نحوه انتخاب آناناس رسیده و آبدار؛ نگهداری آن برای مدت طولانی
![آناناس](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/04/store.jpg)
ازآنجاییکه آناناس حاوی موادی نیست که بعد از برداشتن و کنده شدن از بوته، بتواند خودبهخود برسد، بسیار مهم است که اگر قصد دارید آناناسی را به مدت طولانی نگهداری کنید، نوع کاملاً رسیدهی آن را انتخاب کنید.
زیرا درواقع انواع آناناسی را میتوان برای طولانیمدت نگهداری کرد که کاملاً رسیده بوده و لکهها و نشانههای خرابی هم نداشته باشد. با ما همراه شوید تا بتوانید بهترین آناناس را انتخاب و برای طولانیمدت نگهداری کنید.
نکاتی برای انتخاب بهترین آناناس
۱- همانطور که گفته شد در هنگام خرید آناناس دو معیار باید در نظرتان باشد. رسیده بودن میوه و خراب نبودن آن.
آناناسهایی که شروع به ترک برداشتن کردهاند و پوستشان چروک شده است را بههیچوجه برندارید، زیرا خراب بوده و به زودی از بین میروند. در عوض آناناسهایی را انتخاب کنید که سالم و رسیده بوده و پوست زرد و طلایی دارند.
درواقع پوست آناناس باید ترکیبی از سبز براق و زرد طلایی بوده و هیچ لکهی سفید یا قهوهای روی آن وجود نداشته باشد. معمولاً در اکثر آناناسها رنگ زرد بیشتر از سبز است. هر چه رنگ زرد بیشتر باشد آناناس خوشطعمتر است.
ویژگی های آناناس رسیده چیست؟
۲- بعد از بررسی رنگ، پوست آناناس را نیز بررسی کنید. خود میوه سفت و محکم است، اما پوست آن کمی نرم میباشد. بااینحال پوست نباید ناهموار، دارای چروک و یا دندانهدندانه باشد. آناناس سالم و رسیده پوست یکدست و نسبتاً نرمی دارد.
۳- سایز چشمهای روی پوست آناناس را نیز بررسی کنید. همهی چشمها باید درشت، یک اندازه و یک رنگ باشند. هر چه چشم درشتتر باشد، یعنی آناناس مدتزمان بیشتری را روی بوته بوده و رسیده است.
بهعلاوه چشمهای آناناس نیز باید تخت باشد. تخت بودن چشمهای آناناس نشانهی شیرین بودن آن است.
مشخصات آناناس رسیده
۴- آناناس را بو کنید. باید بویی شیرین داشته باشد. بوی بسیار شیرین و قوی تقریباً مانند الکل نشانهی کهنه بودن آناناس و از دست دادن طراوت و تازگی است. میوههایی که تازه نیستند یا بیشازحد رسیدهاند را برای نگهداری طولانی انتخاب نکنید.
روش های انتخاب آناناس رسیده و نگهداری آن در خانه
روش نگهداری آناناس برای طولانی مدت
اگر قصد دارید آناناس را در عرض چند روز مصرف کنید، آن را روی کانتر آشپزخانه بگذارید. آناناس نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. بااینحال در این مدت حواستان به آناناس باشد که نشانههای خرابی روی آن پدیدار نشود.
برای نگهداری طولانیتر، تقریباً یک هفته آناناس را در کیسهی فریزر گذاشته و در یخچال بگذارید؛ اما به یاد داشته باشید که یخچال عمر مفید آناناس را افزایش نمیدهد؛ یعنی آناناس داخل یخچال نیز باید در عرض چند روز باید مصرف شود. در غیر این صورت خراب میشود.
برای اینکه بتوانید آناناس را کمی بیشتر از یک هفته نگهداری کنید، آنها را ورقه ورقه خردکرده، در ظرفی دربسته ریخته و در یخچال قرار دهید. توصیه میکنیم حتی در این روش نیز آناناس در عرض یک هفته خورده شود.
روش انتخاب و نگهداری درست آناناس
چگونه آناناس را در منزل نگهداری کنیم؟
۱- پوست آناناس را بگیرید. آناناسها را حلقهحلقه کنید. هستهی وسط را درآورده و در کیسهی زیپداری ریخته و در فریزر بگذارید.
آناناس با این روش تا یک سال تازه نگهداشته میشود. فقط به یاد داشته باشید که هوای کیسه را کامل نگیرید و اجازه دهید مقداری هوا در کیسه بماند.
۲- آناناسها را خشک کرده و چیپس آناناس تهیه کنید.
3- مربا یا کنسرو آناناس تهیه کنید. بهترین روش برای نگهداری بسیار طولانی یعنی تا چندین سال کنسرو است. بااینحال توصیه میکنیم کنسرو نیز در عرض یک سال مصرف شود.
روش انجام کار:
این بار آناناس را نگینی خردکنید. سپس آناناسها را در آب انگور یا آب سیب بجوشانید. سپس آن را در ظرف شیشهای بهطوریکه پر نشود، بریزید. تقریباً دو تا سه سانتیمتر فضای خالی باقی بگذارید.
سپس ظرفی که ارتفاع آن بیشتر از ارتفاع شیشه است را با آب پرکرده و شیشهی آناناس را در آن انداخته و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه شیشه آناناس را بجوشانید. آن را درآورده و به مدت طولانی نگهداری کنید.
کلام آخر
بهترین زمان مصرف این میوه بین دو وعده غذایی میباشد.
برای تهیه آناناس باید میوهای را انتخاب کنید که وزن آن نسبت بهاندازهاش بیشتر باشد. آناناس باید بدون لکه، شکستگی و سیاهشدگی باشد. وجود نقاط سفت نشاندهنده این است که آناناس خیلی زود چیده شده و هنوز بهطور کامل نرسیده است.