بیماری ها

برای رفع زانو درد چه بخوریم

استئوآرتریت (آرتروز) شایع ترین شکل آرتریت در زانو است. داروها می توانند به کنترل علائم کمک کنند، اما رژیم غذایی نیز می تواند تفاوت هایی ایجاد کند.

آتروز زانو به غضروف مفصل زانو آسیب می رساند. غضروف بافتی است که به عنوان یک بالشتک در انتهای استخوان های داخل مفاصل عمل می کند. آسیب به این غضروف، منجر به درد و مشکلات حرکتی می شود.

حفظ وزن مناسب برای کاهش فشار روی زانوها مهم است، اما برخی از مواد موجود در مواد غذایی نیز ممکن است به گونه‌ای بر بدن تأثیر بگذارند که به تسکین التهاب و درد کمک کند.

برای اطلاع از اینکه کدام مواد غذایی می تواند برای آرتروز زانو مفید باشد و چاز چه مواد غذایی باید اجتناب کنید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

مواد غذایی مناسب برای آرتروز زانو

1 ماهی های چرب و امگا 3

التهاب زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به هر بیماری، آسیب یا تحریکی که با آن مواجه می شود واکنش نشان می دهد و با علائمی همچون قرمزی، تورم و درد همراه است.

تبلیغات

التهاب، هم علت و هم علامت آرتروز زانو است. مصرف مواد غذایی حاوی مواد ضد التهاب می تواند به افراد مبتلا به آرتروز زانو کمک کند.

انواع خاصی از ماهی ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این اسیدها به کاهش سطح دو پروتئین به نام‌های پروتئین واکنش‌گر C و اینترلوکین-6 که باعث التهاب می‌شوند، کمک می‌کنند.

امگا 3 با تداخل با سلول های خاص به بدن کمک می کند تا به التهاب واکنش نشان دهد. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی می توانند به توقف التهاب قبل از آسیب رساندن به مفاصل کمک کنند.

افرادی که به طور منظم ماهی های سرشار از امگا 3 مصرف می کنند، کمتر در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید هستند. این ممکن است برای افراد مبتلا به آتروز نیز مفید باشد.

مکمل‌های روغن ماهی نیز می‌توانند از مفاصل در برابر تجزیه غضروف محافظت کنند یا شدت آن را کاهش دهند.

خوردن یک وعده 85 الی 170 گرمی ماهی حداقل چهار بار در هفته می تواند به کاهش التهاب آرتروز و محافظت از قلب کمک کند.

ماهی هایی که سرشار از امگا 3 هستند عبارتند از:

  • ماهی سالمون
  • ماهی تن
  • ساردین
  • ماهی خال مخالی

شما از مکمل های روغن ماهی نیز می توانید بهره ببرید، اما مصرف ماهی فواید بیشتری دارد.

2 فیبر

محققان دریافته اند که افراد مبتلا به آتروز زانو ممکن است سطوح بالایی از کلسترول داشته باشند.

انجمن قلب آمریکا مصرف غلات کامل و سایر اشکال فیبر رژیمی را توصیه می کند زیرا به نظر می رسد این مواد سطح کلسترول خون را بهبود می بخشد.

فیبر همچنین به فرد کمک می کند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کند و این می تواند به حفظ وزن سالم کمک کند.

3 آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها از سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند و با التهاب مبارزه می کنند. انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها وجود دارد که می توانند برای بدن مفید باشند.

متخصصان تغذیه اغلب توت ها را به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن توصیه می کنند. به عنوان مثال می توان به بلوبری، توت فرنگی و تمشک اشاره کرد. انگور قرمز و سیاه تازه حاوی رسوراترول (یک پلی فنل گیاهی است که حاوی آنتی اکسیدان می‌باشد) و محصولات سویا حاوی ایزوفلاون هستند.

4 چربی های سالم

آووکادو سرشار از چربی های تک غیراشباع ضد التهابی است. آنها همچنین منبع خوبی از ویتامین E هستند که اثرات ضد التهابی دارد. رژیم های غذایی سرشار از این ترکیبات با کاهش خطر آسیب مفاصل که در اوایل استئوآرتریت (آرتروز زانو) دیده می شود مرتبط است.

5 اولئوکانتال

زیتون و روغن زیتون فرابکر حاوی اولئوکانتال هستند. این ترکیب یک عامل ضد التهابی طبیعی است که خواصی مشابه داروی ایبوپروفن دارد.

6 زردچوبه

زردچوبه از دیرباز در طب گیاهی و سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است و فواید بسیاری برای بدن دارد.

یک بررسی روی 100 فرد مبتلا به آرتروز زانو نشان داد که استفاده از داروی مبتنی بر زردچوبه به نام Meriva به مدت 8 ماه با کاهش درد و سایر علائم مرتبط با آرتروز زانو همراه بوده است. در مطالعه دیگری، 50 نفر که به مدت 3 ماه از داروی Meriva استفاده کردند، توانستند بیشتر راه بروند و در پایان دوره درمان سطوح پایین تری از CRP (سطح بالای CRP خون، نشانگر التهاب است) داشتند.

7 هیدراتاسیون

هندوانه به طور طبیعی سرشار از کاروتنوئید بتا کریپتوکسانتین است، ترکیبی که می تواند به کاهش خطر ابتلا به رماتیسم مفاصل کمک کند.

از آنجایی که هندوانه حاوی مقدار زیادی آب است، برای آبرسانی و هیدراته ماندن بدن مفید است. همچنین هنداونه حاوی موادی است که می تواند سطح CRP (سطح بالای CRP خون، نشانگر التهاب است) را کاهش دهد.

8 ویتامین های A، C و K

در طول تولید انرژی و سایر فرآیندها، بدن محصولات جانبی مضری به نام رادیکال های آزاد تولید می کند.

رادیکال های آزاد می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند. رادیکال های آزاد با التهابی که به مفاصل حمله می کند مرتبط است.

سبزیجات برگ سبز – مانند بروکلی و اسفناج – حاوی ویتامین های A، C و K بوده که نوعی آنتی اکسیدان هستند.

آنتی اکسیدان ها به محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند. آنها همچنین حاوی سطوح بالایی از کلسیم هستند که به سلامت استخوان ها کمک می کند.

9 سولفورافان و گلوکوزینات

کلم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و کلم بروکسل نیز حاوی ترکیب طبیعی سولفورافان هستند.

در یک مطالعه حیوانی نشان داده شده که سولفورافان و گلوکوزینولات – روند التهابی را مسدود کرده و آسیب غضروف را در آرتروز زانو کند می کند.

گلوکوزینولات در گیاهانی مانند ترب کوهی، خردل و کلم یافت می شود.

10 ویتامین C

فلفل دلمه، پرتقال و سبزیجات برگ سبز منابع خوبی از ویتامین C هستند. این ویتامین به حفظ استخوان کمک می کند و می تواند در محافظت از سلول های غضروف نقش مهمی داشته باشد.

برخلاف برخی باورها، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه اسیدیته در مرکبات منجر به التهاب می شود وجود ندارد.

با این حال، آب گریپ فروت می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین باید قبل از مصرف زیاد آن را بررسی کنید.

11 استرول ها و استانول ها

برخی از مواد غذایی با استرول های گیاهی یا استانول ها غنی شده اند که می توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.

نمونه هایی از محصولات عبارتند از شیر غنی شده، اسپریدهای غنی شده و ماست های غنی شده.

فرد باید اینها را به عنوان بخشی از رژیم غذایی که دارای چربی های اشباع شده کم است مصرف کند.

12 کلسیم و ویتامین D

شیر، پنیر و ماست کم چرب، ویتامین D و کلسیم بدن را تامین می کنند که به تقویت استخوان ها کمک می کند.

دانشمندان شواهدی از سطوح پایین ویتامین D در افراد مبتلا به آرتروز پیدا کرده اند.

شما با مصرف بیشتر مواد غذایی لبنی غنی شده و قرار گرفتن در معرض نور خورشید می توانید ویتامین D بیشتری دریافت نمایید.

مکمل ها

بسیاری از مواد مغذی معرفی شده در بالا به عنوان مکمل نیز در دسترس هستند، اما پزشکان به افراد توصیه می کنند قبل از استفاده از مکمل ها، مواد مغذی خود را از مواد غذایی طبیعی دریافت کنند.

با گفته سلامت هاروارد، گلوکزامین و کندرویتین می تواند به برخی از افراد مبتلا به آرتریت کمک کند، اگرچه بیشتر تحقیقات نشان می دهد که آنها هیچ تاثیری برای اکثر افراد ندارند.

برخی از افراد از گلوکزامین و کندرویتین برای کاهش علائم استفاده می کنند، اما کالج روماتولوژی آمریکا و بنیاد آرتریت توصیه می کنند که از آنها استفاده نکنید. این به این دلیل است که شواهد کافی برای اثبات کارایی آنها وجود ندارد.

افراد باید همیشه قبل از استفاده از هر مکملی از پزشک خود سوال کنند، زیرا برخی مکمل ها می توانند اثرات نامطلوبی روی برخی افراد داشته باشند و ممکن است نحوه عملکرد سایر داروها را تغییر دهند.

مواد غذایی مضر برای آرتروز زانو

افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو باید سعی کنند از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنند، زیرا ممکن است وضعیت را تشدید کنند.

شکر: علاوه بر اینکه قند در افزایش وزن نقش دارد، می‌تواند باعث آزاد شدن سلول‌هایی شود که می‌توانند التهاب را افزایش دهند. سایر غذاهای حاوی کربوهیدرات های بسیار تصفیه شده، مانند نان سفید، ممکن است همین اثر را داشته باشند.

نمک: نمک می تواند باعث جذب آب توسط سلول ها شود که می تواند آرتروز زانو را تشدید کند. تورم مفاصل یکی از علائم شایع آرتروز است، مصرف بیش از حد نمک می تواند این تورم را بدتر کند. مواد غذایی فرآوری شده و از پیش بسته بندی شده اغلب حاوی مقادیر زیادی نمک هستند.

چربی های ترانس و اشباع شده: وجود این چربی ها در غذاهای فرآوری شده رایج است و می تواند باعث التهاب شود.

اسیدهای چرب امگا 6: امگا 3 ممکن است به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند، اما اسیدهای چرب امگا 6 – که در انواع مختلف روغن پخت و پز وجود دارد – ممکن است تولید مواد شیمیایی التهابی در بدن را افزایش دهند. نمونه هایی از روغن های حاوی امگا 6 شامل روغن ذرت و آفتابگردان است.

الکل: بنیاد آرتریت قطع مصرف الکل و اجتناب از سیگار کشیدن را برای کاهش التهاب آرتروز زانو توصیه می کند. همچنین ممکن است الکل با برخی داروها از جمله داروهای مسکن تداخل داشته باشد.

حساسیت های غذایی: برخی افراد نسبت به برخی غذاها حساسیت دارند. حذف مواد غذایی آلرژی زا از رژیم غذایی ممکن است راهی برای بهبود علائم باشد.

مواد غذایی که کمک کننده نیستند

مردم موارد زیر را برای درمان علائم آرتریت توصیه کرده‌اند، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد آنها مؤثر هستند:

  • ژلاتین، کلاژن و پکتین
  • رژیم قلیایی (آلکالاین)
  • سرکه سیب
  • خام خواری
5/5 - (2 امتیاز)

کتاب الکترونیکی (182 صفحه)

فایل صوتی کتاب (132 دقیقه)

کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل

برنامه تمرینی 4 هفته ای

موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا