کیک پادشاه؛ طرز تهیه کیک پادشاه فرانسوی
![کیک پادشاه فرانسوی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/galette-frangipane-0.jpg)
کیک پادشاه به طور سنتی در هنگام جشن خاجشویان در کشور فرانسه و استان کبک در کشور کانادا در بسیاری از نانواییها در طول ماه ژانویه به فروش میرسد. در شمال فرانسه و استان کبک به نام کیک گالت دِ روا نامیده میشود (که میتواند یا دایره یا مستطیل شکل باشد) گالت د روا متشکل است از لایههای پوسته پوسته که از خمیر هزار لا به دست میآید و یک مرکز متراکم که مواد آن را کرم کاستارد مخلوط شده با کرم بادام تشکیل میدهد.
مواد لازم کیک پادشاه فرانسوی:
برای کیکی به قطر ۲۰ سانتیمتر:
- خمیر هزار لا: ۶۰۰ گرم بهطور تقریبی
- کره برای داخل کرم بادام: ۶۰ گرم
- شکر برای داخل کرم: ۶۰ گرم
- تخم مرغ برای داخل کرم: یک عدد
- پودر بادام: ۶۰ گرم
- کمی وانیل: یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ برای تزئین روی کیک: یک عدد
طرز تهیه کیک پادشاه فرانسوی:
۱. کرهای که در بیرون یخچال نسبتاً نرم شده است را تا حدی با تخم مرغ همزنی یا کفگیر چوبی بهم میزنیم تا بصورت کرم سفت در بیاید لازم نیست بیش از اندازه بهم زد و کرم را نرم کرد. وقتی کره به حالت کرم درآمد پودر شکر را اضافه بهم میزنیم. یک دوم تخم مرغی که از قبل زرده و سفیدهٔ آن مخلوط شده را اضافه کرده بهم میزنیم. پودر بادام را نیز اضافه میکنیم بهم میزنیم. باقیمانده تخم مرغ و کمی وانیل را نیز با این مواد مخلوط میکنیم.
۲. خمیر هزار لا را به ضخامت ۵-۳ میلیمتر پهن کرده آن را به دو قسمت تقسیم میکنیم. یک قسمت را در داخل سینی فر پهن کرده (زیر خمیر نیاز به انداختن کاغذ روغنی نیست) و روی خمیر به شکل دایرهای با قطر ۲۰ سانتیمتر علامت میگذاریم. داخل این دایره را به اندازه ۳-۲ سانتیمتر با برس تخم مرغ میمالیم.
۳. خمیر بادام را در داخل قیفی با سر قیفی نسبتاً گشاد ریخته به قطر ۱۷-۱۶ سانتیمتر مارپیچ وار بر روی خمیر میریزیم. نیمه دیگر خمیر را بر روی این خمیر قرار داده سینی فر را در داخل یخچال میگذاریم تا خمیر استراحت کند.
۴. وقتی خمیر سرد شد ابتدا با کارد دایرهای به قطر ۲۰ سانتیمتر را بر روی آن علامت میگذاریم تا موقع بریدن مطابق با آن بریده شود. با کارد تیز کیک را به شکل دایره بریده شود. بر روی کیک با برس تخم مرغ مالیده شود. سپس با دقت با فشار دادن نوک کارد طرحهایی بر روی کیک ایجاد شود. برای خارج شدن بخار از درون کیک با وسایل نازک و نوکتیزی مانند چوب کبریت یا غیره بهتر است سوراخهایی بر روی کیک ایجاد شود.
۵. کیک را در فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم شده، ابتدا به مدت ۲۰ دقیقه پخته و بعد از اینکه رنگ آن کمی تیره شد با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.
نوش جان 😉