موفقیت

مقایسه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه با دندانپزشکی چین

مقایسه تحصیل دندانپرشکی در ترکیه با دندانپزشکی چین می تواند راهنمای خوبی برای دوستداران به تحصیل دندانپزشکی در خارج از مرزهای ایران و ادامه تحصیل در دو کشورآسیایی با بهترین متد آموزشی و امکانات بسیار باشد.

هر دو کشور ترکیه و چین با دارا بودن دانشگاه های معتبر و دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت خواستگاه حضور بسیاری از دانشجویان از سراسر جهان از جمله ایرانیان شده است که در ادامه مطلب به شرح و بررسی آن می پردازیم.

شرایط عمومی تحصیل دندانپزشکی ترکیه و چین

شرایط عمومی تحصیل دندانپزشکی و شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه و چین تقریبا یکسان است وهر دو برای پذیرش دیپلم 12 ساله و سن بالای 18 سال و معدل فرد لازم می باشد با این تفاوت که درکشور چین فرد دارای دیپلم  باید دروس فیزیک ؛ زیست شناسی و شیمی را به عنوان دروس اجباری گذرانده باشد و نمره 60 درصدی در این دروس را کسب کرده باشد ؛ لازم به ذکر است در این دو کشورآسیایی محدودیت سنی به طور تقریبی یکسان است ولی در چین تعدادی دانشگاه وجود دارد که با سن 35 هم می توانند  پذیرش بگیرند.

زبان تحصیل دندانپزشکی چین و ترکیه

زبان تحصیل دندانپزشکی چین و ترکیه به زبان بومی و انگلیسی ارائه می شود و داشتن مدرک زبان درچین و ترکیه الزامی نمی باشد و افراد میتوانند دوره زبان را در آنجا بگذرانند و بعد وارد دانشگاه شوند ؛ در چین برای سالهای آخرتحصیل باید زبان بومی آن کشور را به صورت کارآموزی بگذرانند و در ترکیه می توانند در کالج زبان شرکت کنند و بنا به نیازشان زبان ترکی وانگلیسی را یاد بگیرند ، دراین کشور هم برای درک بیمار و دوره آموزش عملی باید به زبان ترکی تسلط داشته باشند.

آزمون ورودی دانشگاه در چین و ترکیه

آزمون ورودی دانشگاه در چین و ترکیه متفاوت است و درادامه به بررسی آن می پردازیم ، در کشور ترکیه برای ورود به دانشگاه باید در آزمون  YOS و SAT  شرکت کنند و برای آمادگی دراین دوره ها می توانند کالج های مورد نظر را شرکت کنند و در آخر آزمون بدهند ؛ منابع درسی آزمون YOS ) ) زبان ترکی ؛ هندسه ؛ ریاضیات و هوش است و منابع درسیSAT )  ) زبان انگلیسی ؛ زیست و شیمی می باشد بعد از گذراندن کالج فرد درآزمون ورودی شرکت می کند و بر اساس نتیجه وارد دانشگاه می شوند.

در کشور چین اما آزمون ورودی ندارد و فرد میتواند به صورت مستقیم از ایران پذیرش بگیرد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش دندانپزشکی در ترکیه و چین

بنا به مطلب منتشر شده در سایت مهرآفرین مدارک مورد نیاز برای پذیرش دندانپزشکی در ترکیه به شرح زیر است:

  • کپی پاسپورت
  • مدرک آموزش متوسطه تایید شده که به انگلیسی یا ترکی ترجمه شده است
  • ترجمه تایید شده گواهی پایان تحصیلات متوسطه
  • اگر متقاضی تحصیل به زبان انگلیسی هستید، گواهی مهارت های زبان انگلیسی را آماده کنید.

مدارک لازم جهت تحصیل پزشکی در چین عبارت است از:

  • آماده سازی مدرک دیپلم
  • سن حداقل ۱۸ سال
  • کسب ۶۰ درصد نمرات درس های شیمی، فیزیک، زیست در مقطع متوسطه
  • آماده سازی SOP
  • اصل کپی مدرک دیپلم به همراه ریز نمرات
  • ارائه مدارک مربوط به پزشکی
  • ارائه ریکامندیشن لتر
  • ارائه پاسپورت منقضی نشده و با تاریخ معتبر
  • ارائه CV و رزومه تحصیلی
  • ارائه برنامه تحصیلی
  • ارائه تمکن مالی مناسب
  • ترجمه همه مدارک به زبان های چینی یا انگلیسی

بهترین دانشگاه های دندانپزشکی در ترکیه و چین

با مقایسه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه با دندانپزشکی چین میتوانیم از بهترین دانشگاه های دندانپزشکی در چین و ترکیه آگاهی پیدا کنیم و به بررسی فاکتورهای آموزشی آنها در سطح جهانی و درمقایسه با یکدیگر بپردازیم ، در جدول زیر می توانید دانشگاه های برتر کشور چین و ترکیه را مشاهده فرمائید؛ لازم به ذکر است برخی دانشگاه های نامبرده از سطح کیفیتی و آموزشی بالایی برخوردارند و هر سال در بین دانشگاه های برتر جهان قرار می گیرند.

نام دانشگاه های ترکیه نام دانشگاه های چین
دانشگاه مرمره دانشگاه چینهوا
یدی تپه دانشگاه پکینگ
حاجت تپه دانشگاه فودان
دانشگاه استانبول دانشگاه چجیانگ
دانشگاه باشکنت دانشگاه نانجینگ
دانشگاه جراح  پاشا استانبول دانشگاه ووهان
دانشگاه آنکارا دانشگاه جیائو تونگ شانگهای

شهریه دانشگاه دندانپزشکی ترکیه و چین

شهریه دانشگاه دندانپزشکی چین و ترکیه در مقایسه با دیگر کشورها اروپایی بسیار ارزان و مقرون به صرفه می باشد ؛ در دانشگاه دولتی ترکیه هزینه تحصیل دانشگاه های دندانپزشکی از 2500 دلار الی7000 هزار دلار در سال  و در دانشگاه های خصوصی از 10000دلار تا 27000 دلار در سال متغییر می باشد و هزینه دانشگاه های دندانپزشکی چین حدودا از 5 هزار دلار تا 8 هزار دلار در سال است که در مقایسه با هزینه دانشگاه خصوصی ترکیه بسیار ارزان تر است.

اغلب دانشجویان انجام کار نیمه وقت یا کار دانشجویی را برای تامین نیازها و هزینه های روزانه خود انتخاب می کنند ؛ کشور چین و ترکیه هم دانشجویان میتوانند حین تحصیل کار کنند و هر کدام شرایط و قوانین خاصی برای کار تعریف کرده اند و ساعت کاری و میزان درآمد را مشخص کرده اند ؛ در ضمن برای پیدا کردن شغل باید به زبان بومی آن کشور تسلط داشته باشید.

دوره دندانپزشکی در ترکیه و چین

دوره دندانپزشکی در چین و ترکیه به این صورت است که در ترکیه مانند دیگر کشورها 5 سال طول می کشد که به دو دوره 2 ساله و 3 ساله تقسیم بندی می شود در دوره اول مطالب به صورت عملی _ تئوری آموزش داده میشود و دوره دوم دانشجویان  وارد محیط بیمارستان می شوند و به صورت عملی آموزش های لازم را فرا می گیرند.

تحصیل دندانپزشکی در چین به طور کلی بین ۵-۶ سال است و همانند ترکیه سال آخر آن کارآموزی در بیمارستان است ، دانشجویان بین المللی بعد از پشت سر گذاشتن دوره کارآموزی ، امتحان نهایی را می گذرانند و بعد از قبولی در آزمون ، گواهی مدرک BDS را کسب می کنند.

مزایا و معایب تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و چین

مقایسه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه با دندانپزشکی چین زمانی کامل می شود که به همه جوانب آن اشراف داشت و همه شرایط را بررسی کرد در ادامه به بررسی مزایا و معایب تحصیل دندانپزشکی در چین و ترکیه می پردازیم و شما را با برخی از آنها  برای تصمیم گیری بهترآشنا می کنیم ؛ مزایای هر دو کشور تا حدودی شبیه به هم می باشند و از دلایلی که گزینه مطلوبی برای تحصیل هستند میتوان به داشتن ویزای همراه ؛ شهریه های کم نسبت به کشورهای اروپایی ؛ مدرک معتبر؛ دانشگاه های مورد تایید وزرات بهداشت ایران و همچنین کیفیت بالا آموزشی  نام برد.

هیچ کشوری بدون نقص نیست و به غیراز تفاوت های فرهنگی ؛ بهتراست از دیگر موارد هم برای انتخابی عاقلانه آگاه شوید در ادامه به بررسی معایب این دو کشور می پردازیم :

معایب تحصیل دندانپزشکی چین

  • سختی یادگیری زبان چینی
  • درصد کم قبولی به دلیل رقابت بالا
  • عدم اقامت بعد از تحصیل

 معایب تحصیل دندانپزشکی ترکیه

  • عدم اجازه کار درمطب بعد از فارغ التحصیلی
  • هزینه بالا دانشگاه خصوصی انگلیسی زبان
  • کمبود خوابگاه
  • نرخ بیکاری بالا

در این مقاله به مقایسه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه با دندانپزشکی چین پرداختیم و جوانب هر دو کشور را مورد بررسی قرار دادیم.

4.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا