تغذیه

تأثیر قهوه بر آلزایمر چیست؟

اگرچه مطالعات* از لحاظ تاریخی اثرات جانبی منفی قهوه را نشان داده‌اند، مطالعات اخیر نشان می‌دهد که در واقع این نوشیدنی می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد. از تقویت قدرت مغز گرفته تا به تأخیر انداختن بیماری آلزایمر و بهبود حافظه با افزایش سن. به‌همین دلیل مصرف قهوه مورد توجه قرار گرفته است.

قهوه چگونه بر مغز تأثیر می‌گذارد؟

به لحاظ علمی، کافئین به روش‌های مختلفی بر سیستم عصبی مرکزی (CNS) تأثیر می‌گذارد. به‌نظر می‌رسد که اثرات موجود در راستای تعاملی صورت می‌گیرد که میان کافئین و گیرنده‌های آدنوزین رخ می‌دهد. آدنوزین یک انتقال دهنده عصبی در مغز شما است که خواب را تقویت می‌کند.

نورون‌ها در مغز شما گیرنده‌های خاصی دارند که آدنوزین می‌تواند به آنها بچسبد. هنگامی که به آن گیرنده‌ها متصل می‌شود، تمایل نورون‌ها به حرکت را مهار خواهد کرد. این امر فعالیت عصبی را کند می‌سازد. آدنوزین به‌طور معمول در طول روز جمع می‌شود و در نهایت وقتی زمان خواب فرامی‌رسد، شما را خواب‌آلود می‌کند.

کافئین و آدنوزین ساختار مولکولی مشابهی دارند. بنابراین وقتی کافئین در مغز وجود دارد، با آدنوزین برای اتصال به همان گیرنده‌ها رقابت خواهد کرد. با این‌حال، کافئین مانند آدنوزین باعث کندی حرکت نورون‌های شما نخواهد شد.

در عوض، با کندشدن آدنوزین از فعالیت عصبی جلوگیری به‌عمل می‌آورد. کافئین باعث تحریک CNS می‌شود و به شما احساس هوشیاری می‌دهد.

با مصرف به اندازه کافئین عملکرد مغز را تقویت کنید

کافئین می‌تواند منجر به افزایش آنتروپی مغز در حالت استراحت شود. آنتروپی مغز برای عملکرد مغز حیاتی است و سطوح بالای آن به توانایی‌های بالای پردازش اشاره دارد. افزایش آنتروپی مغز در حالت استراحت نشان‌دهنده ظرفیت بالاتر پردازش اطلاعات است.

کافئین با ترویج آزادسازی سایر انتقال دهنده‌های عصبی، از جمله نورآدرنالین، دوپامین و سروتونین، CNS را تحریک می‌کند و جنبه‌های مختلف عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد که شامل موارد زیر خواهد شد:

  • زمان پاسخ
  • هوشیاری
  • توجه و تمرکز
  • یادگیری
  • عملکرد ذهنی عمومی

احتمال دارد به‌مرور زمان برای دریافت همان اثرات باید نسبت به تهیه قهوه و مصرف بیشتر آن تصمیم بگیرید. با این‌حال، به خاطر داشته باشید که بیشتر همیشه بهتر نیست. در واقع، سازمان غذا و دارو (FDA) اعلام کرده است که بزرگسالان سالم فقط باید روزانه حدود 4 یا 5 فنجان (400 میلی‌گرم) مصرف کنند تا از عوارض جانبی بالقوه خطرناک یا نامطلوب جلوگیری به‌عمل آورند.

اگر در حال تلاش برای باردارشدن یا باردار هستید، در دوران شیردهی قرار دارید یا به کافئین یا مصرف داروهای خاص زمینه‌ای حساس هستید می‌توانید با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی درمورد مصرف قهوه صحبت کنید و یا از قهوه‌های بدون کافئین استفاده کنید. در حالت کلی اگر مانعی برای مصرف قهوه ندارید با خرید اینترنتی قهوه ضمن صرفه‌جویی در زمان، از تهیه قهوه در جهت سلامتی ذهنی و جسمی لذت ببرید.

تأثیر قهوه بر آلزایمر چیست؟

مصرف قهوه شروع آلزایمر را به تأخیر می‌اندازد

مطالعات نشان می‌دهد که کافئین و قهوه می‌توانند شروع آلزایمر را حتی در سالمندانی که از قبل نوعی زوال عقل خفیف دارند، به تأخیر بیندازند. تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین التهاب را در مغز مسدود می‌کند، به‌ویژه گیرنده‌های آدنوزین که یک واکنش زنجیره‌ای را آغاز خواهد کرد و زوال شناختی ذهن را فراهم می‌سازد.

قهوه می‌تواند تأثیر مثبتی بر التهاب مغز داشته باشد. به‌طوری که در تحقیقات مشخص شد بزرگسالان بالای 65 سال که سطوح کافئین بیشتری در خون خود داشتند، از ابتلا به آلزایمر در امان بودند یا آن را به تأخیر می‌انداخت. پس حتما نوشیدن انواع قهوه برای این منظور سودمند خواهد بود.

چوانهای کائو، متخصص علوم اعصاب، درباره این مطالعه می‌گوید: این نتایج جالب نشان می‌دهد که افراد مسن با اختلال حافظه خفیف که سطوح متوسط قهوه (حدود 3 فنجان در روز) را می‌نوشند، به بیماری آلزایمر مبتلا نخواهند شد یا حداقل با تأخیر زیادی دچار این بیماری می‌شوند.

تأثیر مثبت قهوه بر پروتئین کلیدی در بیماری آلزایمر

مانند پروتئین بتا آمیلوئید، پروتئین تاو نیز ارتباط نزدیکی با آلزایمر دارد. تجمع پروتئین در اسکن مغز افراد مبتلا به این بیماری دیده می‌شود و تصور این است که درهم‌تنیدگی پروتئین تاو می‌تواند سلول‌های مغز را از بین ببرد و منجر به زوال شناختی شود. برای خیلی از افراد جدای از اثرات مثبت خرید انواع قهوه به یک روتین تبدیل شده است.

نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که کافئین تأثیر مثبتی بر پروتئین تاو دارد. کافئین یک آنتاگونیست گیرنده آدنوزین است، به این معنی که برخی از گیرنده‌های مغز را که به ساخت و درهم تنیدگی تائو کمک می‌کنند، مسدود می‌سازد. محققان امیدوار هستند که یافته‌های آنها به دسته جدیدی از داروها برای درمان بیماری آلزایمر منجر شود.

تأثیر قهوه بر آلزایمر چیست؟

با نوشیدن قهوه عملکرد مغز و حافظه را تقویت کنید

مطالعه‌ای که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد نشان داد بزرگسالانی که قبل از انجام تست حافظه 200 میلی‌گرم کافئین مصرف کرده‌اند، نمرات بیشتری در این آزمون داشتند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد که به تصاویر نگاه کنند و قرص کافئین را به مصرف برسانند. سپس یک روز بعد برگردند تا تصاویری را که دیده بودند، تصاویری که ندیده بودند و تصاویر مشابه یا غیر یکسان را شناسایی کنند.

محققان دریافتند که کافئین حافظه بلندمدت را با بهبود فرآیند تثبیت تقویت می‌کند تا یادآوری آسان‌تر شود. این مورد یکی از دلایل خرید انواع قهوه برای افراد مختلف است. شرکت کنندگانی که کافئین بیشتری دریافت کرده بودند در آزمایش عملکرد بهتری نداشتند و عوارض جانبی منفی مانند احساس بی‌قراری و سردرد را گزارش کردند.

قهوه جلوی دیابت نوع 2 که می‌تواند منجر به آلزایمر شود را می‌گیرد

مطالعات نشان داده است که حتی قهوه بدون کافئین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. در مقایسه با عدم مصرف قهوه، 6 فنجان قهوه در روز با 33 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط خواهد بود.

طبق تحقیقات افزایش مصرف قهوه به میزان یک فنجان در روز منجر به کاهش 9 درصدی خطر می‌شود در حالی‌که یک فنجان قهوه بدون کافئین در روز منجر به کاهش 6 درصدی خطر می‌شود. تقریبا 70 درصد از افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند.

مطالعات دیگر حتی نشان می‌دهد که آلزایمر احتمالا مراحل پایانی دیابت نوع 2 یا حتی نوع سوم دیابت باشد.

نکته ای که نباید از آن غافل ماند این است که نوشیدن روزانه قهوه مفید است اما به همان اندازه زمان مناسب نوشیدن قهوه نیز اهمیت دارد، زیرا که می تواند تنظیم خواب و یا سیستم گوارشی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. بنابر تحقیقات بهترین زمان نوشیدن قهوه بین ساعت 9:30 تا 11:30 ظهر است. البته این زمان بسته به شرایط مختلف متفاوت است.

تأثیر قهوه بر آلزایمر چیست؟

و در نهایت

بیماری آلزایمر یک بیماری ناتوان کننده است که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق تحقیقات کافئین، بخش کلیدی قهوه، احتمال دارد تاثیر مثبتی بر بیماری آلزایمر داشته باشد. نوشیدن قهوه و مصرف منظم آن احتمالا خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد. کافئین مانع از تولید پروتئینی به نام بتا آمیلوئید می‌شود که اعتقاد بر این است در ایجاد آلزایمر نقش دارد. البته توجه‌به این نکته اهمیت دارد که مصرف بیش‌ازحد کافئین می‌تواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد، بنابراین اعتدال کلیدی است.

منابع مطالعات:

www.alzheimers.net

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا