طرز تهیه سوجوق محلی ارومیه (باسلق ارومیهای)
![سوجوق محلی ارومیه](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/sojogh-blog.jpg)
سجوق یا سوجوق یکی از شیرینیهای استان آذربایجان غربی است. بعضاً باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی میچینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق مینامند.
مواد لازم باسلق ارومیهای (سجوق):
- گردوی درسته: مقداری
- کره: یک قاشق چایخوری
- آب: ۲ پیمانه
- نشاسته: ۱ پیمانه
- شکر: ۲ پیمانه سر خالی
- پودر نارگیل تازه (بوی ماندگی ندهد): به میزان لازم
- گلاب: به میزان لازم
طرز تهیه سوجوق محلی ارومیه:
۱. ترشی نشاسته را میگیریم (۲ ساعت آن را در آب میخیسانیم).
۲. مواد را در تابه ریخته به آرامی روی حرارت ملایم هم میزنیم (مواظب باشید تا گلوله نشود).
۳. کمی که سفت شد شکر را اضافه میکنیم (اگر خیلی سفت بود با احتیاط کمی آب اضافه میکنیم) و مرتب میزنیم تا رنگ مواد کاملاً شفاف شود و از ظرف جدا شود و حالت کشدار پیدا کند.
۴. تابه را از روی حرارت برداشته و کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کره جذب شود سپس گلاب را اضافه مینماییم و آن را ورز میدهیم.
۵. پودر نارگیل را روی سینی پخش کرده و مواد را روی آنها ریخته و ۲ باره روی مواد پودر اضافه کرده و آن را ورز میدهیم تا از چسبندگی آن کاسته شود.
۶. سینی را کاملاً تمیز کرده و عمل فوق را تکرار میکنیم و مواد را باز کرده و گردوها را میچینیم و با کمک کاردک آن را لوله میکنیم یا قالب میزنیم.
نوش جان 😉
باسلام. وعرض ادب واحترام. وضمن تشکرازبرنامه های خوبتان خواهش میکنم طرزتهیه سجوق محلی ارومیه راباذکرموادمصرفی ومقدارشان درسایت بزارید. بینهایت ممنونم
سلام و عرض ادب
طرز تهیه سوجوق محلی ارومیه، در همین مطلب آورده شده است.