و از 9.1 به 14.3 میلیون تن رسیده است. 48 کشور مقدار قابل توجهی تولید داشتند (بیش از 1000 تن) و 52 کشور (در آن زمان 30 کشور بودند) که سرانه مصرف سالانه آنها حداقل 1 کیلوگرم است.
3 آبان ماه مصادف با 25 اکتبر، روز جهانی ماکارونی نامگذاری شد. در این روز کارشناسان از سراسر جهان گرد هم میآیند تا در مورد ماکارونی و ترویج خوردن آن در جهان و تشویق مصرف کنندگان برای امتحان طعمهای جدید ماکارونی و اطلاعات مهم در مورد کارخانجات تولید کننده بحث کنند. در حقیقت روز جهانی ماکارونی برای وسعت بخشیدن به افق دید شما در دنیای آشپزی پاستاها است.
تاریخچه ماکارونی
ماکارونی نوعی غذا است که از مخلوط آرد، تخم مرغ و آب تهیه میشود و به شکلهای مختلف در میآید در حال حاضر حداقل 200 نوع ماکارونی وجود دارد. ماکارونی از آنجا که مدت زمان طولانی و در شرایط مختلف، قابل نگهداری است و با انواع سسها و طعمها طبخ میشود به غذای محبوب جهانی بدل شده است.
ریشه تاریخی ماکارونی مدتهاست که مورد بحث و بررسی است. بر اساس نوشتههای کاوشگر قرن سیزدهم مارکو پولو، ماکارونی از ایتالیا نشات گرفته است. بسیاری از نویسندگان ایتالیایی استدلال کردهاند مقبرهای در قرن چهارم قبل از میلاد دارای تجهیزات برجسته تولید ماکارونی بوده که نشان میدهد این غذا در ایتالیای قبل از روم مصرف میشده است. ماکارونی در ایتالیا به دلیل تجارت گسترده مدیترانه در قرون وسطی جا افتاد و انواع غذاهای ماکارونی در سراسر شبه جزیره ایتالیا رشد کردند.
در قرون 17 و 18 تولید ماکارونی به شدت افزایش پیدا کرد. تا جایی که، گوته شاعر آلمانی از نزدیک شاهد رونق ماکارونی بود و بیان میکند با هزینه بسیار کم میتوان آن را در همه جا و در هر مغازهای خریداری کرد. ماکارونی، در اواخر قرن هفدهم به اصلیترین ماده اصلی رژیم غذایی تبدیل شد و گسترش چشمگیر آن به دلیل وجود ماشین آلات مکانیکی توسعه یافت.
ارزش غذایی ماکارونی
ماکارونی پایه مناسبی برای یک وعده غذایی سالم، مقوی و سیرکننده است و فقط به دلیل سرشار بودن کربوهیدرات برای تأمین انرژی بدن مناسب است، ماکارونی یک رژیم متعادل است که حدود نیمی از کالری کربوهیدرات بدن را تأمین میکند. در حقیقت حدود یک چهارم وعده غذایی سالم و متعادل از غلاتی مانند ماکارونی، برنج، آرد ذرت یا بلغور جو دوسر تشکیل میشود. ماکارونی یک پایه غذایی عالی میباشد. نکاتی برای تهیه وعدههای غذایی سالم مبتنی بر ماکارونی:
- اضافه کردن مقدار زیادی سبزیجات
- استفاده از پروتئینهای بدون چربی، مانند ماهی
- تا جایی که میتوانید سس ماکارونی را در خانه درست کنید
- مقدار روغن را به 1-2 قاشق غذاخوری محدود کنید
- تا حدالمکان استفاده از ماکارونی سبوس دار
فواید ماکارونی برای سلامتی
- انرژی پایدار
از آنجا که ماکارونی منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات است، سوخت حیاتی مغز و عضلات را تأمین میکند.
- سدیم و کلسترول کم
ماکارونی بسیار کم سدیم و کلسترول است. ماکارونی منابع خوبی از چندین ماده مغذی ضروری از جمله آهن و ویتامینهای گروه B است.
- اسید فولیک
یک وعده ماکارونی معادل تقریباً 100 میکروگرم اسید فولیک دارد که برای زنان در سنین باروری ضروری است.