گیاهان دارویی

خواص چای بابونه برای معده، قلب، دیابت و سرطان + اثرات جانبی

چای بابونه از نوشیدنی های محبوب محسوب میشود که همچنین دارای خواص بسیاری برای سلامتی است.

بابونه گیاهی عضو خانواده گل ها محسوب می شود. این گیاه قرن ها به عنوان یک درمان طبیعی برای چندین مشکل جسمی مورد مصرف قرار می گرفته است.

برای درست کردن چای بابونه،از گل های بابونه و به صورت خشک شده استفاده می شود.

بسیاری از مردم از چای بابونه به عنوان جایگزینی برای کافئین، چای سیاه یا سبز و به خاطر طعم تا حدودی شیرین آن استفاده می کنند.

علاوه بر این، چای بابونه سرشار از آنتی اکسیدان هاست که ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف، از جمله بیماری های قلبی و سرطان نقش مثبت داشته باشد.

بابونه دارای خواصی است که ممکن است به خواب و عمل هضم کمک کند.

چای بابونهخواص چای بابونه چیست؟

5 خاصیت فوق العاده چای بابونه

1. بهبود کیفیت خواب با چای بابونه

بابونه دارای خواص منحصر به فردی است که منجر به کیفیت خواب شما می شود.

بابونه دارای آنتی اکسیدانی به نام آپی ژنین است که به گیرنده های خاصی در مغز شما متصل می شود که این عمل خواب آلودگی را به انسان دست می دهد و بی خوابی یا ناتوانی مزمن در خواب را کاهش می دهد.

در یک مطالعه، زنان بعد از زایمان، به مدت دو هفته چای بابونه نوشیدند که در نتیجه باعث بهبود کیفیت خواب این افراد نسبت به کسانی که از چای بابونه مصرف نکردند شد. این مطالعه همچنین نشان داد مصرف بابونه، علائم افسردگی را کاهش می دهد. ابتلا به افسردگی اغلب با مشکلات خواب مرتبط است.

مطالعه دیگری نیز نشان داد افرادی که ۲۷۰ میلی‌گرم از عصاره بابونه را به مدت ۲۸ روز مصرف کرده بودند، ۱۵ دقیقه سریع‌تر از کسانی که این عصاره را مصرف نکردند به خواب رفتند.

این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، اما مطالعات بیشتری برای تعیین میزان اثرات بابونه بر روی خواب ضروری است. با این وجود، اگر دچار بدخوابی هستید نوشیدن چای بابونه به رفع بدخوابی و بهبود خواب شما کمک خواهد کرد.

2. چای بابونه ارتقادهنده سلامت دستگاه گوارش

دستگاه گوارشخواص چای بابونه برای معده

عمل هضم صحیح برای سلامت کلی بدن بسیار مهم است.

شواهد نشان می دهند که مصرف بابونه ممکن است به بهبود عمل هضم و کاهش خطر بیماری های خاص دستگاه گوارش کمک کند.

چندین مطالعه نشان داده که عصاره بابونه دارای خواص بالقوه برای بهبود اسهال است. این امر به خواص ضد التهابی آن مربوط است.

در مطالعه دیگری که بر روی موش های صحرایی صورت گرفت، مشخص گردید بابونه در جلوگیری از زخم معده کمک می کند؛ زیرا میزان اسیدی بودن معده را کاهش می دهد و رشد باکتری هایی که به پیشرفت زخم کمک می کنند را مهار می کند.

با این حال، شواهد بسیاری موجود است که تاثیر نوشیدن چای بابونه بر آرامش معده را تایید می کنند. در طول تاریخ نیز از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری های گوارشی از جمله حالت تهوع و نفخ معده استفاده شده است.

3. چای بابونه محفاظ بدن از سرطان

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بابونه، با کاهش شیوع انواع خاصی از سرطان‌ها مرتبط هستند .

بابونه حاوی آنتی اکسیدان آپی ژنین است. در مطالعات آزمایشگاهی، آپی ژنین برای مبارزه با سلولهای سرطانی، به خصوص سینه، دستگاه گوارش، پوست، پروستات و رحم موفق بوده است.

علاوه بر این، یک مطالعه روی 537 نفر نشان داد افرادی که چای بابونه را 2 الی 6 مرتبه در هفته نوشیده اند، احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را به میزان قابل توجهی در این افراد نسبت به سایر افراد کاهش داده است.

4. کنترل قند خون با چای بابونه

قند خونخواص چای بابونه برای دیابت

نوشیدن چای بابونه ممکن است به کاهش قند خون کمک کند.

خواص ضد التهابی موجود در بابونه ممکن است از آسیب به سلول های پانکراس شما، زمانی که قند خون شما بصورت مزمن بالا میرود جلوگیری کند.

سلامت پانکراس بسیار مهم است، زیرا انسولین در پانکراس تولید می شود. انسولین هورمونی است که وظیفه پاکسازی قند خون را دارد.

در مطالعه ای که روی 64 فرد مبتلا به دیابت صورت گرفت، مشخص شد افرادی که بصورت روزانه چای بابونه نوشیده اند نسبت به کسانی که آب نوشیده اند، دارای میزان قند خون پایین تری بوده اند.

علاوه بر این، مطالعات مختلف حیوانی نشان می دهد که چای بابونه ممکن است میزان قابل توجهی از قند خون ناشتا را کاهش دهد و همچنین ممکن است برای پیشگیری از افزایش قند خون پس از مصرف غذا مفید باشد.

5. بهبود سلامت قلب با چای بابونه

بابونه حاوی مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونها است.

فلاونها جهت سنجش پتانسیل آنها برای کاهش فشار خون و میزان کلسترول که عاملانی مهم در بیماری های قلبی هستند، مورد مطالعه قرار گرفته اند.

یک مطالعه روی 64 بیمار مبتلا به دیابت نشان داد، کسانی که چای بابونه را به همراه وعده های غذایی خود مصرف می کردند، میزان کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کلسترول LDL آنها نسبت به کسانی که در وعده های غذایی خود آب مینوشیدند قابل توجه است.

سایر خواص بابونه

بابونه همچنین دارای خواص زیر می باشد:

  • افزایش سلامتی سیستم ایمنی: بابونه با بهبود سلامتی ایمنی بدن به پیشگیری و بهبود سرماخوردگی و گلودرد کمک می کند.
  • کاهش اضطراب و افسردگی: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بابونه شدت اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد.
  • بهبود سلامت پوست: بابونه خاصیت مرطوب کنندگی و کاهش التهابی دارد. از بابونه در محصولات آرایشی همچون لوسیون، کرم چشم و صابون های مرطوب کننده استفاده میشود.
  • افزایش سلامت استخوان: برخی ادعا می کنند که چای بابونه ممکن است نقش مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان داشته باشد اما این شواهد تایید نشده اند.

اثرات جانبی چای بابونه

نوشیدن چای بابونه به طور کلی برای اکثر مردم مفید است.

ممکن است بعضی از افراد که به خانواده گیاهان همچون گل داودی آلرژی دارند به این گیاه نیز حساسیت داشته باشند.

لازم به ذکر است که نوشیدن چای بابونه در کودکان، زنان باردار یا شیرده و افراد مبتلا به بیماری کبد یا کلیه مشکلی بوجود نمی آورد.

تاکنون هیچ گزارشی از واکنش های نامطلوب، تهدید کننده یا مسمومیت از نوشیدن چای بابونه وجود نداشته است.

4/5 - (4 امتیاز)

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

اطلاعات بیشتر...
منبع
healthlineترجمه اختصاصی تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا