نوشیدنی ها

طرز تهیه قهوه با موکاپات

قهوه اسپرسو یکی از بهترین و پرمصرف‌ترین قهوه‌هاست. امروزه تهیه‌ی اسپرسو به روش‌های مختلف و با دستگاه‌های متفاوتی صورت می‌گیرد. یکی از روش‌های تهیه‌ی اسپرسو به وسیله‌ی قهوه جوش رو گازی یا همان موکاپات می‌باشد. معروف‌ترین برند تولیدکننده‌ی موکاپات در جهان، کمپانی ایتالیایی بیالتی می‌باشد.

قبل از هرچیز باید این نکته را خاطر نشان کنیم قهوه‌ای که با این دستگاه تهیه می‌شود قهوه اسپرسو است تا مبادا واژه‌ی قهوه جوش رو گازی شما را به یاد قهوه ترک و  جزوه نیندازد.

در این آموزش ابتدا شما را با قسمت‌های مختلف یک موکاپات آشنا می‌‌سازیم و سپس طرز تهیه‌ی قهوه با آن را آموزش می‌دهیم.

اگر شما نیز علاقه دارید طرز تهیه‌ی اسپرسو بصورت حرفه‌ای را با موکاپات فرا بگیرید با ما همراه باشید.

اجزای تشکیل دهنده موکاپات

اجزای قهوه جوشمعرفی اجزای موکاپات

 

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌‌کنید به طور کلی یک موکاپات از 5 قسمت تشکیل می‌شود.

نکات استفاده و نگهداری از موکاپات

برای استفاده بهینه و صحیح از هر وسیله ای باید به نکاتی توجه داشت تا هم وسیله عمر مفیدی داشته باشد و هم بهترین بهره‌وری را از آن وسیله داشته باشیم. در زیر به بررسی نکات مربوط به قهوه جوش‌ها که تاثیر فراوانی در کیفیت قهوه خروجی و عمر دستگاه دارند می‌پردازیم‌.

سوپاپ کنترل فشار:

عملکرد این سوپاپ مانند سوپاپ زودپز می‌باشد و زمانی کاربرد دارد که آب جوش به هر دلیلی نمی‌تواند وارد محفظه‌ی خروجی قهوه شود، در این زمان جهت جلوگیری از اجتماع بخار آب و افزایش فشار در محفظه آب، این سوپاپ بیرون آمده و بخار را خارج می‌کند. به این نکته توجه کنید که این سوپاپ در حالت عادی و فعالیت درست دستگاه باید بسته باشد.

محفظه آب:

در مورد محفظه آب دستگاه توجه به دو نکته ضروری است. اول اینکه شما اگر می‌خواهید طعم قهوه‌تان تلخ‌تر شود و یا زمان زیادی برای تهیه‌ی قهوه ندارید می‌توانید از آب جوش استفاده کنید ولی اگر طعمی مطلوب‌تر مد نظرتان است از آب سرد استفاده کنید. نکته‌ی دوم اینکه شعله‌ی مورد نظرتان را به اندازه‌ی کف محفظه‌ی آب که کف دستگاه نیز هست انتخاب کنید.

محفظه پودر قهوه:

همیشه پودر قهوه را لبالب محفظه پر کنید و ترجیحا آن را نکوبید، فقط با انگشتتان پودر قهوه را صاف نمایید. نکته‌ی مهم در مورد پودر قهوه این است که میزان آسیاب قهوه نباید زیاد ریز باشد، چون هم در فیلتر بالایی گیر می‌کند و عملکرد دستگاه را مختل می‌کند و هم باعث تلخ شدن بیش از حد قهوه می‌شود.

واشر پلاستیکی:

دقت داشته باشید که حتما پس از مشاهده‌ی اولین خوردگی‌ها در واشر نگه دارنده فیلتر، واشر را تعویض نمایید.

فیلتر و لوله خروجی قهوه:

همیشه پس از پایان کار دستگاه و شستشو، واشر پلاستیکی را درآورده و فیلتر و درون لوله‌ی خروجی قهوه را نیز با آب بشویید. این کار در مزه‌ی نهایی قهوه بسیار تاثیرگذار است.

محفظه نگهداری قهوه و درب:

همیشه سعی کنید پس از هر بار استفاده درون درب قهوه جوش و محفظه‌ی نگهدارنده قهوه را خوب بشویید و درون آن را دستمال بکشید تا قهوه به دیواره‌ها رسوب نکند و کیفیت نهایی قهوه عالی باقی بماند.

موکاپات چگونه کار می‌کند؟

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارید بدانید وسایل چگونه کار می‌کنند پس حتما مشتاق شده‌اید که بدانید نحوه عملکرد موکاپات چگونه است. اگر این چنین است می‌توانید به پست زیر مراجعه نمایید و ویدئوی عملکرد یک قهوه جوش را به صورت شبیه سازی شده مشاهده کنید.

طرز تهیه قهوه با قهوه جوش رو گازی (موکاپات)

قهوه جوشطرز تهیه قهوه با قهوه جوش گازی

 

جهت تهیه‌ی قهوه به وسیله‌ی موکاپات ابتدا دستگاه را باز نموده و محفظه‌ی پودر قهوه را از محفظه آب جدا نمایید، سپس مقداری آب درون محفظه آب ریخته (درست تا زیر سوپاپ کنترل فشار)، حال محفظه پودر قهوه را برداشته  آن را پر از پودر قهوه کرده و سپس سطح آن را با انگشت صاف نمایید.

سپس محفظه‌ی پودر قهوه را سر جای خود قرار داده و موکاپات را محکم ببندید. موکاپات خود را روی گاز قرار داده و منتظر شوید تا قهوه از لوله‌ی خروجی خارج شده و درون محفظه قهوه بریزد.

سعی کنید شعله‌ی گاز را قبل از اینکه قهوه تا دهنه‌ی لوله‌ی خروج قهوه بالا بیاید خاموش کنید تا در انتها قهوه آرام آرام درون محفظه‌ی قهوه بیاید.

حال قهوه‌ی شما آماده است، آن را با لذت نوش جان کنید!

نکات مهم و قابل توجه در استفاده و تهیه قوه با موکاپات

  • اگر به تازگی موکاپات تهیه نموده‌اید و برای اولین بار است که می‌خواهید از آن استفاده کنید حتما این نکته را مد نظر داشته باشید که دستگاه‌های قهوه ساز حتما باید قبل از استفاده برای بار اول شستشو شوند. بدین منظور تمام فرایند ذکر شده در بالا را جهت تهیه قهوه انجام دهید فقط این بار محفظه‌ی قهوه را پر از پودر قهوه نکنید و نصف یا کمتر در آن قهوه بریزید و پس از اتمام کار حتما قهوه بدست آمده را دور بریزید، سپس شروع به تهیه قهوه و نوشیدن آن کنید.
  • پس از تهیه‌ی قهوه و قبل از ریختن آن در فنجان، حتما فنجان را ابتدا پیش گرم کنید، بدین منظور ابتدا فنجان را با آب جوش پر کنید و بگذارید آب چند دقیقه درون آن بماند سپس آن را خالی کنید. پس از انجام این کار قهوه را درون فنجان بریزید.
  • قبل از تهیه‌ی قهوه به درجه‌ی آسیاب آن دقت کنید. درجه‌ی آسیاب مخصوص اسپرسو باید Fine Grind باشد، یعنی نه خیلی زبر (Coarse) مانند فرانسه و نه خیلی نرم  (Extra Fine) مانند قهوه ترک.
  • درجه‌ی آسیاب قهوه برای موکاپات نسبت به اسپرسوساز برقی باید زبرتر باشد.
  • پس از تهیه‌ی قهوه سعی کنید آن را بلافاصله مصرف کنید زیرا بعد از سرد شدن قهوه ترکیبات شیمیایی تغییر می‌کند و خواص اصلی آن از بین می‌رود.
  • شما علاوه بر موکاپات می‌توانید قهوه اسپرسو را به وسیله‌ی اسپرسوسازهای برقی و همچنین اسپرسوسازهای همراه مینی‌پرسو و هندپرسو تهیه نمایید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

طرز تهیه قهوه با موکاپات
5 از میانگین 1 رأی
منبع
iliya

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن