خواص زردچوبه و راه های افزودن آن به رژيم غذایی
![زردچوبه و افزودن آن به رژيم غذایی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2021/04/turmeric-root-and-powder.jpg)
زردچوبه مشهور به ادویه خورشید به معني مكمل سلامتي بدن از جنوب شرقی هند منشاء گرفته است. این ادویه زرد رنگ به دليل عطر و طعم اش در انواع غذاها و نوشیدنیها استفاده میشود و شگفتی آن به تمدنهای باستان بر میگردد و قرنها در سراسر آسیا استفاده میشود، در دهههای اخیر مورد استقبال غرب قرار گرفته است.
خواص و تركيبات سلامتي زرچوبه
تركيب اصلي زردچوبه کورکومین است كه خواص ضد اکسیدان و بیولوژیکی قدرتمندی به آن بخشيده است.
- زردچوبه دارای ضد التهاب و ضد میکروبی برای کسانی که از بیماری آرتروز رنج میبرند.
- خواص ضد میکروبی زردچوبه براي بهبود زخمها و تصفیه خون و بیماریهای پوستی مفید است.
- زردچوبه براي بیماریهایی از قبيل آلزایمر، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مؤثر است.
- جلوگیری از سرماخوردگی تا انواع خاص سرطان
- تقويت تخمك گذاري در زنان
- رقیق کننده خون و سم زدایی کننده خون
- بهبودی از شیمی درمانی
- كاهش اثرات پسوریازیس و آرتروز
روشهای افزودن زردچوبه به رژيم غذايي
1. اسموتی
هر روز صبح اين اسموتي خوشمزه را ميل كنيد.
- نصف آووکادو
- 1 فنجان آب نارگیل
- 1 فنجان برگ تازه اسفناج
- 1 فنجان توت
- 0.5 قاشق چایخوری زردچوبه
- 0.5 قاشق چایخوری زنجبیل
- 1 قاشق غذاخوری روغن کتان
طريقه درست كردن آن بسيار ساده است و بايد تمام مواد را در مخلوط كن يكدست و سپس ميل كنيد.
2. نوشيدني
- 1 قاشق دسر زردچوبه
- 0/5 پوست لیمو
- نصف قاشق آب لیمو
- 1 قاشق زنجبیل رنده شده
- يك ليوان آب
تمام مواد را در تابهای بريزيد تا به مدت 15 دقيقه بجوشد البته براي طعم دار شدن بهتر است مقداري عسل به مواد اضافه كنيد و در طول روز بنوشید.
3. مافین زردچوبه
مافين زردچوبه و موز دستورالعمل ساده و طعم بسيار عالي دارد.
- 1 فنجان بادام هندی خرد شده
- 3 عدد موز رسیده له شده
- ¼ فنجان روغن نارگیل ذوب شده
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 1 قاشق چایخوری دارچین، زردچوبه، جوز هندی، هل، میخک
مواد خشک و مواد مرطوب را در کاسههای جداگانهای مخلوط کنید. سپس مخلوط مواد مرطوب را به تركيب خشک اضافه کنید و در قالبهای مافین بریزید و در دمای 350 درجه به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر بپزيد.
4. چای زردچوبه
2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در 2 فنجان آب جوش حل کرده و 1 قاشق غذاخوری عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید و بنوشيد.
5. استفاده در انواع غذاها
زردچوبه به دلیل عطر و طعم ملایم و معطر خود در غذاهایی مانند سبزیجات پخته شده، تخم مرغ، برنج و سوپ قابل استفاده است و رنگ و طعم عالي به غذا میبخشد.
6. اسکراب زردچوبه
زردچوبه برای رفع جوش و زخمهای صورت بسيار مفيد است، براي استفاده از آن به اين منظور مقدار مساوی پودر زردچوبه و زنجبیل را با آب گرم ترکیب کنید تا خمیر درست شود سپس خمير را در ناحیه آسیب دیده قرار دهيد و روی آن را با پارچه بپوشانید بعد از مدت نیم ساعت صورت خود را بشوييد.