گیاهان دارویی

خواص شگفت انگیز روغن جوجوبا برای پوست

جوبوبا چیست؟

جوجوبا یا هوهوبا، درختچه‌ای بومی بیابان سونورا است و در موهاوی و باخا کالیفرنیا، بیابان آریزونا، کالیفرنیا، و مکزیک یافت می‌شود. این گونه در گروه میخک‌سانان قرار دارد. روغن جوجوبا از دانهٔ یا میوه این درخت استخراج می‌شود.

بسیاری از مردم، از روغن جوجوبا  برای مراقبت از پوست خود استفاده می کنند. شواهد بسیاری وجود دارد که ثابت می کند این روغن در درمان آکنه، خشکی پوست و سایر شرایط پوستی موثر است.

در این مقاله به خواص روغن جوجوبا برای پوست خواهیم پرداخت.

خواص روغن جوجوبا برای پوست


1. مرطوب کننده ای مناسب

روغن جوجوبا همانند محافظی برای پوست عمل می کند و مانع از، از دست دادن رطوبت و خشکی پوست می شود. این موضوع ممکن است به جلوگیری از عفونت باکتریایی، آکنه و شوره سر کمک کند.

2. دارای خواص ضدباکتریایی

روغن جوجوبا حاوی خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است. آزمایشات نشان داده اند که روغن جوجوبا توانایی نابود کردن برخی از باکتری ها و قارچ ها که ممکن است منجر به عفونت هایی مانند: سالمونلا، اشریشیا کلی (E.coli) و کاندیدا شوند را دارد.

روغن جوجوبا

3. دارای خواص آنتی اکسیدانی

روغن جوجوبا حاوی ویتامین E است. این ویتامین برای پوست، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این به این معنی است که روغن جوجوبا می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو پوست شما کمک کند تا از آلودگی های روزمره و سایر سموم جلوگیری شود.

4.کمک به تولید کلاژن در پوست

آنتی اکسیدان موجود در روغن جوجوبا به بدن شما کمک می کند تا کلاژن تولید کند. کلاژن نوعی پروتئین است که در پوست، مفاصل و قسمت های غضروفی بدن ساخته می شود.

سطح کلاژن با افزایش سن شما کاهش می یابد. این موضوع یکی از دلایلی است که ساختار چهره شما تغییر می کند.

5. کمک به بهبود زخم

روغن جوجوبا دارای ترکیبات تحریک کننده زخم است. تحقیقات اولیه نشان می دهد که روغن جوجوبا دارای ترکیباتی است که سلول های پوست را تشویق می کند تا پس ایجاد زخم، به یکدیگر متصل شوند.

این موضوع میتواند دلیلی برای توانایی این روغن در درمان زخم های آکنه و آکنه باشد. این خواص میتواند به دلیل ویتامین E موجود در روغن جوجوبا باشد.

جوجوبا

6. تسکین اگزما، پسوریازیس و سایر بیماری های پوستی

روغن جوجوبا دارای خواص ضد التهابی است. استفاده این روغن به صورت موضعی، میتواند به کاهش خشکی، خارش و علائم مربوطه کمک کند.

7. بهبود آفتاب سوختگی خفیف

روغن جوجوبا یکی از  ترکیبات اصلی در محصولات ضد آفتاب است. مطالعات نشان می دهد که ویتامین E، همراه با سایر آنتی اکسیدان ها، می توانند به محافظت از پوست در برابر آسیب خورشید کمک کنند. روغن جوجوبا حاوی هر دوی این ترکیبات است.

عوارض ناشی از نور خورشید می تواند سبب خشك شدن پوست و آسیب به پوست شود. روغن جوجوبا، با افزایش رطوبت پوست به بهبود و تسکین این علائم کمک می کند.

8. بهبود آکنه

تحقیقات نشان می دهد که روغن جوجوبا می تواند به کاهش آکنه کمک کند. روغن جوجوبا دارای ترکیبات ضد التهابی، مرطوب کنندگی و ضد میکروبی طبیعی است. همه‌ی این موارد میتواند آکنه را بهبود بخشد.

جوجوبا

9. کاهش چین و چروک

استرس اکسیداتیو می تواند به ظاهر شدن خطوط و چین و چروک ها منجر شود. تحقیقات نشان داده اند که تمام محصولات گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی به افزایش الاستین پوست کمک می کنند. افزایش الاستین مانع از ایجاد چین و چروک در پوست می شود.

همچنین قدرت آنتی اکسیدانی روغن جوجوبا ممکن است به کاهش علائم پیری زود هنگام پوست کمک کند.

10. بهبود جای زخم

متخصصان برای بهبود جای زخم، ویتامین E را توصیه می کنند. خواص درمانی طبیعی موجود در روغن جوجوبا که با مقادیری از ویتامین E ترکیب شده‌است می‌تواند ظاهر و جای زخم‌ها را بهبود بخشد.

نحوه استفاده

بر خلاف برخی از دیگر اسانس ها، روغن جوجوبا نیازی به رقیق شدن ندارد و می تواند به طور مستقیم به پوست اعمال شود.

در صورتی که میخواهید برای اولین بار از روغن جوجوبا یا هر محصول آرایشی استفاده کنید، شما باید مطمئن شوید که به این ماده حساسیت یا آلرژی ندارید. شما می توانید با انجام این مراحل از این موضوع اطمینان حاصل کنید:

  • در ناحیه کوچکی از بازوی داخلی خود، سه یا چهار قطره روغن جوجوبا بریزید.
  • محل را پانسمان کنید و 24 ساعت صبر کنید.
  • پس از گذشت این مدت زمان، باند را بردارید. اگر نشانه ای از قرمزی و کهیر در محل وجود نداشته باشد، میتوانید از این روغن استفاده نمایید.

شما میتوانید از این روغن به عنوان رژ لب، برای رطوبت لبها یا برای کاهش چین و چروک صورت قبل از خواب استفاده کنید.

شما همچنین میتوانید روغن جوجوبا را با سایر ترکیبات طبیعی ضدآکنه مخلوط کنید و از آن به عنوان ماسکی برای بهبود آکنه استفاده کنید.

بر خلاف بسیاری از اسانس های دیگر، روغن جوجوبا برای استفاده در اطراف چشم مفید است.

توجه: با توجه به اینکه روغن جوجوبا حاوی ماده‌ی شیمیایی اسید اروسیک است، از خوردن آن اجتناب کنید.

سخن آخر

روغن جوجوبا داراي خواص مختلفی است که ميتواند در درمان بيماريهای پوستی مانند آکنه، اگزما و پسوريازيس موثر باشد.

شما می توانید از مزایای این روغن به عنوان یک پاک کننده، مرطوب کننده یا به عنوان درمانی موضعی استفاده کنید. شما می توانید بدون رقیق کردن این روغن، در هر جایی از بدن خود، از جمله صورت استفاده نمایید.

در صورت بروز واکنش های آلرژیک، از مصرف این روغن خودداری نمایید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن