دهان و دندان

مبارزه با بوی بد دهان در ماه رمضان

اگر شما هم جز آن دسته از افراد هستید که در ماه مبارک رمضان دچار بد بوی دهان هستید در این مطلب نکاتی پیرامون مبارزه با بوی بد دهان در ماه رمضان را برایتان آماده کرده‌ایم.

تبلیغات

بوی بد دهان یکی از عارضه‌هایی است که در ماه مبارک رمضان بیشتر دچار می‌شویم به علت کمبود آب بدن و معده خالی بوی بد دهان تشدید می‌شود بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتاً به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده‌ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد. در این مطلب روش‌های رفع بوی بد دهان در هنگام روزه داری را برایتان آماده کرده‌ایم

رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

یکی از مسائلی که اغلب روزه داران از آن گلایه می‌کنند، بوی بد دهان در هنگام روزه داری است که به دلیل خشکی حفره دهان ایجاد می‌شود. در این مطلب چند نکته را برای حل این مشکل یادآور می‌شود:

۱) مطمئن باشید که در ماه مبارک رمضان از بهداشت دهان خود در طی روز به خوبی محافظت کنید. برخی از افراد در هنگام روزه داری مسواک نمی‌زنند اما تا زمانی که آب یا مواد دیگر را فرونبرید، روزه شما باطل نمی‌شود. در طی زمان غیرروزه نیز مرتب مسواک بزنید. البته زیاد از حد نیز نباید از دهان شوی استفاده کرد چرا که این امر خود باعث خشکی دهان می‌شود. اما استفاده از نخ دندان می‌تواند خرده‌های موادغذایی را از لابه لای دندان‌های شما خارج کند.

۲) نوشیدن میزان کافی آب همواره توصیه می‌شود. نوشیدن ۲ تا ۳ لیوان آب در هنگام سحر می‌تواند آب بدن شما را در هنگام روزه داری در روز بعد حفظ کند. ۳) از خوردن خوراکی‌های بودار همچون پیاز و سیر که موجب بوی بد دهان می‌شوند، اجتناب کنید. همچنین اگر بهداشت دهان به خوبی رعایت نشود، باقی مانده‌ی غذا در دهان نیز می‌تواند موجب بوی بد دهان شود.

تبلیغات

۴) پنیر حاوی فسفاتی است که تولید بزاق شما را افزایش می‌دهد. همچنین به دلیل آنکه این ماده غذایی سرشار از کلسیم است لازم است به منظور جلوگیری از احساس خشکی دهان، پنیر به طور منظم مصرف شود رفع بوی بد دهان در هنگام روزه داری.

۵) مصرف ویتامین ث از طریق خوراکی‌هایی همچون مرکبات، خربزه و هندوانه می‌بایست به طور مداوم صورت پذیرد چرا که این میوه‌ها از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند رفع بوی بد دهان در هنگام روزه داری. ویتامین ث بدن می‌بایست از میوه‌های طبیعی تأمین شود و نه مکمل‌ها.

۶) مصرف ادویه جاتی همچون رزماری، نعناع و هل در ساعات غیر روزه داری می‌تواند با بوی بد دهان مبارزه کنند. ۷) سیگار نکشید چرا که مزه‌ی بدی در دهان شما برجای می‌گذارد و موجب می‌شود شما احساس کنید که شدیداً نیاز به نوشیدن مایعات دارید رفع بوی بد دهان در هنگام روزه داری. در حقیقت ماه رمضان بهترین زمان برای ترک سیگار است.

۸) در زمان روزه داری از چوب مسواک برای تمیز کردن دندان‌های خود استفاده کنید. این شاخه کوچک که استفاده از آن از سوی پیامبر اسلام (ص) توصیه شده است، پلاک‌ها و باکتری‌های دهان را می‌کشد و با بیماری‌های لثه مبارزه می‌کند.

جلوگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان

کسانی که غیر از ماه مبارک رمضان، در ایام دیگر سال هم در روزه می‌گیرند، کمتر دچار بوی بد دهان می‌شوند، چون کبد آن‌ها آماده‌تر است تا چربی‌های اضافه را بسوزاند.

تبلیغات
  • می‌توان با مصرف غذاهای خنک، نعناع یا برخی سبزیجات خشک دیگر این بو را به طور موقتی از بین برد.
  • در افرادی که بعد از خوردن سحری مسواک نمی‌زنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لا به لای دندان‌ها و در حفرات دهان این بو بیشتر و نامطبوع‌تر است.
  • در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، آب و چای، بزاق دهان پیوسته تازه می‌شود و این بو کمتر است، اما در روزه داری به دلیل این که امکان تازه شدن آب دهان کمتر است، باقی ماندن غذاها در بین دندان‌ها همراه با تولید کتون ها، بوی بد بیشتری را ایجاد می‌کند.
  • مصرف ویتامین ث از طریق خوراکی‌هایی همچون مرکبات، خربزه و هندوانه می‌بایست به طور مداوم صورت پذیرد
  • بوی بد دهان در ماه رمضان، عمدتاً به دلیل تولید ترکیبات کتونی است و ربطی به نوع ماده‌ی غذایی مصرفی در افطار و سحر ندارد. خوردن چربی‌ها و گوشت‌ها تأثیر چندانی در این امر ندارند. البته اگر میزان مواد قندی خورده شده بیشتر باشد، این بو کمتر خواهد بود. در کل، ماهیت روزه این طور است که بدن باید چربی‌های اضافه را بسوزاند و یکی از مزایای روزه گرفتن هم همین است. پس نباید زیاد نگران بود، زیرا با گذشت زمان این بوی ناخوشایند، کمتر می‌شود. نکته‌ی قابل توجه آن است که این بو در افراد چاق کمتر و در خانم‌ها و بچه‌ها بیشتر است. همچنین در افرادی که بدون سحری روزه می‌گیرند نیز زیاد است رفع بوی بد دهان در هنگام روزه داری.
  • در وعده‌ی سحری، طوری برنامه ریزی کنید که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را داشته باشید.
5/5 - (1 امتیاز)

منبع
persianv

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا