طرز تهیه کیک ساده وانیلی برای 8 نفر
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کیک وانیلی ساده برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم. در ادامه با ما همراه باشید.
دستور تهیه کیک ساده وانیلی برای 8 نفر
مواد لازم کیک وانیلی نرم و پف کرده:
- کره: ۲۲۰ گرم یا ۲ پیمانه (کمی بیشتر برای چرب کردن قالبها)
- آرد همه منظوره: ۳ پیمانه (پیمانه شیرینیپزی)
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک: ½ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ و ¼ پیمانه
- تخم مرغ: ۴ عدد درشت و هم دمای محیط
- عصاره وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
- شیر کامل: ۱ و ¼ پیمانه یا به جای شیر از ¾ پیمانه خامه سنگین که با ½ پیمانه آب مخلوط شده استفاده کنید)
مراحل تهیه کیک اسفنجی وانیلی:
ابتدا فر را روشن کنید و روی دمای ۱۶۳ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود.
دیوارهها و کف دو قالب کیک را با کره خوب چرب کنید (برای این مقدار مواد به دو قالب گرد با قطر ۲۳ سانتیمتر یا ۹ اینچی نیاز دارید که جزو مشهورترین و پرکاربردترین قالبهای شیرینیپزی محسوب میشوند).
کف دو قالب مقداری آرد بپاشید و قالب را به سطح کار بکوبید تا آردهای اضافی خارج شوند و فقط یک لایه بسیار نازک آرد در کف و دیوارههای قالب پخش شود و باقی بماند.
۳ پیمانه آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. این ترکیب را دو بار الک کنید.
در یک ظرف جداگانه کره نرم شده و شکر را با سرعت متوسط رو به بالا با همزن دستی یا برقی حدود ۳ دقیقه هم بزنید تا یک مایه یکدست و کرم رنگ و پفی تشکیل شود. تخم مرغها را یکی یکی به این ترکیب کرمی اضافه کنید و هر بار با دور تند هم بزنید تا با ترکیب مخلوط و یکدست شوند.
حالا ترکیب آرد را در سه مرحله به مایه کرمی اضافه کنید. هر بار ترکیب را در یک جهت و به آرامی هم بزنید.
همزمان با آرد شیر یا خامه مخلوط شده با آب را هم اضافه کنید. ترتیب اضافه کردن آرد و شیر یا خامه باید به این صورت باشد: به ترتیب یک مرحله آرد و یک مرحله شیر تا اینکه کار با اضافه کردن آرد تمام شود. در پایان باید یک مایه کیک صاف و یکدست داشته باشید.
مایه کیک را در دو قالب به طور مساوی تقسیم کنید. میتوانید در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید. کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا بپزد و روی آن طلایی شود. در پایان پخت یک خلال دندان یا چنگال وسط کیک فرو کنید اگر مایه کیک به نوک خلال دندان چسبید وسط کیک هنوز خام است ولی اگر نچسبید کیک پخته شده است.
بعد از پخت کیک آن را از فر بیرون بیاورید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کیک سرد شود.
سپس با نوک یک چاقوی تیز کیک را از لبههای قالب جدا کنید و روی سینی فلزی توری فر بگذارید تا حسابی خنک شود. میتوانید دو قالب کیک را روی هم بگذارید. برای این کار بین دو قالب مربا، مارمالاد، خامه یا هر چیزی که دوست دارید بریزید. یا این که دو قالب را به صورت جداگانه برش بزنید. برای تقسیم کیک به قطعات دلخواه از یک چاقوی بلند استفاده کنید تا کیک از هم نپاشد.
نکات کلیدی در تهیه کیک وانیلی
- میتوانید برای تزئین از کمی گاناش شکلاتی استفاده کنید.
- می توانید با این دستور کیک انواع کیک های میوه ای را با جایگزین کردن اسانس میوه به جای وانیل تهیه کنید.
- برای تست پخت کیک باید با خلال دندان از مرکز کیک آن را چک کنید.
- برای فرهای برقی و توستر ۲۰ درجه دما را کمتر تنظیم کنید.
- بعد از پخت کیک آن را روی توری برگردانده تا خنک شود.
- آرد را بین 3 تا 5 بار الک کنید.