اجرای نمای کامپوزیت
هر آنچه که باید در مورد محبوب ترین مصالح نما و اجرای نمای کامپوزیت بدانید
چیزی که همه ما می توانیم در صنعت ساخت و ساز روی آن توافق داشته باشیم، این است که محبوبیت اجرای نمای کامپوزیت آلومینیومی در چند سال گذشته از رشد خود متوقف نشده است. استفاده از آن تحت پوشش بهره وری انرژی، قیمت پایین و امکانات ساخت و ساز در حال گسترش است. این نوع متریال به طور ویژه برای ساخت نماهای دارای تهویه، نوسازی یا بازسازی آنها طراحی شده است و راه حل هایی را ارائه می دهد که می تواند با تمام زمینه های معماری سازگار شود.
در این پست شما هر آنچه را که باید در مورد پنل کامپوزیت، نحوه تولید، ویژگی های اصلی، پرداخت ها، اجرای نمای کامپوزیت و محبوب ترین کاربردهای آن بدانید، مطلع خواهیم کرد.
پانل کامپوزیت آلومینیومی چیست و کاربردهای اصلی آن کدام است؟
ترکیب و شرح پانل کامپوزیت آلومینیومی
پانل کامپوزیت از دو ورقه آلومینیومی و یک هسته پایه ترموپلاستیک داخلی تشکیل شده است که می تواند بار معدنی را در خود نگه دارد. معمولاً بین ۳ تا ۷ میلی متر ضخامت دارند. و در ابعاد ۳٫۲ در ۱٫۲۵ متر یا ۲٫۴۴ در ۱٫۲۲ متر وجود دارد. این پانل به طور ویژه برای نماهای تهویه شده در ساخت و سازهای جدید و همچنین برای نوسازی یا بازسازی طراحی شده است. استاندارد ساخت آن از یک ورق بیرونی آلیاژ آلومینیوم ۵۰۰۵ و یک ورق زیرین آلیاژ آلومینیوم ۳۱۰۵ تشکیل شده است.
پانل کامپوزیت توسط یک فرآیند لایهگذاری پیوسته تولید میشود که در آن ورقهای از موادی که هسته را تشکیل میدهد بین دو ورق آلومینیومی که همزمان باز میشوند اکسترود و فشرده میشود. در نهایت، صافی مواد فشرده و کامل شده و یک فیلم محافظ اعمال می شود. پانل ها می توانند رنگ آمیزی یا روکش فلزی داشته باشند (مانند جلوه های مس یا روی).
موارد استفاده از پانل کامپوزیت آلومینیومی
همانطور که قبلاً به شما گفتیم بیشترین کاربرد آن در نماهای دارای تهویه است، نوعی سیستم پوشش چند لایه که به دلیل رفتار حرارتی که نما به دست می آورد، کارایی آن در حل عایق بندی ساختمان ها برجسته است.
عجیب ترین چیز در مورد اجرای نمای کامپوزیت این است که اجازه ایجاد یک اثر هواکش مانند را بین لایه های آن می دهد. این هواکش یک تهویه مداوم در محفظه ایجاد میکند و دمای ثابتی را حفظ میکند که منجر به بهرهوری انرژی بیشتر در مقایسه با سیستمهای معمولیتر میشود. بنابراین، در طول تابستان، گرما تخلیه می شود و هوای در حال گردش تجدید می شود. در زمستان، گردش هوا کند می شود و گرما حفظ می شود.
ماندگاری:
پانل کامپوزیت آلومینیومی به خاطر لایه پوشش فلورو کربن دارای دوام، مقاومت در برابر آب و هوا، مقاومت در برابر دمای بالا، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر آلودگی و بسیاری ویژگی های دیگر می باشد که در ادامه مختصر توضیح خواهیم داد.
سبک وزن:
پانل کامپوزیت آلومینیوم از آلیاژ آلومینیوم و پلاستیک مرغوب ساخته شده است که سبک تر از سایر مواد تزئینی است که باعث کاهش وزن مواد و تسهیل ساخت و ساز می شود که مدت زمان عملیات اجرای نمای کامپوزیت ساختمان را نیز بسیار کوتاه می کند.
همچنین می توان به اینکه اشاره کرد که چگالی کم آلومینیوم آن را به ماده ایده آلی برای سیستم های زیرسازی در نماهای دارای تهویه تبدیل می کند. نمای کامپوزیت بار روی ساختمان را کاهش می دهد و انتخاب خوبی برای ساختمان های بلند فراهم می کند.
نصب آسان:
پانل های کامپوزیت آلومینیوم به راحتی برش داده می شوند، دوخته می شوند، شیار می خورند، منحنی و اشکال مختلف مانند زوایای راست و مورب را می توان کاملاً با تغییرات طراحی مطابقت داد.
مونتاژ سریع و آسان سیستم های آویز برای مونتاژ اجرای نمای کامپوزیت آلومینیومی به گونه ای طراحی شده اند که مونتاژ آنها را بر روی نماها به روشی سریع و آسان کنند. به همین ترتیب در صورت آسیب دیدن کاست به راحتی قابل تعویض است.
مقاوم در برابر آتش:
فویل آلومینیومی بیرونی پانل کامپوزیت آلومینیومی می تواند از مواد هسته پلی اتیلن محافظت کند، می تواند از انتقال حرارت در مرحله اولیه احتراق جلوگیری کند و مقاوم در برابر آتش مطابق با استانداردهای بین المللی است.
سفارشی سازی طراحی:
پانل های کامپوزیت آلومینیومی را می توان با توجه به نیاز مشتری برای تولید رنگ ها و اشکال منحصر به فرد برای مطابقت با طرح اصلی طراح و دستیابی به دکوراسیون عالی تولید کرد.
ایجاد نقشه ها یا فرم ها:
خمش زیر غلتک برای دستیابی به اشکال منحنی؛ مهر زنی و حکاکی CNC برای ایجاد نقش برجسته. شکل دهی سه بعدی برای نمایش حجم ها روی سطح صاف و غیره از دیگر مزیت های نمای کامپوزیت است.
حفاظت از محیط زیست:
لایه سطحی تغییر نمی کند و هیچ آلودگی برای محیط زیست ایجاد نمی کند.
کاملا قابل بازیافت:
مواد هسته و ورق های پوشش پانل کامپوزیت آلومینیومی را می توان بازیافت و استفاده مجدد کرد. آلومینیوم با توجه به ویژگی های آن می تواند به طور نامحدود بازیافت شود
تنوع رنگ:
صدها رنگ پایه را برای مشتریان ارائه می دهد و برای سفارشات مهندسی بزرگ، رنگ های سفارشی را نیز می توان برای مشتریان تولید کرد.
استحکام بالا:
استحکام پانل های کامپوزیت آلومینیومی با کیفیت بالا را می توان تا حد زیادی بهبود بخشید و از فشار باد، ضربه، جلوگیری از نشت، حفاظت در برابر صاعقه و مقاومت در برابر لرزش یا انبساط و انقباض جلوگیری نمود.
مطالعات اخیر دوام نمای کامپوزیت آلومینیوم را در نمای ساختمانهای بلند، به دلیل عمر طولانی و مقاومت در برابر سایش و خوردگی تایید می کند.
سطح صاف:
پانل های کامپوزیت آلومینیومی یک طراحی سطح مسطح عالی را ارائه می کنند که انتظارات بالای معماری مدرن را برآورده می کند.
ثبات ابعادی بالا:
به عنوان یک مصالح نما، پانل کامپوزیت تغییر شکلی در ابعاد خود ایجاد نمی کند، به این معنی که ماده در هر اندازه ای که دارد، بدون از دست دادن خواص خود پایدار می ماند.
پانل های مقاوم:
بسته به ترکیب هسته معدنی داخلی پانل کامپوزیت، ویژگی های مناسبی خواهد داشت. به عنوان مثال، در هنگام آتش سوزی یا چکش خواری خاص، مقاومت بیشتری خواهد داشت که در ایجاد دگرگونی های خلاقانه نما، جنبه بسیار مفیدی دارد.
از مزایای دیگر نمای کامپوزیت
- عملکرد ضد آب، ضد رسوب و ضد خوردگی سطح ساختمان را تضمین می کند.
