بیماری ها

واریس؛ علائم و نشانه های واریس، عوامل خطر و درمان خانگی واریس

از نظر ظاهری همان‌طور که گفته شد عروق به‌صورت نوارهای پیچ‌درپیچ، متسع و گاهی اوقات گره‌داری از روی پوست دیده می‌شوند. هر چه قطر رگ بیشتر باشد رنگ آن آبی‌تر و هر چه محل قرار گرفتن رگ نیز عمقی‌تر باشد رنگ آن کبودتر است. به‌این‌ترتیب عروق نازک، سطحی قرمز و عروق کلفت و عمقی، آبی هستند.

تبلیغات

برای بعضی افراد دیگر، واریس می‌تواند موجب درد و ناراحتی دردناکی شود. گاهی اوقات واریس به مشکلات جدی‌تری منجر می‌شود. درمان آن شامل اقدامات و یا روش‌های مراقبتی توسط پزشک برای بستن یا برداشتن رگ‌ها است.

علائم واریس

واریسواریس چه نشانه هایی دارد؟

وریدهای واریسی در زیرپوست به‌صورت آبی تیره، ورم‌کرده و درهم‌پیچیده قابل‌مشاهده هستند. برخی از افراد هیچ علائم خاصی را از خود بروز نمی‌دهند. علائم واریس خفیف عبارت‌اند از:

  • سنگینی، سوزش، درد و یا خستگی در پاها. درصورتی‌که برای مدت‌زمان زیادی بنشینید و یا سر پا بایستید، ممکن است این علائم بدتر شوند.
  • ورم در پاها و مچ پا
  • احساس خارش بر روی پوست روی وریدهای واریسی

علائم واریس‌های جدی‌تر عبارت‌اند از:

  • ورم پاها
  • ورم و درد در ساق پاها زمانی که شما برای مدت‌زمان طولانی می‌نشینید و یا می‌ایستید.

تغییراتی در پوست از جمله:

تبلیغات
  1. تغییر رنگ پوست
  2. خشکی و نازک شدن پوست
  3. التهاب
  4. پوسته‌پوسته شدن پوست
  5. زخم‌های باز
  6. ممکن است با کوچک‌ترین آسیبی دچار خونریزی شوید.

واریس یک مشکل شایع است و اغلب مشکلی جدی به‌حساب نمی‌آید اما در برخی موارد، واریس می‌تواند نشانه‌ای از انسداد در رگ‌های عمیق‌تر باشد که به آن ترومبوز وریدهای عمقی گفته می‌شود. اگر شما با این مشکل مواجه شوید باید حتماً تحت درمان قرار بگیرید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

مراقبت از خود – مانند ورزش، بالا بردن پاها و یا پوشیدن جوراب‌های تنگ – این کارها می‌تواند به شما کمک کند تا درد واریس را کم کنید و از بدتر شدن آن‌ها جلوگیری کنید اما چنانچه نگران ظاهر واریس خود هستید و احساس می‌کنید که روش مراقبت از خود کمک نمی‌کند، به پزشک مراجعه کنید.

در اغلب موارد، اقدامات مراقبت از خود برای مدیریت این وضعیت کافی هستند بااین‌حال، توصیه می‌شود که به دنبال توجه پزشکی باشید، اگر:

  • پوست بدن در ناحیه واریس پوسته‌پوسته‌شده و مستعد خونریزی، تغییر رنگ، یا زخم شدن است.
  • رگ‌های واریس گرم، قرمز و حساس هستند.
  • رگ‌های واریسی آسیب می‌بینند.
  • خونریزی زیادی وجود دارد.
  • خونریزی متوقف نمی‌شود.
  • نشانه‌ها بدتر می‌شوند.
  • کارهای مراقبت از خود جواب نمی‌دهند.

واریس به علت ضعیف بودن دریچه‌ها و رگ‌ها در پاها به وجود می‌آید. به‌طورمعمول، دریچه‌های رگ‌ها یک‌طرفه بوده و باعث حرکت خون به سمت بالا و به‌طرف قلب می‌شوند. زمانی که این دریچه‌ها به‌درستی کار نکنند خون در پاها جمع شده و به رگ‌ها فشار وارد می‌کند. در این حالت رگ‌ها ضعیف، بزرگ و درهم‌پیچیده می‌شوند.

وریدهای واریسی اغلب ارثی هستند. بالا رفتن سن نیز در افزایش خطر ابتلا به واریس تأثیرگذار است.

تبلیغات

اضافه ‌وزن، بارداری و یا شغل‌هایی که فرد مجبور است مدت‌زمان زیادی را سر پا بایستد موجب افزایش فشار بیشتر به وریدهای پا می‌شوند. این حالت می‌تواند به واریسی شدن وریدها منجر شود.

واریسواریس چه نشانه هایی دارد و چگونه درمان میشود؟

عوامل خطر واریس

بیماری واریس براثر علل زیر به و جود می‌آید:

بارداری

در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون و بزرگ شدن جنین رحم بیش‌ازپیش حجیم‌تر شده و رگ‌های لگن و پا را تحت‌فشار قرار می‌دهد. این فشار از حرکت یکنواخت خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند. تغییرات هورمونی طی 9 ماه بارداری نیز در ایجاد واریس پا تأثیر به سزایی دارند. هورمون پروژسترون طی دوران بارداری به مقادیر بسیار زیادی ترشح می‌شود تا بافت‌های بدن مادر را نرم کند و رشد جنین در رحم و زایمان راحت‌تر صورت بگیرد. این هورمون‌ها روی رگ‌های بدن تأثیر می‌گذارند و باعث منبسط شدن آن‌ها می‌گردند و این باعث ضعیف شدن دیواره‌های رگ شده و به‌این‌ترتیب جریان خون در رگ‌های پا مختل می‌شود و باعث بروز علائم واریس می‌گردد.

ارثی (ژنتیکی)

یکی از پارامترهای مهم  در ایجاد بیماری واریس عوامل ژنتیکی است. بیماری واریس و رگ‌های عنکبوتی در افرادی که در خانواده آن‌ها سابقه وجود این بیماری بوده زیاد می‌باشد.

اضافه‌وزن

با اضافه شدن وزن فشار  روی رگ‌ها به‌خصوص رگ‌های پا افزایش میابد و باعث نمایان شدن و برجستگی رگ‌ها می‌شود. این افزایش وزن باعث تحلیل رفتن و ازکارافتادن دریچه‌های وریدی شده و به‌مرورزمان باعث تجمع خون در رگ‌های پا می‌شود. این باعث جلوگیری از جریان خون به سمت قلب می‌شود و به‌مرور باعث پدیدار شدن وریدهای واریسی و رگ‌های عنکبوتی می‌شود.

تبلیغات

سن زیاد

با افزایش سن انعطاف‌پذیری و قابلیت ارتجاعی رگ‌های بدن کاهش میابد و دیواره رگ‌ها منبسط می‌شود. این منبسط شدن مانع بسته شدن طبیعی دریچه‌های رگ‌ها شده و باعث مختل شدن جریان خون در آن‌ها می‌شود. لذا جریان خون به سمت پایین پا برمی‌گردد و در آنجا جمع می‌شود و باعث پدیدار شدن واریس می‌گردد.

تغییرات هورمونی و یائسگی

تغییرات هورمون استروژن و پروژسترون در دوران یائسگی باعث شل شدن دیواره‌های رگ‌ها شده و باعث تجمع خون در پاها می‌شود.  تجمع خون باعث افزایش فشار بر روی رگ‌ها می‌شود و عامل ایجاد بیماری واریس می‌شود.

ایستادن و نشستن طولانی

ایستادن یا  نشستن باعث تداخل در سیستم چرخش خون بدن شده و فشار مضاعفی روی رگ‌ها می‌آورد و باعث پدیدار شدن وریدهای واریس و رگ‌های عنکبوتی می‌شود.

مشکلات واریس

مشکلات مربوط به واریس، هرچند نادر، اما می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

زخم:

زخم‌های دردناک ممکن است در پوست نزدیک واریس‌ها وجود داشته باشد، به‌ویژه نزدیک مچ پا. یک نقطه رنگ‌پریده روی پوست معمولاً قبل از تشکیل یک زخم آغاز می‌شود. اگر حدس می‌زنید که این اتفاق در حال رخ دادن است، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

تبلیغات

لخته‌های خون:

گاهی اوقات، رگ‌های عمیق درون پاها بزرگ‌تر می‌شوند. در چنین مواردی پای آسیب‌دیده ممکن است دردناک و متورم شود.

هرگونه درد مداوم پا و یا ورم نیازمند توجه پزشکی است، زیرا ممکن است نشان‌دهنده یک لخته خونی باشد – شرایطی که ازنظر پزشکی به‌عنوان ترومبوفلبیت معروف است.

خونریزی:

گاهی اوقات، رگ‌های بسیار نزدیک به پوست ممکن است منفجر شوند. این معمولاً فقط باعث خونریزی جزئی می‌شود؛ اما هرگونه خونریزی به توجه پزشکی نیاز دارد.

درمان واریس

شاید تنها چیزی که شما برای رهایی از علائم واریس و پیشگیری از بدتر شدن آن نیاز داشته باشید یک سری نکات و روش‌های درمان خانگی باشد. موارد زیر را به یاد داشته باشید و انجام دهید:

  • جوراب‌های مخصوص واریس بپوشید.
  • پاهای خود را هرچند وقت یک‌بار بالاتر از سطح قلب نگه‌دارید.
  • از نشستن و یا ایستادن‌های طولانی‌مدت بپرهیزید.
  • ورزش کنید.

واریسروش های درمان واریس

اگر پزشک تشخیص داد که واریس شما باید درمان شود و یا ظاهر وریدهای واریسی برایتان مهم است شما می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:

تبلیغات
  • اسکلروتراپی به‌منظور بستن وریدها
  • لیزر درمانی برای از بین بردن وریدها استفاده از دستگاه رادیو فرکانسی برای بستن وریدها
  • جراحی برای بستن و یا برداشتن وریدها

درمان‌ واریس در خانه

پیش‌گیری بهتر از درمان است و برای کاهش و یا از بین بردن علائم واریس یک ترکیب خوب وجود دارد:

صابون بچه و شیر

مواد لازم:
  • 1 عدد صابون بچه
  • 1 لیوان شیر

ابتدا، صابون بچه را خردکنید و آن را به شیر اضافه کنید و آن‌ها را ترکیب کنید. سپس این ترکیب را روزی 3 مرتبه بر روی قسمت‌هایی از بدن خود که واریس دارد بمالید. باید برای هر بار استفاده محلول را در یخچال نگهداری کنید. پس از مدتی کوتاه خواهید دید که رگ‌های واریسی کمرنگ و برطرف می‌شوند. علاوه بر این، می‌توانید مقدار بیشتر این ترکیب را به‌صورت کمپرس روی رگ‌های واریسی قرار دهید. این کار را هم روزی 3 مرتبه انجام دهید.

درمان واریس با خاک رس

آلودگی‌ها را از پا پاک‌کنید و با مالیدن خاک رس واریس را کاهش دهید. از این خاک رس به‌عنوان کمپرس درمانی استفاده کنید چون باعث انقباض رگ‌های گشاد خونی و بالا رفتن گردش خون می‌شود ابتدا خاک را با آب ترکیب و قبل از خواب روی پا بمالید وقتی صبح بلند شدید با آب گرم بشویید و خشک‌کنید.

درمان واریس با سرکه سیب

یک‌راه مؤثر دیگر برای درمان واریس استفاده از سرکه سیب است. سرکه را به‌طور مستقیم روی موضع بمالید و به‌آرامی ماساژ دهید این کار را 2 تا 4 ماه قبل از اینکه به رختخواب روید و همین‌که از خواب بیدار شدید انجام دهید حتماً نتایج خوبی می‌بینید

راه دیگر استفاده از سرکه اضافه کردن دو قاشق چای‌خوری سرکه به یک لیوان آب و خوردن این ترکیب دو بار در روز حداقل به مدت یک ماه است.

تبلیغات

درمان واریس با گوجه‌سبز

مقداری گوجه ‌سبز تهیه کنید و بشویید و سپس نصف کرده و روی رگ‌های واریسی قرار دهید اگر فردی هستید که جنب‌وجوش دارید تکه‌های گوجه را با باند ببندید وقتی پا شروع به سوزش خارش کرد طرح‌های تکه‌های گوجه را بردارید و با آب سرد بشویید برای نتیجه بهتر این کار را 5 بار در روز انجام دهید بعد از کامل شدن دوره درمان گوجه ورم‌های بزرگ رنگ‌های تیره تورم در ناپدید می‌شود.

درمان واریس با فلفل قرمز

بسیاری افراد از خاصیت فلفل قرمز غافل هستند فلفل قرمز نه‌تنها حاوی ویتامین است بلکه گردش خون را بهبودمی بخشد. برای درمان واریس یک قاشق چای‌خوری فلفل قرمز را به یک فنجان آب گرم بیفزایید و خوب ترکیب کنید این نوشیدنی را سه بار در روزبه مدت دو ماه یا تا زمانی که نتیجه بگیرید بنوشید.

روغن درخت سرو

4 قطره ازاین‌ روغن را با 2 قاشق چای‌خوری روغن‌زیتون ترکیب و گام‌های بالا یعنی ماساژ مناسب را اجرا کنید.

روغن‌زیتون برای درمان واریس

روغن‌ زیتون برای گردش خون کاهش درد تورم و رگ‌های واریسی عالی است 5 دقیقه روغن‌زیتون گرم و روغن ویتامینی را روی موضع ماساژ دهید این کار را روزانه دو بار به مدت دو ما انجام دهیم نتایج دلخواه را خواهید دید.

درمان واریس با نارون کوهی

گیاه بسیار قوی برای از بین بردن لک‌های زیر چشم درمان گلو درد تقویت رگ‌های خونی است حداقل 15 دقیقه دستمالی را در نارون کوهی خیس کنید و مستقیم روی موضع قرار دهید.

برای واریس‌های شدید این کار را سه بار در روز حداقل دو ماه انجام دهیم همچنین می‌توانید وان حمام را با آب گرم پرکنید و 20 قطره نارون کوهی در آن بریزید و پاها را 15 تا 30 دقیقه در آب خیس کنید و با آب سرد بشویید و خشک‌کنید این کار را یک‌بار در روز یک یا دو ماه انجام دهید.

درمان واریس با جوشانده جعفری

در کنار استفاده رایج جعفری به‌عنوان تزیین برای درمان عالی است این گیاه کوچک حاوی فراوانی ویتامین 3 و مویرگ‌ها را تقویت و درد را کاهش می‌دهد می‌توانید جعفری را خام یا پخته بخورید یک‌مشت جعفری خردشده را در یک فنجان آب بجوشانید مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود و به آن‌یک قطره روغن همیشه‌بهار اضافه کرده و داخل فریزر بگذارید و روزانه موضع درد را با پنبه حداقل 3 ماه بمالید.

4/5 - (3 امتیاز)

منبع
namnakyjcگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا