با تمام خواص ژله و ژلاتین آشنا شوید!

آنچه در این مقاله میخوانید
در این مطلب به معرفی تمام خواص ژله و ژلاتین خواهیم پرداخت، باما همراه باشید 🙂
ژله از مادهای به نام ژلاتین تهیه میشود، این ماده حاوی پروتئین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتئین و آمینواسید نقش مؤثری در استخوانسازی و رشد دارد، بنابراین مصرف ژله بسیار مفید است. وقتی فردی به غذای سالم فکر میکند، ژله ممکن است یکی از اولین چیزهایی نباشد که به ذهن میرسد؛ اما ژله بیشتر از یک میان وعده پیشپاافتاده اهمیت دارد و دارای خواص قابلتوجهی است که در این مطلب خواهید خواند.
ژله چیست؟
ژله به خاطر پروتئین بالای آن برای سلامتی مفید است. بیشتر افراد با طعم و ژله رنگی آشنا هستند؛ اما ممکن است تعجب کنید که ژله عمدتاً از پروتئین درستشده است. ژله از جوشیده شدن استخوانهای حیوانات، غضروف و پوست آنها برای استخراج کلاژن درستشده است. کلاژن نوعی پروتئین فیبری است که ماهیچهها، استخوانها و پوست حیوانات را به هم متصل میکند.
وقتی کلاژن پردازش میشود، مادهای بیرنگ به نام ژلاتین میشود. بعد از سرد شدن ژلاتین، بافتی شبیه ژله پیدا میکند. برخلاف کلاژن، ژلاتین در آب داغ حل میشود و میتوان آن را در سسهای سالاد، سوپها و دسرها به کاربرد. فواید ژلاتین مشابه فواید کلاژن است چون ژلاتین همان آمینواسیدها را شامل میشود.
آمینواسیدها در ژلاتین
ژلاتین شامل چندین آمینواسید است. آمینواسیدها ترکیباتی هستند که برای ساخت پروتئینها باهم ترکیب میشوند و برای عملکرد مناسب اندامهای مختلف و نیز فراهم کردن انرژی ضروری هستند درحالیکه بدن انسان آمینواسیدها را تشکیل میدهد، بیشتر مردم باید آمینواسیدها اضافه را از طریق غذا به دست آورند. آمینواسیدهای موجود در ژله معمولاً در استخوانها و اندامهای ویژه حیوانات یافت میشوند. ازآنجاکه بیشتر مردم آن بخشهای حیوان را نمیخورند، اضافه کردن ژلاتین به رژیم غذایی متنوع و مغذی میتواند مفید باشد.
اسیدهای آمینه خاص یافت شده در ژلاتین ممکن است بسته به روش آمادهسازی و بافتهای حیوانی مورداستفاده متفاوت باشد؛ بهطورمعمول، معروفترین آمینواسیدها در ژلاتین گلایسین، پرولین و ولین هستند. ژلاتین شامل آمینواسیدها، آلانین و آرگینین است. ولین آمینواسید ضروری است که نمیتواند توسط بدن انسان تولید شود به این معنی است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
مصارف ژلاتین
ژلاتین ممکن است در محصولات غذایی، داروها و لوازمآرایشی مورداستفاده قرار گیرد. ژلاتین معمولاً در آبنباتها، شیرینی، ماشمالو، پوشش کپسولها یافت میشود. آنهم چنین بهعنوان آبگوشت استخوان و یا بهعنوان مکمل استفاده میشود.
خواص خوردن ژله
ژله برای پوست خوب است
ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست خوب است. به بازسازی سلولهای جدید بدن کمک میکند. از پیدایش علائم پیری پوست جلوگیری میکند. ژله برای تولید کلاژن خوب است. ژله دارای اسید اسپارتیک غنی است که به فرآیند بازسازی کمک میکند؛ بنابراین خوردن آن در حد میانه ضرری ندارد.
ژله برای عملکرد کاهش و افزایش وزن خوب است
ژله کالری کمی دارد درنتیجه برای دست یافتن به وزن ایدئال مناسب است. برخلاف دیگر محصولات شیرین، قند آن بسیار بالا نیست.
با ژله سیستم ایمنی را تقویت کنید
ژله از کربوهیدرات و ویتامین B غنی است. به افزایش ایمنی بدن کمک میکند. خیلی از افراد ترجیح میدهند بعد از جلسات ورزشی ویا در زمان افسردگی ژله بخورند.
خواص ژله برای مو
ژله منبع غنی اسیدفولیک بوده که برای سلامت مو مفید است. از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری میکند.
ژله به کاهش کلسترول بد کمک میکند
همه میدانند که اگر سطح کلسترول بد در بدن افزایش یابد میتواند منجر به حمله قلبی شود. ژله به کاهش کلسترول بد یعنی LDL کمک کرده و سطح کلسترول خوب بدن را افزایش میدهد. ژله به جلوگیری از خطر بیماریهای قلبی کمک میکند.
خواص ژله برای مفاصل
ژله از ژلاتین طبیعی تهیهشده است که میتواند نرمی مفاصل را افزایش داده و از التهاب و ورم مفاصل جلوگیری کند ژله همچنین میتواند تورم ناشی از درد مفاصل را کاهش دهد.
کاهش استرس با ژله
آمینواسیدهای ضروری در ژله میتواند استرس را کاهش دهد. همچنین میتواند نشانههای ضعیف افسردگی در زنان را کاهش دهد.
ژله ناهنجاریهای پوست را کاهش میدهد
ژله ردههایی از اینوزیتول و نیاسین دارد که از برخی از ناهنجاریهای پوستی جلوگیری میکند. در حقیقت مصرف مکرر ژله به کاهش ناهنجاریهایی نظیر آکنه و روزاسه (نوعی بیماری مربوط به بینی و گونها که ضایعات آکنه مانند، گشاد شدگی مویرگها مشخص میشود) را کاهش میدهد.