بریانی اصفهان؛ طرز تهیه بریانی اصفهان با جگر سفید
بریانی یکی از غذاهای محلی استان اصفهان است.
مناسب برای: 2 نفر
زمان آماده سازی و پخت: 80 دقیقه
مواد لازم بریانی اصفهان:
- گوشت سر دست گوسفند: ۲۵۰ گرم
- دنبه: ۵۰ گرم
- جگر سفید گوسفند: ۱۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
- گردو، کنجد، خلال پسته و بادام: مقداری
- نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه بریانی اصفهان:
1. گوشت گوسفند، دنبه، ۱ عدد پیاز، چند قاشق روغن مایع و ۴ لیوان آب را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم شود (پس از پخت مقداری آب گوشت ته قابلمه باقی بماند).
2. جگر سفید را خرد کنید و با ۲ لیوان آب، ۱ پیاز خرد شده، چند قاشق روغن، مقداری نمک و فلفل داخل قابلمهای بریزید و با حرارت متوسط بپزید، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.
3. مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم کرده، مقداری نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.
4. مایهٔ بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن مقداری پودر دارچین، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمهای که چرب کردهاید قرار دهید تا کباب شود، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی شود.
مقداری آب گوشت را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده، گردوی خرد شده، کنجد، جعفری و … تزیین و سرو کنید.