تغذیه

خواص زردچوبه و راه ‌های افزودن آن به رژيم غذایی

زردچوبه مشهور به ادویه خورشید به معني مكمل سلامتي بدن از جنوب شرقی هند منشاء گرفته است. این ادویه زرد رنگ به دليل عطر و طعم اش در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود و شگفتی آن به تمدن‌های باستان بر می‌گردد و قرن‌ها در سراسر آسیا استفاده می‌شود، در دهه‌های اخیر مورد استقبال غرب قرار گرفته است.

خواص و تركيبات سلامتي زرچوبه

تركيب اصلي زردچوبه کورکومین است كه خواص ضد اکسیدان و بیولوژیکی قدرتمندی به آن بخشيده است.

  • زردچوبه دارای ضد التهاب و ضد میکروبی برای کسانی که از بیماری آرتروز رنج می‌برند.
  • خواص ضد میکروبی زردچوبه براي بهبود زخم‌ها و تصفیه خون و بیماری‌های پوستی مفید است.
  • زردچوبه براي بیماری‌هایی از قبيل آلزایمر، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر است.
  • جلوگیری از سرماخوردگی تا انواع خاص سرطان
  • تقويت تخمك گذاري در زنان
  • رقیق کننده خون و سم زدایی کننده خون
  • بهبودی از شیمی درمانی
  • كاهش اثرات پسوریازیس و آرتروز

روش‌های افزودن زردچوبه به رژيم غذايي

1. اسموتی

هر روز صبح اين اسموتي خوشمزه را ميل كنيد.

  • نصف آووکادو
  • 1 فنجان آب نارگیل
  • 1 فنجان برگ تازه اسفناج
  • 1 فنجان توت
  • 0.5 قاشق چایخوری زردچوبه
  • 0.5 قاشق چایخوری زنجبیل
  • 1 قاشق غذاخوری روغن کتان

طريقه درست كردن آن بسيار ساده است و بايد تمام مواد را در مخلوط كن يكدست و سپس ميل كنيد.

2. نوشيدني

  • 1 قاشق دسر زردچوبه
  • 0/5 پوست لیمو
  • نصف قاشق آب لیمو
  • 1 قاشق زنجبیل رنده شده
  • يك ليوان آب

تمام مواد را در تابه‌ای بريزيد تا به مدت 15 دقيقه بجوشد البته براي طعم دار شدن بهتر است مقداري عسل به مواد اضافه كنيد و در طول روز بنوشید.

3. مافین زردچوبه

مافين زردچوبه و موز دستورالعمل ساده و طعم بسيار عالي دارد.

  • 1 فنجان بادام هندی خرد شده
  • 3 عدد موز رسیده له شده
  • ¼ فنجان روغن نارگیل ذوب شده
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • 1 قاشق چایخوری دارچین، زردچوبه، جوز هندی، هل، میخک

مواد خشک و مواد مرطوب را در کاسه‌های جداگانه‌ای مخلوط کنید. سپس مخلوط مواد مرطوب را به تركيب خشک اضافه کنید و در قالبهای مافین بریزید و در دمای 350 درجه به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر بپزيد.

4. چای زردچوبه

2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در 2 فنجان آب جوش حل کرده و 1 قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید و بنوشيد.

5. استفاده در انواع غذاها

زردچوبه به دلیل عطر و طعم ملایم و معطر خود در غذاهایی مانند سبزیجات پخته شده، تخم مرغ، برنج و سوپ قابل استفاده است و رنگ و طعم عالي به غذا می‌بخشد.

6. اسکراب زردچوبه

زردچوبه برای رفع جوش و زخم‌های صورت بسيار مفيد است، براي استفاده از آن به اين منظور مقدار مساوی پودر زردچوبه و زنجبیل را با آب گرم ترکیب کنید تا خمیر درست شود سپس خمير را در ناحیه آسیب دیده قرار دهيد و روی آن را با پارچه بپوشانید بعد از مدت نیم ساعت صورت خود را بشوييد.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
thekitchnkripalugettheglossnuffieldhealth

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا