سس ها
طرز تهیه سس سفید مخصوص پاستا و ماکارونی

مواد لازم سس سفید:
- کره: ۶۰ گرم
- آرد: ۴ قاشق غذاخوری (۱۵ میلیلیتری) یا ۳۶ گرم (هر قاشق آرد ۹ گرم وزن دارد.)
- شیر: ۵۰۰ میلیلیتر
- استاک مرغ (سوپ مرغ آماده و بصورت قرص): یکچهارم یک قرص در یک قاشق غذاخوری آبجوش حل شود (در صورت امکان)
- برگ بو: یک برگ (در صورت امکان)
- خامه: ۳ قاشق غذاخوری، ۴۵ گرم (ضروری نیست. هر قاشق غذاخوری خامه ۱۵ گرم وزن دارد.)
- نمک و فلفل: به اندازه
طرز تهیه سس سفید:
- کره را در ماهیتابه ریخته وقتی نصف آن ذوب شد آرد را اضافه کرده به هم میزنیم. وقتی خوب با یکدیگر مخلوط شده و تمام آن کف کرد، شعله را خاموش میکنیم.
- شیر، (در صورت امکان یک قاشق غذاخوری از سوپ استاک مرغ) و برگ بو را افزوده با کفگیر ترجیحاً چوبی خوب به هم میزنیم. ماهیتابه را بر روی شعله قرار میدهیم تا حالت سس را به خود گرفته و کشدار شود سپس شعله را خاموش میکنیم.
- در آخر خامه (در صورت تمایل)، نمک و فلفل را اضافه میکنیم و به هم میزنیم. سس آماده است. غلظت سس بر اساس نوع غذا تفاوت دارد. در هنگام استفاده در غذاها برگ بو را خارج میکنیم.
نکته: غلظت سس بر اساس نوع غذایی که با آن استفاده میشود تفاوت دارد. برای مخلوط کردن سس با ماکارونی بهتر است سس رقیق باشد تا ماکارونی بهم نچسبد.