نان، کیک و شیرینی

نان خرمایی؛ طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی اصل

نان خرمایی از نان‌ها و شیرینی‌های سنتی و محلی کرمانشاه است.

تبلیغات

مواد لازم نان خرمایی کرمانشاهی:

  • آرد: ۵۰۰ گرم
  • کره: ۲۵۰ گرم
  • بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • گلاب: ۲ قاشق سوپ‌خوری سرخالی
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپ‌خوری سرخالی
  • خرما: ۲۵۰ گرم
  • گردوی خرد شده: ۱۰۰ گرم
  • زردهٔ تخم‌مرغ: ۲ عدد

طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی:

1. ابتدا کره و آرد را با هم مخلوط می‌کنیم. بیکینگ‌پودر، گلاب و زعفران را با هم مخلوط کرده، به خمیر اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم. خمیر را به مدت ۲ ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم.

2. هسته‌های خرما را جدا کرده و آن‌ها را از چرخ گوشت می‌گذرانیم. پس از گذشت مدت استراحت، از خمیر به اندازهٔ یک گردو برداشته و در کف دست پهن می‌کنیم.

3. از مخلوط خرمای چرخ کرده و گردو داخل هر یک از خمیرها قرار می‌دهیم. خمیرها را می‌بندیم و به صورت بیضی شکل می‌دهیم و در سینی چرب‌شده مخصوص فر می‌گذاریم.

4. فر را از ۱۵ دقیقه قبل در دمای ۱۷۰ درجهٔ سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. با برس، زردهٔ تخم‌مرغ (با چنگال زده شود) را روی نان‌ها می‌مالیم و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقهٔ بالای فر می‌گذاریم تا روی آن طلایی شود.

تبلیغات

توجه: در صورت دلخواه می‌توانیم زردهٔ تخم‌مرغ را با کمی زعفران مخلوط کنیم و روی شیرینی‌ها بمالیم.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا