کیک فنجانی؛ طرز تهیه کیک اسفنجی فنجانی با فر
![کیک اسفنجی فنجانی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/cupc-e1548416939372.jpg)
کیک فنجانی نوعی از مافین که در آن از بیکینگ پودر استفاده میشود، بنام مافین آمریکایی شناخته میشود. در نوع مافین آمریکایی معمولاً به خمیر کره، شکر و بیکینگ پودر افزوده شده و در کاغذهای ضخیمی که به فنجان شبیه است پخته میشود. به همین علت نوع آمریکایی مافین به نام کیک فنجانی نیز خوانده میشود. کیک فنجانی در واقع نوعی کیک است که در قالبهایی به شکل فنجان پخته میشود.
کیک فنجانی را میتوان با استفاده از هفت نوع خمیر گوناگون تهیه کرد.
در تهیه این کیک فنجانی از روش درست کردن کیک اسفنجی استفاده میشود.
مواد لازم کیک اسفنجی فنجانی:
با این مقدار مواد میتوان ۶ عدد کیک فنجانی تهیه کرد.
نام مادهٔ غذایی | مقدار |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۳۵ گرم |
آرد گندم (آرد ضعیف) | ۴۵ گرم |
کره | ۲۰ گرم |
شیر | یک قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک اسفنجی فنجانی:
آمادهسازی: تخم مرغها زودتر از یخچال بیرون آورده تا شکر راحت تر بتواند در آن حل شود.
کره را با شیر مخلوط کرده توی ظرف پیرکس ریخته داخل آب جوش یا داغ قرار داده تا کره ذوب شود.
فر را با حرارت ۱۸۰ درجه گرم میکنیم.
۱. تخم مرغها که بهتر است مدتی در محیط آشپزخانه مانده از سردی یخچال بیرون آمده باشند را با شکر با تخم مرغ همزنی میزنیم تا کشدار و کرم مانند شود. بر روی تخم مرغ با همزن عدد ۸ انگلیسی را بنویسید اگر مدتی باقی ماند تخم مرغ خوب بهم زده شده است.
۲. آرد یک بار الک شده را به تخم مرغها اضافه میکنیم. مواد را با لیسک مخلوط میکنیم تا سفیدی آرد ناپدید شود. کره ذوب شده و شیر را نیز اضافه کرده در حدود ۲۰ بار لیسک را درون مواد میچرخانیم.
۳. مایه را در قالبهای کوچک چرب شده یا کاغذ روغنی به اندازه دوسوم ظرفیت پر کنید.
۴. در فر با ۱۸۰ درجه به مدت ۱۳-۱۰ دقیقه میپزیم.
نوش جان 😉