موفقیت

چگونه استعداد خود را پیدا کنیم

در این مطلب خواهیم آموخت که چگونه استعداد خود را پیدا کنیم، باما همراه باشید 🙂

هویت شغلی، بخش مهمی از هویت هر شخص را تشکیل می‌دهد، بدین معنا که ما خودمان را بر اساس عوامل مختلف که شغل و تحصیلات هم یکی از ابعاد مهم آن است، می‌شناسیم و به هویت و کیستی خود شکل می‌دهیم. برای همین ضرورت دارد نوع و رشته تحصیلی و شغلمان مطابق با شخصیت و نیازهای ما باشد وگرنه دچار تعارضات شدیدی خواهیم شد. ما چه بخواهیم، چه نخواهیم مقدار قابل توجهی از وقت خود را در شغلمان صرف می‌کنیم.

چطور علاقه، استعداد و هدف خود را پیدا کنیم؟

چگونه استعداد خود را پیدا کنیمراه های کشف استعداد در خود

به دنبال تجربه اندوزی باشید

صرفاً با فکر کردن و کتاب خواندن، اتفاقی رخ نخواهد داد. کتاب خواندن یا مشاوره، روش تفکر و شیوه استخراج و مدیریت اطلاعات را به شما آموزش می‌دهد اما داده‌های ورودی این فرایند از تجارب ما سرچشمه می‌گیرد. در این شرایط برای شما بهترین کار، امتحان مشاغل مختلف است از فروشندگی و بازاریابی و حسابداری که رشته تحصیلی شما هم بوده است تا کار در مهد کودک یا هر شغلی که توانایی آن را دارید. این تجارب باعث خواهد شد اطلاعات لازم را درباره خودتان جمع آوری کنید و سپس با تجزیه و تحلیل این داده‌ها به علایق و استعدادهای خود پی ببرید. البته توجه به ویژگی‌های هر کار و سختی‌های آن با شناختی که از خودتان دارید، در مرحله قبل از تجربه کردن قرار می‌گیرد.

انعطاف پذیری بیش از حد، مثبت نیست

انعطاف پذیری زیاد، گاهی باعث نقض هویت شخصی انسان می‌شود. در واقع انعطاف، زمانی معنا دارد که شما حول چند اصل ثابت و در جزئیات آن‌ها از خود انعطاف نشان دهید. انعطاف بیش از حد، باعث شده است شما هیچ گاه به خواسته‌ها، نیازها و استعدادهای خود فکر نکنید و حتی در بررسی‌های خود فقط از بازخوردهای بیرونی برای کشف استعدادهایتان استفاده کنید.

به درون خود نگاه کنید

برای کشف استعدادهایتان، تمام حرف‌های دیگران را فراموش کنید و فقط به درون خویش بنگرید. آن گاه مطمئن هستم به آن چه می‌خواهید دست خواهید یافت. در واقع خود، آینه خود شوید تا در آن به وضوح خویشتن را بیابید. آینه‌های دیگران همیشه زاویه دار هستند و بر اساس شخصیت و نیازهای خود سوگیری دارند، در نتیجه آن چه در آن می‌بینید، فقط تصور آن‌ها از شماست و نه خود واقعی شما. بی واسطه به خود، تجربیات خودتان و گذشته و آینده‌تان نگاه کنید تا بتوانید از شرایط فعلی به سمت موفقیت گام بردارید و استعدادتان را بیابید.

استعداد و علایقچگونه استعداد خود را بشناسیم

تجربه نوشتن موثر در کشف استعداد

این نوشتن ممکن است شامل شرح حال، خاطرات، داستان و… باشد. خلاصه اینکه شما به هرحال بنویسید. نوشتن انسان را در شناخت هرچه بیشتر و بهتر خویش کمک و یاری می‌رساند. سالنامه‌ای را تهیه کنید و هر روز سعی کنید یک صفحه از آن را پر کنید. پس از یک ماه به نوشته‌های روزهای اولتان برگردید و آنها را بخوانید. خودتان هم متوجه این خواهید شد که روز به روز تغییر کرده‌اید.

روی زندگانی خودتان متمرکز شوید

هر شب قبل از خواب، ساعتی را به خودتان اختصاص دهید و به کارهای روزتان فکر کنید. ببینید چه کارهایی را انجام داده‌اید. تمامی آنها را روی برگه بنویسید. به کجاها رفته‌اید. چه مطالبی را خوانده‌اید و غیره. هر شب در ساعت آخر شب این کار را انجام دهید. پس از یک هفته یک بازنگری بر روی نوشته‌هایتان داشته باشید. ببینید که چه کارهایی را بیشتر انجام داده‌اید. وقتی که با دوستانتان صحبت می‌کنید بیشتر مایل هستید که در چه زمینه‌هایی گفتگو کنید. چه مطالبی را بیشتر از رادیو و تلویزیون پیگیر هستید؟ سری به کتابخانه‌تان بزنید. بیشتر در چه زمینه‌ای کتاب می‌خوانید؟ به کتابفروشی‌های بیرون بروید. چه کتاب‌هایی شما را بیشتر جذب می‌کنند؟ هر روز، روزنامه بخرید و آن را بخوانید. چه مطالبی را دنبال می‌کنید و هر روز دوست دارید آنها را بخوانید و حتی کدامیک از مطالب را آرشیو می‌کنید؟ در چه زمینه‌هایی صاحب‌نظر هستید؟ به این معنا که خیلی خوب از پس صحبت کردن در مورد آن مطلب برمی آیید و دوستانتان شما را تحسین می‌کنند و یا اینکه خیلی خوب به حرفهایتان گوش فرا می‌دهند؟

به زندگی گذشته خود فکر کنید

در چه زمینه‌هایی کار کرده‌اید و صاحب آثاری هستید. در چه زمینه‌هایی موفق بوده‌اید و احساس کرده‌اید که می‌توانید موفق باشید.

مدتی به کلاسهای مختلف در رشته‌های مختلف بروید

موفقیت‌ها و دستاوردهای زندگی گذشته‌تان را به یاد آورده و جایی یادداشت کنید، حتی موفقیت‌هایی که در کودکی به آن دست پیدا کردید. مطمئناً یک نقطه مشترک در همه آنها احساس خواهید کرد و به همین ترتیب استعداد پنهانتان را کشف می‌کنید. کلاس‌هایی در زمینه‌های گوناگون که احساس می‌کنید به آن زمینه‌ها علاقه دارید و دوست دارید در آن حیطه‌ها کار کنید. ببینید کدامیک از کلاسها را بیشتر دوست دارید و دوست دارید که بیشتر و بیشتر از آنها بیاموزید. در کدامیک از آنها استعداد دارید؟ چگونه می‌شود فهمید که یک فرد در رشته‌ای بااستعداد است؟ یکی از روشهای فهمیدن آن این است که کاری را که دیگران حالا یا به سختی و یا با گذاشتن زمان زیادی می‌توانند آن را انجام دهند فرد با گذاشتن زمان کمی و به خوبی از پس آن کار برآید.

کتاب آشنایی با رشته‌های مختلف دانشگاهی را مطالعه نمایید

این کتاب را تهیه کنید و نگاهی گذرا به فهرست کتاب و رشته‌های مختلف داشته باشید و ببینید که کدامیک از رشته‌ها بیشتر شما را جذب می‌کند.

کمتر صحبت کنید

سعی کنید بیشتر فکر کنید، بیشتر شنوا باشید تا گویا. در روایت از امام معصوم آمده است که” الفکر ینیر القلب; فکر، قلب را نورانی می‌کند”.

در تمامی این مواردی که ذکر کردیم. شما برای هر مورد، یادداشت کنید که به چه چیزهایی علاقه مند هستید و هر کدام از علایق شما مربوط به کدام رشته دانشگاهی می‌باشد و سپس بر اساس نتایج این موارد، تصمیم بگیرید.

شناخت انسان از نفس خویش، علایق خویش، استعدادهای خویش و… روز به روز بهتر و بهتر می‌شود. معرفت انسان نسبت به خودش، جهان هستی و خدای خویش روز به روز، بیشتر و بیشتر می‌شود به شرط اینکه شما نیز با خودتان صداقت داشته باشید.

استعداد و علایق
چگونه استعداد خود را کشف کنم

خوب تأمل کنید. دوست دارید آینده خود را در چه شکل و تصویری ببینید. در چه حرفه‌ای متبحر شده‌اید؟

موفقیت‌ها و دستاوردهای زندگی گذشته‌تان را به یاد آورده و جایی یادداشت کنید، حتی موفقیت‌هایی که در کودکی به آن دست پیدا کردید. مطمئناً یک نقطه مشترک در همه آنها احساس خواهید کرد و به همین ترتیب استعداد پنهانتان را کشف می‌کنید.

چه کارهایی هست که گذر زمان را برایتان ساده‌تر می‌کند و می‌توانید ساعت‌ها در مورد آن حرف بزنید؟ شاید به نظرتان اینها استعداد نباشد اما اگر اینقدر از انجام آنها لذت می‌برید، این احتمال وجود دارد که بتواند شما را به استعدادهایتان برساند.

گذشته از این مسائل می‌توانید به مراکز مشاوره مراجعه کنید و آزمون‌هایی را در همین ارتباط پاسخ دهید. تا جهت دهی مثبت‌تر و صحیح‌تری داشته باشید.

همچنین برای کشف استعداد و تحقق این امر باید از خودتان بپرسید:

چه مهارت‌هایی به شما کمک کرده‌اند تا رشد کنید؟

استعداد و علایق
چگونه استعداد خود را بیابیم

یکی از مواردی که برای پی بردن به کشف استعدادتان مهم است، شناخت مهارت‌هایی است که به رشد شما کمک کرده‌اند. مطمئناً در طول دوران کودکی و هم چنین مدرسه و دانشگاه مهارت‌های خاصی را از روی نیاز به دست آورده‌اید. به عنوان مثال اسکات ادینگر مدیرعامل یکی از شرکت‌های مشاوره‌ای برتر جهان است، او در زمان کودکی در شرایط بسیار نامطلوبی زندگی می‌کرد و یاد گرفت برای زنده ماندن در این محیط باید چالش‌های بسیاری را رد کند، این نیاز به او کمک کرد تا تخصص ارتباطات، همسویی با دیگران، متقاعدسازی و حل تعارضات را یاد بگیرد.

چه کارهایی به شما احساس قوی بودن می‌دهند؟

مارکوس باکینگهام، یکی از نویسندگان برتر حال حاضر در مورد کشف استعداد و نقاط قوت توضیح می‌دهد: نقاط قوت ما به شیوه‌های اساسی جلب توجه می‌کنند، آن‌ها باعث می‌شوند ما احساس قوی بودن بکنیم. توجه داشته باشید چه زمانی شما احساس کنجکاوی، موفقیت و خوشبختی می‌کنید. این لحظات سر نخی از نقاط قوت شما داشته و به کشف استعداد شما کمک می‌کنند.

هنگامی که کودک بودید چه کارهای عجیب و غریبی انجام می‌دادید؟

یکی از گام‌های مهم برای کشف استعداد، یادآوری کارهای عجیب و غریبی است که در کودکی انجام می‌دادید. زمانی که ما کودک هستیم، کارهایی را انجام می‌دهیم که به آن‌ها علاقه داریم؛ حتی اگر این کارها کمی عجیب و غریب باشند. هنگامی که به سرگرمی‌های دوران کودکی خود نگاه کنید، به احتمال زیاد یک استعداد ذاتی کشف خواهید کرد.

چه استعداد و نقات قوتی را در خود نادیده گرفته‌اید؟

اغلب اوقات ما نسبت به نقاط قوت خودمان بی اعتنا هستیم، زمانی که شما به صورت ناخودآگاه کاری به خوبی را انجام می‌دهید، به آسانی آن را نادیده می‌گیرید. به دقت گوش فرا دهید و آن نقاط قوتی را که به آسانی ردشان می‌کنید بیابید.

4/5 - (4 امتیاز)
منبع
namnakwebgardi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا