طرز تهیه شیرینی ساق عروس خانگی
مواد لازم شیرینی ساق عروس:
- آرد گندم: ۱/۷۰۰ کیلوگرم
- آرد برنج نرم شده: ۳۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۴ عدد
- پودر قند: ۴۰۰ گرم
- روغن جامد: ۸۰۰ گرم
- کره محلی: ۱ کیلو
- گردو خرد شده: ۷۰۰ گرم
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری پر
- شیر سرد: ۳ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین: ۱ قاشق مرباخوری
- هل نرم شده: ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
- گردو نصف شده برای تزیین: به مقدار لازم
- پودر قند برای تزیین روی شیرینی: به مقدار لازم
روش تهیه شیرینی ساق عروس:
1. آرد گندم، آرد برنج، کره و روغن را در ظرف میکسر بریزید، با دور متوسط به مدت ۱۰ دقیقه بزنید در این مدت چندین مرتبه دستگاه را خاموش کرده با ابزار لیسک مواد چسبیده به جداره ظرف میکس را به سمت بیل میکس هدایت کنید، بعد از ۱۰ دقیقه وقتی میبینید خمیر به خوبی سفید و یکدست شد با همان سرعت تخممرغها را یکییکی به خمیر اضافه کنید بعد از ۲ دقیقه شیر سرد و بعد از ۲ دقیقه دیگر گردو، پودر هل، پودر قند، جوش شیرین و بیکینگ پودر را که از قبل مخلوط کرده اید را به خمیر اضافه کنید. بعد از اضافه کردن کل مواد ۳ دقیقه مجدد با سرعت کم بزنید سپس دستگاه رو خاموش کنید، خمیر را در ظرف گود بریزید با نایلون کاور کنید در یخچال به مدت ۱۰ ساعت قرار بدهید.
2. روز بعد ابتدا فر را روی درجه ۱۶۰ سانتیگراد تنظیم کنید خمیر را از یخچال خارج کنید، مقدار کمی از خمیر بردارید با دو دست خمیر را به شکل گلوله دربیاورید، خوب به خمیر نگاه کنید اگر پارگی در خمیر میبینید این نشان میدهد خمیرتان کمی خشک دست شده حدوداً ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم کره نرم شده به کل خمیر اضافه کنید مشکل برطرف میشود و یا اینکه خمیر به دستتان می چسبد و کمی شل شده خوب برای بهبود به کل خمیر حدود ۲۰۰ گرم آرد گندم تدریجاً اضافه کنید.
3. خمیر را در حدود ۳ دقیقه یک مشتومال حسابی بدهید تا برای چیدمان در دیس حاضر بشود. اینجا قبل از چیدمان ایدههای خود رو به خرج بدید فقط یادتان باشد نباید سایز شیرینی بیشتر از سه حبه قند شود و باید با دستان خود ابتدا از خمیر بکنید به شکل توپی دربیاورید بعد در شکلهای مختلف در دیس تمیز بدون آغشته به روغن چیدمان کنید، بعد گردوهای نصف شده، پودر شده یا تکهتکه شده روی تک تک شیرینیها قبل از گذاشتن دیس در داخل فر تزیین کنید قنادان حرفهای معمولاً برای اسراف نشدن گردوها در برابر جابجایی از دیس به فر تا چیدمان در دیسهای قنادی یا جعبههای شیرینی، گردوهای نصف شده را بعد از باز کردن گلولهها در داخل تک تک شیرینیها قرار میدهند.
4. خب حالا دیس را در وسط فر قرار دهید. یک دیس اضافه هم در قسمت پایین قرار بدید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بستگی به فر شما دارد. خواهشمندم از دقیقه ۲۰ فر را ترک نفرمایید چون واقعاً حیف است با این همه تدارک، هزینه و وقت گرانبها زیر شیرینیها خدایی نکرده بسوزد. بعد از پخت پودر شکر را با کمی هل نرم شده مخلوط و روی شیرینیها الک کنید.
نوش جان 😉