برای بالا بردن دمای بدن چه بخوریم؟
غذاهایی که هضم آنها بیشتر طول میکشد، میتوانند به افزایش دمای بدن در روزهای سردتر کمک کنند.
دمای طبیعی بدن
درجه حرارت بدن در 98.6 درجه فارنهایت یا 37 درجهی سانتیگراد طبیعی است. هنگام اندازهگیری دما بهصورت دهانی، دمای طبیعی بدن بین 97.6 تا 99.6 درجه فارنهایت (36.4 تا 37.5 درجهی سانتیگراد) است. اندازهگیری درجه حرارت بدن بهطور رکتال (مقعدی) اغلب کمی بالاتر خوانده میشود. قرار دادن دماسنج در زیر بغل ممکن است دما را کمی پایینتر نشان دهد. بسته به تعدادی از عوامل، در طول روز نوسانات کمی در دمای طبیعی بدن رخ میدهد.
عواملی که میتوانند بر دمای بدن تأثیر بگذارند
عوامل زیادی وجود دارد که میتوانند دمای بدن شما را تحت تأثیر قرار دهند. آب و هوای گرم و سرد میتواند تا حدودی بر دمای بدن شما تأثیر بگذارد، همانطور که بیماری، فعالیت بدنی، حمام گرم، احساسات قوی، حالات روانی، اضطراب و سن، میتوانند بر دمای بدن اثرگذار باشند. با عبور ریتمهای شبانهروزی طبیعی، دمای بدن شما در طول روز به طور معمول متفاوت خواهد بود. استعمال دخانیات، مصرف بعضی داروها، نوشیدن و خوردن میتواند تأثیر بسزایی در میزان دمای بدن داشته باشد.
چگونه خوردن غذا بر دمای بدن تأثیر میگذارد؟
خوردن به طور کلی منجر به افزایش اندک درجه حرارت بدن میشود، زیرا میزان سوخت و ساز بدن شما به منظور هضم غذا افزایش مییابد. ممکن است دمای بدن شما تا 2 درجه فارنهایت افزایش یابد زیرا طی فرآیند هضم، واکنشهای شیمیایی در بدن شما اتفاق میافتد. این واکنشهای شیمیایی همان چیزی است که گرما را ایجاد میکند و باعث افزایش جزئی درجه حرارت بدن میشود.
اگر به طور مداوم از دستگاه کنترل دما استفاده میکنید، میتوانید از 20 تا 30 دقیقه بعد از خوردن غذا، افزایش کمی در درجه حرارت خود مشاهده کنید. این نشاندهنده افزایش در میزان متابولیسم بدن شما برای تسهیل هضم است.
در ادامه به معرفی چند خوردنی مغذی که میتوانند در روزهای سرد پیش رو به شما کمک کنند، میپردازیم.
ترموژنز و حرارت بدن
به طور کلی، غذاهایی که هضم آنها بیشتر طول میکشد، میتوانند به افزایش دمای بدن کمک کنند و شما را گرمتر کنند. اصطلاح پزشکی برای این فرایند ترموژنز است که فرآیند تولید گرما در بدن ناشی از سوخت و ساز مواد غذایی است؛ بنابراین در فصول سرد سال به دنبال غذایی باشید که دارای چربیهای سالم، پروتئینها و کربوهیدراتهای سالم باشد. بسیاری از این غذاها پیچیده هستند و زمان بیشتری برای هضم شدن نیاز دارند.
برای افزایش دمای بدن چه بخوریم؟
1. موز بخورید
برای افزایش دمای بدن موز بخورید
موز دارای ویتامین B و منیزیم زیادی است که برای عملکرد صحیح غدههای تیروئید و آدرنال شما مهم است. این غدد به تنظیم دمای بدن کمک میکند. موز همچنین میتواند روحیه شما را تقویت کرده و حافظه شما را بهبود ببخشد.
2. چای زنجبیل بنوشید
چای زنجبیل داغ میتواند شما را در یک روز سرد، کاملاً گرم نگه دارد. زنجبیل برای سلامتی سیستم گوارشی مفید است و میتواند تولید گرما در بدن را تحریک کند، به این معنی که بدن شما را از داخل به بیرون گرم میکند. گرم نگه داشتن تنها یکی از بسیاری از مزایای سلامتی نوشیدن چای زنجبیل است.
3. جو بخورید
روز خود را با یک صبحانه از نان جو گرم یا انواع فرنی شروع کنید. جو دوسر منبع بسیار خوبی از غلات کامل و فیبر است. فیبر میتواند کلسترول شما را بهبود بخشد و در شما احساس سیری ایجاد کند.
4. قهوه بنوشید
نوشیدن قهوه برای بالابردن دمای بدن
یکی از فواید نوشیدن قهوه به دلیل کافئین آن است. کافئین سوخت و ساز بدن شما را افزایش میدهد و میتواند دمای بدن شما را بالا ببرد.
5. گوشت قرمز بخورید
گوشت قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند منبع خوبی از آهن است. آهن یک ماده معدنی مهم برای کمک به حمل اکسیژن در بدن است. افرادی که آهن کمی دارند ممکن است در دست و پای احساس سرما کنند و یا به راحتی دچار خستگی شوند. خوردن گوشت قرمز همچنین میتواند ویتامین B۱۲ را تأمین کند که به داشتن اعصاب سالم و یک سیستم ایمنی قوی کمک میکند.
6. سیب زمینی شیرین بخورید
سیب زمینی شیرین و سایر سبزیجات ریشهای برای فرآیند هضم به انرژی بیشتری احتیاج دارند و این باعث افزایش دمای بدن میشود. این سبزیجات سرشار از ویتامین A، ویتامین C و پتاسیم هستند. تحقیقات نشان میدهد سیب زمینی شیرین برای سلامتی چشم مفید است.
7. کدو حلوایی بخورید
افزایش دمای بدن با خوردن کدو حلوایی
کدو تنبل یک خوراکی مغذی برای گرم شدن در یک روز سرد است. این غذای پاییزی پر از آنتی اکسیدان ها، ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم است و مقادیر زیاد ویتامین C و پتاسیم موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و فیبر آن به سلامت دستگاه گوارش شما کمک میکند.
8. آب بنوشید
یک روش ساده برای کمک به بدن شما در پاییز و زمستان، نوشیدن آب است. آب بدن شما را در بهترین حالت ممکن نگه میدارد و به تنظیم دمای داخلی شما کمک میکند. کم آبی باعث کاهش دمای بدن (هیپوترمی) میشود.
9. آیس کافی
فقط قهوه گرم نیست که میتواند بدن شما را در یک صبح زمستانی، گرم کند. بلکه قهوه سرد هم میتواند دمای بدنتان را بالا ببرد. در واقع آنچه بدن شما را گرم میکند قهوه نیست، بلکه کافئین آن است. کافئین با تحریک آزادسازی اسیدهای چرب از بافتهای چربی بدن، سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد، که به نوبه خود میتواند درجه حرارت بدن را بالا ببرد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه آیس کافی شیر و ادویه
10. غلات کامل و کربوهیدراتهای پیچیده
به دلیل فیبر بالا، غلات کامل و سایر کربوهیدراتهای پیچیده مانند سیبزمینی و عدس نیاز به انرژی بیشتری برای شکستن، در مقایسه با کربوهیدراتهای ساده مانند کوکیها و نان سفید، دارند. این ویژگی نه تنها باعث میشود شما برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید، بلکه به این دلیل که بدن برای هضم آنها بسیار سخت تلاش میکند، ممکن است باعث افزایش گرمای بدن شود.
11. زیره
زیره افزایش دهنده دمای بدن
زیره مانند سایر ادویهها دمای بسیار شدیدی تولید نمیکند، اما میتواند دمای بدن را بالا ببرد بدون این که غرق در عرق شوید. دلیل آن هنوز معلوم نیست اما متخصصان در حال بررسی سازوکار این ماده در گرم کردن بدن هستند.
12. فلفل قرمز
فلفل قرمز میتواند باعث افزایش دمای هسته مرکزی بدن شود. طبق مطالعهای بر فیزیولوژی و رفتار، شرکتکنندگان در حدود 1 گرم فلفل قرمز به غذای خود اضافه کردند و نشان داده شد که دمای اصلی بدن آنها افزایش یافته، اما دمای پوست آنها پایینتر بود. متخصصان این پژوهش تصور میکنند که این افزایش تولید گرما همراه با کاهش احساس اشتها نشاندهنده یک مزیت بالقوه مصرف فلفل قرمز برای کسانی است که میخواهند وزن خود را مدیریت کنند.
سلام …من دمای بدنم همیشه ۳۵است چه کنم تابه ۳۷یا۳۸درجه برسد؟؟؟