خواص و فواید کرفس
کرفس گیاهی است که در آشپزی و طبخ غذاهای گوناگون کاربرد زیادی دارد.
کرفس دارای مواد معدنی منیزیم و پتاسیم است که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی مفید میباشند. کرفس همچنین دارای مقدار زیادی ویتامینهای K و C است.
کرفس از معدود گیاهانی است که میتوان آن را همزمان با میوهها و گیاهان دیگر مصرف نمود و باعث دشواری در گوارش نمیگردد. برای نمونه با آب انگور و سیب (برای مبارزه با روماتیسم)، با زنجبیل (برای مبارزه با میگرن و سردرد) و با لیموترش (برای مبارزه با سرماخوردگی و قند خون).
در ایران در حال حاضر، کرفس کوهی در مناطقی از استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، فارس و لرستان می روید. اما مهمترین محل رویش این گیاه در ایران، روستاهای شهرستان فریدونشهر از توابع استان اصفهان است.
خواص فوق العاده کرفس برای سلامتی
1. کرفس منبعی عالی از آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان ها از سلول ها، رگ های خونی و اندام های بدن از آسیب های اکسیداتیو محافظت می کنند.
کرفس حاوی ویتامین C، بتا کاروتن و فلاونوئیدها است، اما حداقل 12 نوع دیگر از مواد مغذی آنتی اکسیدانی در تنها یک ساقه آن وجود دارند. کرفس همچنین منبعی شگفت انگیز از مواد مغذی است که باعث کاهش التهاب در دستگاه گوارش، سلول ها، رگ های خونی و اندام ها می شود.
2. کرفس التهاب را کاهش می دهد
التهاب مزمن با بیماری های بسیاری همراه است، از جمله آرتریت و پوکی استخوان. دانه های کرفس و کرفس خواص ضد التهابی دارند و می توانند از التهاب در بدن جلوگیری کنند.
3. کمک به هضم و دستگاه گوارش
مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در کرفس، از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کنند.
ثابت شده است که پلی ساکارید های مبتنی بر پکتین موجود در کرفس، باعث کاهش زخم معده و ترشحات معده و در مجموع افزایش سلامت دستگاه گوارش می شوند.
تقریبا 95 درصد کرفس از آب تشکیل شده است. به علاوه مقادیر بالای فیبر محلول و غیر محلول(یک فنجان از میوه های کرفس دارای 5 گرم فیبر رژیمی است) موجود در کرفس از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کنند.
4. کرفس غنی از ویتامین ها و مواد معدنی
شما می توانید ویتامین های A، K و C و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم و فولات را با مصرف کرفس دریافت کنید. کرفس همچنین دارای سدیم(نمک) و شاخص گلیسمی(اندازه گیری میزان قند) پایینی است.
5. کرفس اثر قلیایی دارد
کرفس با دارا بودن مواد معدنی مثل منیزیم، آهن و سدیم، می تواند اثر خنثی کنندگی برای مواد غذایی اسیدی داشته باشد. بدن انسان به اسیدی شدن تمایل دارد، مصرف مواد غذایی قلیایی برای ایجاد تعادل در میزان pH بدن اهمیت دارند. همچنین، pH اسیدی محیطی ایده آلی برای بسیاری از بیماری ها محسوب می شود.
مصرف کرفس
شما می توانید کرفس را به صورت خام، آب پز، سرخ کرده، سالاد، پاستا، سوپ، خورشت، آبمیوه و کوکو مصرف نمایید.