طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی 4 نفر
حلوا در گذشته به عنوان یکی از محبوبترین دسرهای سنتی و اصیل ایرانی محسوب میشده است، اما امروزه کمتر کسی حلوا را به عنوان دسر میشناسد. امروزه حلوا بیشتر اوقات برای مراسمهای مذهبی به عنوان نذری یا مراسمهای ختم برای پذیرایی از مهمانان تهیه میشود. حلوا با روشهای متفاوتی درست میشود، در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوا زعفرانی برای 4 نفر را برای شما آماده کرده ایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم حلوای زعفرانی برای ۴ نفر:
آرد سفید | ۲ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
روغن مایع | دو سوم لیوان |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 یا 3 قاشق غذاخوری |
پودر هل | نوک قاشق چایخوری |
دستور پخت حلوای زعفرانی
مرحله اول درست کردن حلوا آماده کردن شهد یا همان شربت حلوا میباشد. بای این منظور یک قابلمه مناسب را روی حرات زیاد قرار دهید سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید. در ادامه شکر را به همراه پودر هل و گلاب به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید.
در این مرحله پس از اینکه آب جوش آمد شکر را خوب هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
در این مرحله آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملاً صاف و نرم شود. در ادامه یک تابه مناسب را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و روغن مایع را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن مایع به مرور زمان به خوبی داغ شود.
در حین داغ شدن روغن مایع یک تابه دیگر روی حرارت قرار دهید و آرد الک شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله باید آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی کِرِمی شود. آرد را باید متداوم هم بزنید تا نسوزد چون آرد در صورت که روی حرارت تفت داده نشود خیلی سریع میسوزد.
پس از اینکه رنگ آرد کرمی رنگ شد روغن مایعی که روی حرارت داشتید را به صورت داغ به آرد اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا آرد حالت خمیری خشک به خود بگیرد. در ادامه شربت را هم به صورت داغ به مخلوط روغن مایع و آرد اضافه کنید.
توجه داشته باشید که باید شربت را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید. در این مرحله حلوا تقریباً اماده است، آن را روی حرارت ملایم کمی مخلوط کنید تا روغن بیندازد و براق شود سپس در ظرف مورد نظر خود بکشید و به همراه موادی مانند خلال بادام، خلال پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.