طرز تهیه آبگوشت دیزی سنگی تبریزی خوشمزه
![آبگوشت دیزی سنگی تبریزی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2021/08/13970403-10044061-min-compress.jpg)
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1 به طرز تهیه آبگوشت دیزی سنگی تبریزی اصیل و خوشمزه میپردازیم.
هر یک از شهرها و استانهای کشور، فرهنگ غذایی خاصی متعلق به خود دارد که در این میان میتوان به باقلا قاتق گیلانی، کباب دنده کرمانشاهی، کلم پلوی شیرازی، شیشلیک مشهدی، قیمه نثار قزوینی و کوفتههای تبریزی اشاره داشت، علاوه بر کوفتههای خوش طعم، تبریز دارای آبگوشتهای خوشمزهای نیز است که از غذاهای شاخص این منطقه محسوب میشود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آبگوشت تبریزی را آموزش دهیم.
همانطور که غذاهای کشورهای مختلف از جمله غذاهای چینی، غذاهای ایتالیایی، غذاهای هندی و …. دارای تنوع بوده و دستور پخت آنها و طعمهای متفاوت آنها برای بیشتر افراد جذابیت دارد، غذاهای سنتی هر قسمت کشور عزیزمان ایران نیز دارای جذابیت میباشند. یکی از غذاهای سنتی آذربایجان – تبریز، آبگوشت دیزی سنگی است که ریشه در فرهنگ غذایی این شهر داشته و جزو جاذبههای گردشگری این منطقه محسوب میشود.
مواد مورد نیاز آبگوشت دیزی سنگی تبریزی
- ۳۰۰ گرم دنبه
- ۱ کیلو گوشت گوسفندی استخوان دار
- ۱ عدد پیاز
- ۵ عدد سیب زمینی
- ۱ پیمانه لپه
- ۱ پیمانه آب گوجه فرنگی
- میزان لازم فلفل و نمک
- ۱ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی
- ۱ قاشق سوپ خوری مغز لیمو عمانی
طرز تهیه آبگوشت تبریزی با طعمی ایده آل
به عنوان اولین اقدام لازم است که لپهها را از چند ساعت پیش از تهیه آبگوشت درون مقداری آب بخیسانید.
ابتدا در اولین مرحله دنبه و گوشت را با آب خوب شسته و تمیز نمایید و به ۱۰ تکه تقسیم کنید.
درون تابهای کمی روغن ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، تکههای گوشت و دنبه را درون تابه حاوی روغن ریخته و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآیند.
در دومین مرحله پیاز را خرد کرده و درون روغن تفت بدهید؛ لپههای خیسانده شده را نیز به آنها بیفزایید و خوب بهم بزنید تا هر دوی آنها (لپه و پیاز) تفت بخورند.
این ترکیب را به درون تابهٔ گوشت و دنبه افزوده و ۴ پیمانه آب و کمی زردچوبه هم داخل آن بریزید و بگذارید تا پخته شده و طعم دار شوند.
نکته: نمک را در این مرحله و تا پخته شدن کامل گوشت به آن نیفزایید.
حالا مغز لیمو عمانی را به آبگوشت خود افزوده و زمان دهید تا خوب پخته شود.
پس از زمانی تقریباً ۳ – ۴ ساعت آبگوشت شما نسبتاً آماده است. سیب زمینیها را پوست گرفته و همراه مقداری فلفل، زردچوبه و نمک داخل آبگوشت بریزید.
در پایانیترین مرحله رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی را نیز به آبگوشت بیفزایید. آبگوشت تبریزی خوشمزه شما آماده است.
آبگوشت خوش طعم را داخل ظرفها کشیده و با نان سنگک و چاشنیهایی مانند سیر، پیاز، سبزی (نعناع) و ترشی میل کنید.
نکاتی طلایی و کاربردی در طرز تهیه آبگوشت تبریزی
- این آبگوشت از غذاهای آذربایجان – تبریز به شمار میرود.
- این غذای خوش طعم را میتوانید برای وعدههای اصلی ناهار و شام، همچنین افطاری تهیه و میل نمایید.
- برای طبخ آبگوشت باید نمک را در آخرین مرحله و پس از پخته شدن گوشت اضافه کنید.
- برای اینکه آبگوشت دارای لعاب و غلظت گردد باید مدت زمان طبخ آبگوشت زیاد باشد.
- در صورت تمایل میتوانید سیب زمینیها را بشویید و با پوست داخل آبگوشت بریزید.
- میزان آبی که برای آبگوشت مد نظر دارید را از همان ابتدا بر همان اندازه آب استفاده کنید تا دوباره مجبور به اضافه کردن آب نشوید، این کار آبگوشت شما را بد طعم میکند.
- میتوانید برای خوب پخته شدن گوشت، آن را از شب بر روی حرارت قرار دهید تا صبح بجوشد.
- حبوبات را از ساعاتی پیش از استفاده، درون مقداری آب بخیسانید و چند مرتبه آب را بکشید.
- پیش از افزودن رب گوجه فرنگی، آن را تفت دهید تا عطر خامی آن گرفته شود، همچنین میتوانید کمی زعفران دم کرده را نیز به آن بیفزایید تا دارای رنگی زیبا گردد.
- جهت جلوگیری از تلخ شدن آبلیمو موقع اضافه کردن به داخل آبگوشت، آن را موقع میل کردن بر روی آبگوشت بریزید.
- در صورت تمایل به پخته کردن آبگوشت بر روی زغال، میتوانید به مدت ۳ ساعت بر روی زغال قرار دهید تا پخته گردد.
- در صورتی که از لیمو عمانی برای تهیه آبگوشت استفاده میکنید، آن را سوراخ کرده و درون آب بخیسانید و در پایان طبخ آبگوشت به آن بیفزایید تا آبگوشت (دیزی) شما را تلخ نکند.
- موقع ریختن سیب زمینیها داخل آبگوشت، کمی هم زعفران به داخل آن بریزید تا دارای بو و طعم بهتری گردد.