پوست و مو

روش های از بین بردن خال، منگوله و زائده های گوشتی

زائده های گوشتی همرنگ پوست با نام پزشکی ” اسکین تگ ” شناخته می شود. این زائده ها مانند بخش اضافی روی پوست دیده می شود و ظاهری نا زیبا به پوست بدن می دهد. زائده های گوشتی برآمدگی هایی مانند منگوله هستند، نرم و غیرسرطانی می باشند، که ممکن است در بخش های مختلفی از بدن ظاهر شوند. این برجستگی ها اغلب در جاهایی ظاهر می شوند که دو بخش از پوست مدام روی هم مالیده و ساییده می شوند.

تبلیغات

سایر اسامی این زائده پوستی، عبارتند از:

  • زگیل پهن کوچک
  • ورم یا برآمدگی های پوستی
  • خال های گوشتی
  • فیبروم مولوسکوم
  • فیبروم پندولوم
  • فیبروم نرم
  • و منگوله های گوشتی.

زائده های گوشتی معمولا بسیار رایج هستند و در میانسالی اتفاق می افتند. زنان و مردان به یک میزان ممکن است دچار زوائد گوشتی شوند.

حقایقی کلی درباره زائده های گوشتی:

-زائده های گوشتی از تومورهای خوش خیم روی پوست شروع می شوند.

تبلیغات

-غالبا در چین و چروک ها و نواحی تا خورده ی پوست به وجود می آیند.

-آنها خطرناک نیستند، اما می توانند در صورت تمایل، به دلایل زیبایی برداشته شوند.

علل زائده های گوشتی پوست:

دقیقا مشخص نیست که چه چیزی باعث ایجاد زائده های پوستی میشود، اما ممکن است در صورت جمع شدن کلاژن و رگ های خونی در تکه ای از پوست ایجاد شود، همانطور که در چروک های پوستی رایج تر هستند. به نظر میرسد که برخی افراد احتمال بیشتری برای ابتلا به این مشکل را دارند که وراثت می تواند یکی از دلایل آن باشد.

زائده های پوستی بر مردان و زنان به یک نسبت تاثیر میگذارد، اما اغلب در دوران بارداری، افرادی با چاقی مفرط و آنهایی که مبتلا به دیابت هستند، بیشتر احتمال ابتلا به آن را دارند.

تبلیغات

علت به وجود آمدن خال گوشتی و منگوله‌های گوشتی:

منگوله‌های پوستی  از جمله زائده‌های بی‌ضرری به شمار می آیند که تعداد آن‌ها ممکن است از یک تا صد‌ها عدد در هر فرد متغیر باشد. مردان و زنان به طور مساوی در معرض ابتلا به منگوله‌های پوستی قرار دارند. چاقی با بروز منگوله‌های پوستی ارتباط دارد.

اگرچه بعضی از منگوله‌های پوستی ممکن است به طور خودبه‌خود از پوست جدا شوند و بیفتند، اما اغلب آن‌ها بعد از آنکه تشکیل شدند برای همیشه باقی می‌مانند. منگوله‌های پوستی به شکل زائده‌هایی به رنگ گوشت یا رنگ تیره هستند که از طریق یک ساقه کوچک و باریک از سطح پوست جدا شده و آویزان هستند.

منگوله‌های پوستی بیشتر در چه افرادی به وجود می‌آید؟

اگر نگوییم که در تمامی جمعیت انسان‌ها، می‌توان گفت؛ در بیش از نیمی از افراد، منگوله‌های پوستی در مقطعی از زندگی‌ وجود داشته است.اگرچه منگوله‌های پوستی عموماً یک عارضه اکتسابی به شمار می‌روند (یعنی از زمان تولد وجود ندارند، بلکه بعداً به وجود می‌آیند) و در هر کسی ممکن است ظاهر شوند، اما در اغلب افراد این زائده‌ها در دوران بزرگسالی ایجاد می‌شوند.

در واقع در سنین میانسالی بیشترین میزان شیوع را دارند و معمولاً تا سن ۶۰ سالگی تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود.البته منگوله‌های پوستی ممکن است در کودکان و خردسالان هم به خصوص در زیر بازو‌ها و اطراف گردن به وجود بیاید، منگوله‌های پوستی در افرادی که دچار اضافه وزن هستند، شایع‌تر است.

تبلیغات

بالا رفتن مقدار هورمون‌ها، مانند آنچه در زمان بارداری اتفاق می افتد، ممکن است باعث افزایش تشکیل منگوله‌های پوستی شود، به طوری که این منگوله‌ها در زنان باردار با فراوانی بیشتری دیده می‌شوند.منگوله‌های پوستی کاملاً بی‌ضرر هستند و هیچ نیازی به درمان ندارند، مگر آنکه برای فرد دردسر و زحمت ایجاد کنند.

منگوله‌های پوستی راکه برای زنان باردار دردسرساز می‌شوند می‌توان در همان دوران بارداری یا بعد از زایمان به سادگی برداشت. این کار معمولاً به دست یک پزشک متخصص پوست انجام می‌شود. در پوست انسان ساختار‌های زائد‌های خاص دیگری هم به وجود می‌آید که از نظر ظاهری شبیه به منگوله‌های پوستی هستند، اما در واقع نیستند.

گاهی از اوقات ممکن است زائده‌های حاصل از عارضه اکسسوری تراگوس (زائده‌های خوش‌خیمی که در اطراف غضروف جلوی لاله گوش ایجاد می‌شوند) و اکسسوری دیجیت (برجستگی‌های کوچک انگشت مانند در کنار دست) با منگوله‌های پوستی اشتباه گرفته شوند.با انجام آزمایش‌های پاتولوژیکی و نمونه‌برداری از بافت هر زائده گوشتی می‌توان نوع آن را اعم از اینکه منگوله پوستی یا عارضه دیگری باشد، تشخیص داد.

روش‌های از بین بردن و برداشتن خال‌های گوشتی:

ازبین بردن خال‌های گوشتی یا منگوله‌های پوستی اگر سرطانی نباشند و مشکلی ایجاد نکنند ضرورتی ندارد مگر به قصد زیبایی.

تبلیغات

برای از بین بردن خال‌ها گوشتی روش‌های متفاوتی وجود دارد.

  • برش
  • کرایوتراپی
  • شیوه‌های خانگی
  • استفاده از کرم‌های مخصوص

درمان خانگی خال گوشتی:

1. سرکه سیب:

تکه ای پنبه را درون سرکه سیب بخیسانید و مستقیما بر روی زائده گوشتی اعمال کنید. اجازه دهید سه الی چهار ساعت بمانند و سپس با آب گرم شستشو دهید. این درمان را حداقل سه بار در روز، به مدت 2 الی 4 هفته ادامه دهید.

نکته:اگر پوست حساسی دارید، قبل از اعمال سرکه آنرا با مقداری آب مخلوط کنید. برای جلوگیری از زخم شدن، روغن زیتون یا ویتامین E را به طور منظم اعمال نمایید.

2. روغن درخت چای برای درمان زائده های گوشتی پوست:

پنبه را درون آب فرو کنید و آب اضافی آن را بگیرید، سپس سه الی چهار قطره روغن درخت چای روی پنبه خیس بریزید و آن را روی زائده های گوشتی به آرامی و به صورت دورانی ماساژ دهید و بعد از چند ساعت بشویید. این درمان را سه بار در روز، به مدت چند هفته تا زمانی که علائم زائده های گوشتی بهتر شود، ادامه دهید.

تبلیغات

نکته: اگر پوست خیلی حساسی دارید، مطمئن شوید که روغن درخت چای با مقدار مساوی آب قبل از اعمال ترکیب شود.

3. روغن کرچک برای درمان زائده های گوشتی پوست:

با دو قاشق غذاخوری روغن کرچک و یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و کمی آب، یک خمیر تهیه کنید. همچنین می توانید چند قطره روغن لیمو یا نعناع به خمیر بیافزایید، سپس آن را روی پوست خود اعمال کنید و با باند بپوشانید و اجازه دهید که تا صبح باقی بماند و صبح روز بعد با آب گرم شستشو دهید. این درمان را هر روز به مدت دو هفته تا زمانی که علائم بهبود یابد، ادامه دهید.همچنین می توانید مقداری روغن کرچک را به تنهایی چند بار در روز روی پوست خود اعمال کنید، تا زمانی که از شر آنها خلاص شوید.

4. سیر برای زائده های گوشتی پوست:

چند عدد سیر را له کنید، تا یک خمیر به دست آید، سپس آن را روی زائده های گوشتی خود اعمال کنید و با یک باند آن را بپوشانید و اجازه دهید که تمام طول شب باقی بماند، صبح روز بعد با آب گرم شستشو دهید. این درمان را چندین روز تا زمانی که زائده های گوشتی از بین بروند، ادامه دهید.

5. آب پیاز برای درمان زائده های گوشتی پوست:

یک عدد پیاز را به قطعات کوچک برش دهید و سپس نصف قاشق چای خوری نمک را به آن بیفزایید و اجازه دهید که درون یک ظرف درپوشیده به مدت یک شبانه روز باقی بماند و صبح روز بعد آن را روی قسمت های مورد نظر اعمال کنید و با یک باند پوشش دهید. همانطور که می دانید بهتر است که این کار را قبل از رفتن به رختخواب انجام دهید و بعد، با آب گرم بشویید. این کار را هر شب تا زمانی که بهبود یابید، ادامه دهید.

تبلیغات

6. پوست موز برای زائده های گوشتی پوست :

یک عدد پوست موز را به قطعات کوچک برش دهید و آن ها را مستقیم روی زائده های گوشتی خود اعمال کنید و سپس روی آن را بپوشانید و اجازه دهید که یک شبانه روز باقی بماند و صبح روز بعد، پوست را بردارید و با آب بشویید. این درمان را هر شب به مدت چند روز تا زمانی که زائده گوشتی بیفتد، ادامه دهید.

7. آلوئه ورا مفید برای درمان زائده های گوشتی پوست:

مقداری ژل آلوئه ورا تازه را روی زائده گوشتی خود بمالید و به آرامی، و به صورت حرکات دورانی به مدت چند ثانیه ماساژ دهید. اجازه دهید که کاملا جذب پوست شود. این کار را حداقل 3 بار در روز، به مدت دو هفته ادامه دهید.

8. روغن ویتامین E برای زائده های گوشتی پوست:

یک عدد کپسول ویتامین E را باز کنید و روغن خالص آن را استخراج کنید. یک لایه نازک از این روغن را روی زائده پوستی خود اعمال کنید و با یک باند روی آن را بپوشانید و اجازه دهید که یک شب باقی بماند و صبح روز بعد مجددا این کار را تکرار کنید.برای گرفتن نتایج بهتر، این درمان را تا 10 روز ادامه دهید.

9. درمان زائده های گوشتی پوست با روغن پونه کوهی:

مقداری از روغن پونه کوهی را با چهار قطره روغن نارگیل ترکیب کنید و سپس مخلوط را روی زائده گوشتی خود اعمال کنید. اجازه دهید که کمی خشک شود و بعد، با آب گرم بشویید. این درمان را سه بار در طول روز، تا زمانی که زائده گوشتی تان بیفتد، ادامه دهید. درمان های ذکر شده را صبورانه و به طور مداوم، تا زمانی که نتایج دلخواه تان را به دست آورید، ادامه دهید.

10. دانه های زغال اخته برای زائده های گوشتی پوست:

دو یا سه قاشق چایخوری از دانه های زغال اخته را درون یک لیوان آب گرم به مدت یک شبانه روز بخیسانید و صبح روز بعد دانه های آن را جمع کنید و در یک کاسه قرار دهید و صبح آن را ناشتا و با شکم خالی بنوشید.همچنین می توانید مقداری از آن را روی پوست خود اعمال کنید و یا دانه های خیسانده شده را بجوید. این درمان را تا دو هفته ادامه دهید.

5/5 - (2 امتیاز)

منبع
namnakyjcگردآوری، ویرایش و بازنگری تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا