بیماری ها

بیماری ام ‌اس چیست؟ علت، علائم و درمان ام اس با طب سنتی

مولتیپل اسکلروزیس MS یک نوع بیماری عصبی است. این بیماری مسری نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.
در بیماری ام ‌اس، سیستم ایمنی شما به‌اشتباه اعصاب مغز و نخاع شما را موردحمله قرار می‌دهد. سیستم ایمنی به غلاف میلین (عایق الکتریکی که دور آکسون ها پیچیده شده است) که لایه‌ی محافظتی روی فیبرهای عصبی است حمله می‌کند، در نتیجه باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بین مغز و بدن شما می‌شود. در نهایت، این بیماری می‌تواند آسیب‌های دائمی به اعصاب وارد کند.

علائم و نشانه‌های بیماری ام ‌اس به‌طور گسترده‌ای متفاوت هستند و به میزان آسیب اعصاب و اینکه کدام اعصاب آسیب‌دیده‌اند بستگی دارد. بعضی افراد مبتلابه ام‌اس ممکن است توانایی راه رفتن به‌تنهایی و یا به‌طور کل را از دست دهند.
هنوز درمانی برای بیماری ام‌اس وجود ندارد بااین‌حال می‌توان به‌وسیله‌ی روش‌هایی بسیاری از علائم آن را درمان کرد. این درمان‌ها عبارت‌اند از:

  • داروها
  • فیزیوتراپی
  • درمان‌های جایگزین و تکمیلی

بیماری ام‌اس به سه نوع اصلی تقسیم می‌شود:

  1. ام‌اس عودکننده-بهبود یابنده
  2. ام‌اس پیش‌رونده اولیه
  3. ام‌اس پیش‌رونده ثانویه

گاهی اوقات مرز بین انواع مختلف ام‌اس حتی برای متخصصان هم مشخص نیست و بزرگ‌ترین تفاوت بین این‌ها وجود دوره‌های عود است.

بدتر شدن علائم معمولاً شامل مشکلات حرکتی و راه رفتن است. میزان پیشرفت بیماری در افراد مبتلابه ام ‌اس پیش‌رونده ثانویه بیشتر است.

علت ام اس چیست؟

علت مولتیپل اسکلروزیس هنوز ناشناخته است.در این بیماری سیستم ایمنی به بدن حمله می‌کند و نقص از عملکرد سیستم ایمنی است.
ممکن است با شنیدن مطالبی درباره‌ی ام‌ اس به این فکر بیوفتید که آیا می‌توانستم کاری کنم تا از ابتلا به آن جلوگیری کنم؟ پاسخ خیر است زیرا کسی به‌طور کامل نمی‌داند که چه عواملی در کنار هم موجب بروز فرد به بیماری ام‌اس می‌شود.

این عوامل خطر ابتلا به بیماری ام‌ اس را افزایش می‌دهند:

سن: ام ‌اس ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما معمولاً در افراد بین 16 تا 55 سال بیشتر رخ می‌دهد.
جنسیت: احتمال ابتلا به ام ‌اس در زنان 2 تا 3 برابر است.
سابقه خانوادگی: اگر یکی از والدین یا خواهر برادرهای شما مبتلابه ام ‌اس شده‌اند، شما در معرض خطر ابتلا به بیماری هستید.
عفونت: شواهدی وجود دارند مبنی بر اینکه برخی از ویروس‌ها و احتمالاً باکتری‌ها می‌توانند به بروز و ابتلا به ام ‌اس دامن بزنند خصوصاً ویروس ایستاین بار که موجب تب غده‌ای می‌شود.
آب‌وهوا: بیماری ام ‌اس در کشورهای دارای آب‌وهوای معتدل مانند کانادا، آمریکای شمالی، نیوزیلند، جنوب شرقی استرالیا و اروپا بسیار رایج است.
ویتامین D: پایین بودن سطح ویتامین D و کمبود نور خورشید خطر ابتلا به ام ‌اس را افزایش می‌دهد.
برخی بیماری‌های خود ایمنی: اگر بیماری تیروئید، دیابت نوع 1 یا بیماری التهابی روده دارید احتمال ابتلا به بیماری ام ‌اس بیشتر است.
سیگار کشیدن: اگر سیگار بکشید احتمال ابتلا به ام‌ اس در شما بیشتر می‌شود. مواد شیمیایی موجود در سیگار ممکن است بر روی سیستم ایمنی تأثیر بگذارند و به برانگیختن ام ‌اس دامن بزنند.

علائم و نشانه های بیماری ام ‌اس:

ام اسنشانه های بیماری ام اس چیست

علائم و نشانه‌های ام‌اس در افراد مختلف بسته به محل آسیب اعصاب و شدت آسیب متفاوت است. علائم اغلب بر حرکت فرد تأثیر می‌گذارند و شامل موارد زیر می‌شوند:

  • بی‌حسی و ضعف: ممکن است در یک یا چند عضو شما و معمولاً در یک سمت بدن به‌طور هم‌زمان رخ دهد.
  • احساس شوک الکتریکی: این نشانه همراه با حرکت گردن عموماً خم شدن به سمت جلو، رخ می‌دهد.
  • لرزش و ناهماهنگی در راه رفتن

بر اساس مطالعه محققان، سردرد در بیماران ام‌اس شایع است به‌طوری‌که سردرد میگرنی در این بیماران بیشتر از افراد دیگر جامعه وجود دارد، با توجه به این مسئله سردرد در بیماران مبتلابه ام‌اس در تعیین نوع و ارتباط آن با حملات ام‌اس حائز اهمیت است.

مشکلات بینایی نیز اغلب رایج هستند ازجمله:

از دست دادن قسمتی یا کل بینایی، اغلب دریکی از چشم‌ها که معمولاً همراه با درد هنگام حرکت چشم است.

  • دوبینی
  • تاری دید

دیگر علائم مولیتپل اسکلروزیس عبارت‌اند از:

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار هرگونه از علائم فوق به دلایلی نامعلوم شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

دوره بیماری ام اس

اکثر افراد مبتلا ام‌اس دارای دوره‌ی عود مجدد هستند. آن‌ها دوره‌هایی را تجربه می‌کنند که علائم جدیدی در آن بروز پیدا می‌کند که معمولاً طی چند روز یا چند هفته به طول می‌انجامد و به‌طور جزئی یا کامل بهبود پیدا می‌کنند. این عود شدن بیماری ناشی از دوره‌های آرام و فروکش بیماری است که می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد.
بالا رفتن جزئی دما در بدن می‌تواند علائم بیماری ام‌اس را بدتر کند، اما به‌عنوان دوره‌ی عود بیماری شناخته نمی‌شود.
تعداد کمی از افراد به‌نوعی از بیماری ام‌اس مبتلا هستند که باگذشت زمان بدون دوره‌ی عود به‌طور پیوسته وخیم‌تر می‌شود. این نوع از ام‌اس، ام‌اس پیش‌رونده نام دارد و یافتن درمان‌های کمک‌کننده به این بیماری سخت‌تر است.

ام اسدرمان بیماری ام اس با داروی گیاهی

درمان بیماری ام اس

بیماری ام اس یکی از مشکلاتی است که در سال های اخیر بیشتر به گوش می خورد. علت این بیماری هنوز به درستی شناخته شده نیست. ولی علم پزشکی سعی در کاهش علائم و پیشرفت آن دارد. در حال حاضر درمان قطعی و حتمی برای ام اس وجود ندارد. اما طب سنتی و طب فیزیکی با ارائه روش های درمانی جدید سعی در بهبود روند بیماری، و کاهش صدمات ناشی از آن دارد. شیوه های درمانی زیادی وجود دارد که در ادامه مطلب درمان ام اس با بهترین روش ممکن مورد بررسی است.

درمان بیماری ام اس در طب سنتی

در طب سنتی بیماری ام اس قابل درمان است و روش های ساده ای برای جلوگیری و درمان آن تعریف شده است. طب سنتی علت این بیماری را سردی حاصله در مغز و اعصاب می داند. طول دوره درمان 5-7 ماه است و پیشرفت های زیادی در روند بهبود بیماری دیده می شود.

  • در طول درمان طب سنتی و گیاهی به مصرف غذاهای گرم اهمیت به سزایی می دهد. مواد غذایی مانند انجیر، زیتون، آناناس در رژیم غذایی در رژیم غذایی گنجانده می شود.
  • خستگی عضلانی و گرفتگی ماهیچه ها از جمله علامت های مهم ام اس است. با روغن زیتون مواضع بی حس ماساژ داده شود.
  • استشمام بوهای گرم مانند عطر گل محمدی
  • رعایت رژیم غذایی مناسب و سالم حاوی ملین و هضم بهتر غذا
  • زعفران حاوی ماده کروسین است. کروسین در حفظ سلول های مغزی نقش به سزایی دارد. مصرف زعفران تا حد زیادی خطر ابتلا به ام اس را کاهش می دهد. در بیماران ام اسی نیز با حفظ پوشش عایق اطراف سلول های عصبی به بهبود کمک می کند.
  • گیاه جینسینگ به دلیل داشتن ماده گلوکوزیدهای استروئیدی، ویتامین D، ترکیبات روغنی فرا، ویتامین A و B6 فلز روی، در طب سنتی به عنوان گیاهی مهم در درمان ام اس به شمار می رود.
  • گیاه گزنه، خرفه، به دلیل داشتن منیزم بیماری را درمان می کند.
  • گیاه شاهدانه با کاهش لرزش های ایجاد شده توسط بیماری به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند.

طب سنتی علاوه بر موارد فوق، پرهیزهای غذایی را در نظر گرفته است:

به منظور افزایش احتمال درمان از غذاهای سرد مزاج خودداری شود. تخم مرغ، لبنیات، فلفل، چای و قهوه، بادمجان و … از جمله موادی است که باید در رژیم غذایی کمتر استفاده شوند.

در این روش بیشتر رژیم غذایی بیمار مد نظر است و سعی شده است که با گیاه درمانی در درمان موثر باشند. نتایج حاصل از این درمان، نشان می دهد که افراد بهبود زیادی در روند راه رفتن، تعادل به دست آورده اند.

درمان ام اس با سلول های بنیادی

روش های دارویی استفاده شده در درمان سعی در سرکوب سیستم ایمنی بدن دارند. اما در حال حاضر روش های جدید با امکان ترمیم نسبی سلول های عصبی نسبت به درمان اقدام می کنند. تحقیقات نشان می دهد در دارو درمانی امکان عود بیماری نسبت به درمان جدید بیشتر است. درمان جدید با سلول های بنیادی انجام می شود. مراحلی که در این روش طی می شود به قرار زیر است:

  • ابتدا شیمی درمانی به منظور از بین بردن سیستم ایمنی معیوب انجام می شود. می توان گفت این مرحله سخت ترین و ناخوشایند ترین زمانی است که بیمار طی می کند.
  • در مرحله بعد سلول های بنیادی را که از مغز استخوان و خون بیمار گرفته اند به تدریج تزریق می کنند. سلول های بنیادی حاوی سلول ها و ایمنی سالم است. پس از طی این مراحل بهبود نسبی در روند بیماری دیده می شود.

 درمان ام اس با روش اکسیژن تراپی و اوزون تراپی

اکسیژن و اوزون یکی از عناصر فعال طبیعت می باشند. انرژی خاصی دارند و با تولید اشعه گاما از طریق تحریک سلول های تخریبی، ترمیم بافت و ارتقا سیستم ایمنی بدن در بهبود بیماری ایفای نقش می کنند.

پیشرفت بیماری ام اس با اختلال در حرکت و رفتار زندگی عادی را به مخاطره می اندازد. سبک زندگی سالم بدون استرس کاذب، شاید بهترین روش برای پیشگیری از بروز چنین بیماری هایی باشد. همان طور که می دانید پیشگیری بهتر از درمان است. امید است در آینده ای نه چندان دور شاهد درمان بیماری های مختلف باشیم.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
virgoolyjcگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا