طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت مجلسی و خوشمزه
![استانبولی پلو با گوشت](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/استانبولی-پلو.jpg)
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم استانبولی پلو با گوشت:
- برنج: ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی: ۱۵۰۰ گرم
- گوشت مغز ران گوساله: ۳۰۰ گرم
- پیاز داغ عسلی: ۲ قاشق سوپخوری
- روغن: ۷۵ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
- فلفل: قدری
- نمک: قدری
طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت:
برنج را تمیز کرده با آب نیم گرم چندین بار میشوییم گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط میکنیم و روی برنج میریزیم بطوری که تقریباً چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد. درصورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه میکنیم یک قاشق سوپخوری نمک داخل آب برنج میریزیم. سه یا چهار قاشق روغن اضافه میکنیم، میگذاریم برنج در آب یک ساعت بماند تا کمی خیس بخورد گوشت را قیمهای خرد میکنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط مینماییم و روی آتش ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت میریزیم و میگذاریم گوشت بپزد.
رب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل را به گوشت اضافه میکنیم میگذاریم آب گوشت تبخیر شود (باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد) بعد ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود درصورتیکه مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده به آن اضافه می نماییم و بعدازاینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز میکنیم و قیمه را لای آن میریزیم و روی قیمه را با برنج میپوشانیم در ظرف را محکم میکنیم روی آتش یا در فر به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم دم میکنیم.
نکته:
استانبولی پلو را میتوانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم بدیهی است که استانبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر میشود ولی در صورت مصرف رب گوجه فرنگی باید رب خوشرنگ و خوشطعم باشد و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط مینماییم و بقیه رب را در آب برنج حل کرده استانبولی پلو را مطابق دستور تهیه می نماییم و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن میریزیم و در حرارت ملایم میگذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده میکنیم.
نوش جان 😉