طرز تهیه باقلوای خانگی خوشمزه مرحله به مرحله
باقْلَوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه میشود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه ترکمنهای قدیم نیز هست. باقلوا در ایران به شکلهای مختلف همچون لوزی، مربعی و لولهای و در انواع طعمهای پسته ای، گردویی ،بادامی، نارگیلی و کاراملی با مواد اولیه نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه قند، شیر، روغن تهیه میشود. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی باکلاواسی) از مشهورترین باقلواها میباشند. در ایران این شیرینی در شهرهای کاشان، قزوین، یزد، تبریز و سردرود ( سردری باقلواسی ) تهیه میشود.
در این مطلب طرز تهیه مرحله به مرحله باقلوا را بیان خواهیم نمود، با مجله اینترنتی مثبت 1 همراه باشید…
مواد لازم باقلوا:
- شیر: یک دوم پیمانه یا ۱۰۰ میلی لیتر
- بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
- نمک: کم
- کرهٔ آب کرده برای داخل مواد: ۳ قاشق غذاخوری ۳۶ گرم، هر قاشق غذاخوری کره ۱۲ گرم وزن دارد.
- زردهٔ تخم مرغ: دو عدد
- آرد الک شده: دو و یکچهارم پیمانه، حدود ۲۵۰ گرم یا تا حدی که به دست نچسبد.
- کرهٔ آب کرده برای روی باقلوا: یک سوم پیمانه یا ۶۰ گرم
مواد لای باقلوا:
- پودر قند: (برای قرار گرفتن در بین لایهها): یک پیمانه
- هل: یک قاشق چایخوری
- بادام: یک پیمانه
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
مواد شربت باقلوا:
- شکر: (برای درست کردن شربت): یک پیمانه
- آب: سهچهارم پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه باقلوا:
۱. در یک کاسه بزرگ که گنجایش کافی برای تمام مواد را داشته باشد، شیر را ریخته بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده با کرهٔ آب کرده و زرده خوب مخلوط میکنیم.
۲. آرد را کمکم اضافه کرده تا خمیر نسبتاً سفتی به دست آید و با ورز دادن خمیر را یکدست میکنیم.
۳. خمیر را در کیسهٔ پلاستیکی ریخته و مدت یکی دو ساعت میگذاریم بماند تا خمیر ور بیاید.
۴. خمیر را تا جائیکه ممکن است نازک پهن کرده و حدوداً ۶–۴ تا لواش به اندازهٔ قالب بهصورت لواشهای بسیار نازک درمیآوریم.
5. ته قالب را با کره چرب کرده و یک لواش نازک را میاندازیم سپس بادام و پودر قند و هل مخلوط شده را لابه لای لواشها میریزیم و از آن ۲ قاشق غذاخوری گلاب کمی بر روی آن میپاشیم و هر لایه را با دست یا قاشق فشار داده گوشههای قالب را نیز فشار داده تا کاملاً سفت و روی آن یکنواخت و صاف شود.
6. باقلوا را با چاقو بهصورت لوزی یا چهار گوش میبریم.
7. یک سوم پیمانه کرهٔ آب کرده را که زیاد داغ نباشد در آخر اضافه کرده و روی مواد میریزیم.
8. در فری که از قبل در دمای ۱۷۰ درجه گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در پنجره پایین و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در پنجره بالا میگذاریم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.
9. آب را بر روی شکر ریخته روی شعله کم میگذاریم تا کمی غلیظ شود. گلاب را به آن اضافه کرده چند جوش که زد آن را خاموش میکنیم.
نکته: میتوان بجای شربت گلاب از شربت قوام آمده استفاده کرد.
10. آخر کار هنگامی که باقلوا کمی سرد شد از شربت آماده شده به دفعات و کمکم به باقلوا اضافه میکنیم. میتوان از پودر پسته یا بادام برای تزئین باقلوا استفاده کرد.