- حمل و نقل، نصب و ساخت نسبتاً آسان است.
- تنوع رنگ ها و امکان ترکیب آنها در شکل ها و اشکال مختلف فضای طراحی، طراح را گسترش می دهد.
- عملکرد بالا نسبت قیمت، نگهداری آسان، عمر طولانی، مطابق با نیازهای مالک.
مراحل اجرای نمای کامپوزیت
فرآیند نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی عمدتاً از سه جنبه، فرآیند تهیه طرح و نقشه،اجرای زیرسازی، ساخت و نصب ورق کامپوزیت آلومینیوم، معرفی می شود.
روش اجرا با استفاده از زیرسازی قوطی پروفیل:
در صورت وجود ناهمواری، بیرون زدگی و فرورفتگی در سطح مورد نظر، می توان از این روش نصب استفاده کرد.در این روش از زیرسازی با پروفیل آهن، با ضخامت های مختلف برای زیرسازی استفاده می شود و سپس ورق کامپوزیت مستقیماً روی زیرسازی یا هر قسمت دیگری که در نظر گرفته شده است نصب می شود. لازم به ذکر است که در روش مذکور با توجه به شاسی، می توان از ضخامت های مختلف از ۱٫۵ میلی متر تا ۳ میل استفاده نمود.
در این روش اجرای کامپوزیت نما، ورق های کامپوزیت پس از برش و شیار زنی با پیچ یا پرچ بر روی زیرسازی آهنی ثابت می شوند که مراحل نصب آن سریع است. در فضای بین ورق های نصب شده از تسمه ای از ورق های از کامپوزیت برش خورده است یا چسب های پلی یورتان یا چسب و لاستیک سیلیکونی برای ایجاد نمای زیباتر و ضد آب استفاده می شود.
مزایای سیستم اجرای نمای کامپوزیت به روش فوق:
- سرعت نصب در این روش بالاتر است.
- هزینه اجرای این سیستم کمتر است.
- روش نصب و مونتاژ این سیستم ساده تر است.
روش دیگر اجرای نمای کامپوزیت
در این روش ورق ها با استفاده از چکمه های تعبیه شده بر روی پروفیل های آلومینیومی مخصوص به صورت ریلی نصب می شوند. پس از اجرای تسمه های آهنی زیرسازی، با هدف رفع ایرادات احتمالی سازه ای، نبشی آهنی با شیارهای لوبیایی مطابق با اکسیداسیون پیش بینی شده در نقشه های اجرایی بر روی تسمه ها نصب می شود. در مرحله بعد ریل های آلومینیومی با سطح مقطع مشخص در محورهای گوشه های آهنی توسط براکت های آلومینیومی با دو سوراخ لوبیایی به زیرسازی متصل می شوند. در این روش پی وی سی بین براکت های آلومینیومی و گوشه های آهنی قرار می گیرند برای جلوگیری از خوردگی بین آهن و آلومینیوم استفاده می شود. نهایت ورق های آلومینیومی کامپوزیت به وسیله اتصالات آلومینیومی U شکل (به نام ناودانی) که در داخل لامل های آلومینیومی قرار می گیرند بر روی تیغه ها نصب می شوند.
گروه نماسازان مدرن با پرسنل اجرائی توانمند و استاد کار و با سابقه، آمادگی خود را جهت فروش، طراحی، نظارت و اجرای نمای کامپوزیت و نما چوب (ترمووود)، طراحی داخلی و تابلو حروف برجسته با بهترین کیفیت در سراسر کشور را اعلام می دارد.
- دفتر مرکزی : اصفهان، خیابان کاوه، بعد از بیمارستان سوانح سوختگی، نبش بن بست ۳۸ پلاک ۶۰۰
- شعبه ۱ : نجف آباد ، خیابان امام ، مقابل پمپ بنزین ولیعصر
- شعبه ۲ : جاده شیراز اصفهان، نرسیده به سیتی سنتر نبش خیابان ولیعصر
- تلفکس :۰۳۱۳۳۴۵۶۹۵۸
- موبایل :۰۹۱۳۱۱۱۱۹۸۴
- وبسایت : www.modernisf.ir