سلامت استخوان

رفع خطر فشار و درد ناگهانی ساق پا و علل آن با دکتر ارتوپد

درد در قسمت ساق پا معمولاً به فعالیت بدنی و ورزش کردن مرتبط است. اصطلاح درد ساق پا یا شین اسپلینت به درد در امتداد لبه داخلی استخوان ساق پا (درشت نی) اشاره دارد.

درد ساق پا معمولاً در پی فعالیت بدنی رخ می دهد و اغلب با دویدن همراه است. هرگونه فعالیت بدنی و ورزشی شدید می تواند باعث درد ماهیچه و عضلات ساق پا شود، به خصوص زمانی که به تازگی یک برنامه تناسب اندام را شروع کرده‌اید.

علت درد ساق پا را می توان با کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد شناسایی کرد و با اقدامات ساده بهبود بخشید. استراحت، کمپرس یخ و حرکات کششی اغلب مفید هستند. برای جلوگیری از این مشکل مراقب باشید که در حین ورزش بیش از حد به بدن خود فشار وارد نکنید.

درد ساق پا (سندرم استرس درشت نی) التهاب عضلات، تاندون ها و بافت های استخوانی اطراف استخوان درشت نی است. درد معمولاً در مرز داخلی استخوان درشت نی، جایی که عضله به استخوان می چسبد، ایجاد می شود.

معمولاً درد ساق پا زمانی رخ می دهد که ماهیچه و بافت استخوانی پا (ضریع استخوان) در طول تمرینات تکراری و ورزش های مکرر، بیش از حد کار کشیده شده باشد.

درد در قسمت ساق پا اغلب به دلیل تغییر ناگهانی در فعالیت بدنی ایجاد می شود. منظور از این تغییرات می تواند زیاد شدن تعداد دفعات حرکات ورزشی باشد، به عنوان مثال تعداد روزهایی که در هفته ورزش می کنید را بیشتر کنید و یا شدت و مدت زمان آن را تغییر دهید، مانند دویدن طولانی یا دویدن در تپه.

عوامل دیگری که می توانند باعث درد در ساق پا شوند عبارتند از:

  • صافی کف پا یا قوس های غیر طبیعی
  • ورزش با کفش های نامناسب
  • دوندگان بیشترین خطر ابتلا به درد در ناحیه ی ساق پا را دارند. رقصندگان و سربازان دو گروه دیگر هستند که معمولا از این بیماری رنج می برند و یا بیشتر به این عارضه دچار می شوند.

علت درد ساق پا-کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد

علائم و نشانه ها

شایع ترین علامت درد ساق پا، درد در امتداد مرز استخوان درشت نی است. ممکن است مقداری تورم در این ناحیه وجود داشته باشد.

درد ساق پا دردی است:

  • تیز و کوبنده یا آهسته و ضربان دار است
  • ممکن است قبل و بعد از ورزش ایجاد شود
  • با لمس ناحیه آسیب دیده، می تواند تشدید شود.

پس از توضیح علائم بیماری و سابقه پزشکی، دکتر متخصص پا شما را معاینه کرده و به تشخیص دقیق که بسیار مهم است میپردازد. گاهی اوقات مشکلات دیگری وجود دارد که می تواند بر بهبودی تأثیر بگذارد.

برای رد احتمال سایر بیماری های ساق پا، پزشک ممکن است عکسبرداری با اشعه ایکس از این ناحیه را تجویز کند. بسیاری از مشکلات می توانند باعث درددر ناحیه ی ساق پا شوند، از جمله شکستگی های استرسی، تاندونیت و سندرم کمپارتمان مزمن.

جلوگیری از بروز درد

  • کفش مناسب بپوشید.
  • مطمئن شوید که کف کفش شما ضد ضربه باشد. اگر از صافی کف پا رنج می برید حتما از کفی طبی استفاده کنید.
  • از راه رفتن روی سطوح ناهموار و شیب تند خودداری کنید.
  • به آرامی شدت تمرینات ورزشی را افزایش دهید.
  • به یاد داشته باشید که قبل از تمرین بدن خود را گرم کنید.

کلینیک تخصصی دکتر ارتوپد در زمینه ی بیماری های ارتوپدی ،  انواع تست های تشخیصی و درمان پا درد و هرگونه اختلال در این حوزه همواره در رتبه ی اول رضایتمندی بیماران قرارگرفته است. برای ارتباط با ما

می توانید با شماره های 22898302-021 و 22898303-021 تماس بگیرید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا