رپورتاژ آگهی

کودکانی سالم به جامعه بزرگسال هدیه دهید

سلامت کودکان و اطفال، بر رفاه کودکان از زمان لقاح تا نوجوانی تمرکز دارد. سلامت به طور حیاتی به تمام جنبه های رشد و تکامل کودکان مر بوط می شود و فرصت منحصر به فردی است که هر کودک برای دستیابی به پتانسیل کامل خود به عنوان یک بزرگسال در اختیار دارد. بنابراین سلامت کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ابعاد روانی و جسمانی را در آن ها در بر می گیرد.

جالب است بدانید که سلامت کودکان در شاخه پزشکی، زیر مجموعه سلامت بزرگسالان بود. تا این که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، مردم به دلیل آگاهی تدریجی که نسبت به اهمیت رشد و سلامت کودکان در همه ی ابعاد به دست آوردند، اطفال را به عنوان یک تخصص پزشکی شناختند. امروزه دیگر همه ی ما این درک را داریم که مشکلات سلامتی کودکان با بزرگسالان متفاوت است و پاسخ کودک به بیماری، داروها و محیط، به سن او وابسته است.

بر خلاف سلامت جسمانی، هیچ فرمولی برای سلامت روانی و رشد و تکامل او وجود ندارد. با این حال متد ها و روش هایی هستند که از سمت روانشناسی کودک برای تربیت فرزندان و کودکان وارد جامعه شده اند؛ که عمل به آن ها می تواند ذهن کودک شما را غنی و آماده برای ورود به بزرگسالی کند. نگهداری از سلامت روان و کمک به رشد و تکامل کودک، به سلامت روان کودک، خانواده و در نهایت جامعه کمک می کند و جوامعی سالم برای زندگی به بار می آورد.

پرورش یک کودک سالم از قبل از تولد تا بزرگسالی

رشد یک کودک سالم قبل از لقاح او و با سلامت والدین و میراث ژنتیکی آغاز می شود و تا زمان لقاح و دوران پیش از تولد ادامه می یابد. هنگامی که نوزاد به دنیا می آید، مسائل جدید و مهمی مانند شیردهی، آزمایش های غربالگری و ایمنی خواب کودک وجود دارد که باید مورد توجه والدین و نگهداران کودک وجود دارد.

کودکان در دوران نوزادی با سرعت شگفت انگیزی تغییر می کنند. چشم روی هم بگذارید، نوزاد شما به یک کودک نوپا تبدیل می شود که همه جای خانه را به هم می ریزد. بعد از آن با یک کودک خردسال روبه رو می شوید که هر شب باید قصه های کودکانه جدیدی را برای او بخوانید. و بعد هم، بعد از یک دهه زندگی کرد، شما یک نوجوان خواهید داشت. دوره نوجوانی فرزندان، دوره ای شلوغ و چالش برانگیز برای آن ها و والدین است.

سلامت کودکان در پی سلامت خانواده است

سلامت خانواده به سلامت و رفاه فرزندان در چارچوب خانواده مرتبط می شود و نقش مهمی در تعیین سلامت هر یک از فرزندان خانواده دارد. سلامت خانواده، سلامت جسمانی کودکان و سلامت عاطفی و روانی آن ها را در برمی گیرد. کودکان، پدر و مادر خانواده را تشکیل می دهند، و خانواده ها در کنار هم، جامعه را شکل می دهند؛ لذا داشتن جامعه سالم در گرو خانواده های سالم، و اعضای سالم خانواده است. در یک جامعه ایده آل، هر کودک تحت مراقبت یک جفت بزرگسال مهربان و دارای مهارت های فرزندپروری مناسب است. کودکان به محیطی سالم و امن برای بزرگ شدن نیاز دارند.

از طرفی سلامت جامعه نیز تاثیر بسیار زیادی در سلامت کودکان دارد. جامعه می تواند به اندازه خانواده در سلامت و رفاه کودکان موثر باشد. تفاوت زیادی بین زندگی در یک مزرعه، در یک شهر کوچک، در حومه شهر یا داخل شهر وجود دارد. محله ای که گرفتار جرم و جنایت است، جامعه ای ناسالم برای رشد کودک است. مدارس، برنامه ها و اماکن ورزشی و آموزشی، همگی در نحوه رشد و تربیت کودکان جامعه، تاثرگذار هستند.

مشکلات روانی که گریبان کودکان را می گیرد

زمانی تصور میشد که کودکان اصلا درگیر مسائل روانی نمی شوند و روان آن ها با همان طبیعت محیط زندگیشان، به طور سالمی تکامل می یابد. دلیل این تفکر اشتباه هم این بود که کودکان هنوز توانایی احساس ناامیدی و درماندگی نسبت به آینده را ندارند. در حالی که کاملا نادرست است و باور به چنین چیزی با این استدلال گریه آور است. خوشبختانه اکنون به طور گسترده ای پذیرفته شده است که کودکان نه تنها در معرض افسردگی اساسی و بیماری دوقطبی هستند، بلکه در معرض اختلالات اضطرابی، فوبیا و اختلال استرس پس از سانحه هم هستند. روانشناسی کودک به طور تخصصی به این درمان این مشکلات روانی در کودکان می پردازد.

مطالعات اخیر اثرات حاد، وحشتناک و بلند مدت قلدری بر کودکان را برجسته می کند؛ که نرخ بالایی از علائم افسردگی و خودکشی در کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند، را نشان می دهد. در حال حاضر خود کشی دویمن عامل مرگ و میر در دوران نوجوانی در جهان است. افسردگی اساسی و بیماری دوقطبی که پیش تر به آن اشاره کردیم، زمینه ساز اقدام به خودکشی در کودکان و نوجوانان است. لذا توجه به ابعاد روانی و رفتاری کودکان می تواند از وقوع چنین پدیده هایی در کودکان و نوجوانان عزیز، جلوگیری کند.

برخی از مشکلات رفتاری در کودکان

در تمام این مدت برای حفظ سلامت فرزند خود، باید به جنبه های مختلفی توجه داشته باشید و همان طور که در بالا هم گفتیم، توجه به سلامت روان و رشد ذهنی کودکان در سنین پایین، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین طبیعی است که نگرانی هایی از سوی والدین در مورد رفتار و سلامت عاطفی کودک وجود داشته باشد. چالش های رفتاری اصلی که کودکان با آن رو به رو هستند اوتیسم، سندرم آسپرگرم، اختلالات یادگیری، اختلال نقص توجه یا بیش فعالی، اختلالات اضطراب و افسردگی است.

برای مقابله با تمامی این اختلالات باید به روانشناس کودک مراجعه کنید. قصه درمانی یکی از راه کارهای موثر و توصیه شده از سمت متخصصان برای مقابله با این اختلالات در کودکان است. قصه درمانی و خواندن قصه کودکانه متنوع و هدفمند برای کودکانی که درگیر چالش های رفتاری هستند، در مسیر درمانی متخصص و والدین، بسیار کارآمد خواهد بود. به عنوان مثال خواندن داستان کودکانه ای با موضوع ارتباط با دوستان و دوستی و همدلی، می تواند به کودکی که با سندرم آسپرگرم شروع ارتباط را آموزش دهد تا او بتواند در مهد کودک یا مدرسه با دوستانش ارتباط بگیرد. این تنها یک مثال کاربردی برای درمان این اختلالات در کودکان بود؛ برای داشتن راهکارهای بیشتر، می توانید با مشاوران و روانشناسان کودک در این زمینه ارتباط برقرار کنید و در نهایت کودکانی سالم را به جامعه بزرگسالان جامعه هدیه دهید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا