طرز تهیه سس خردل با دو روش خانگی
سس خردل نوعی سس است که میتواند جایگزین سس مایونز باشد این سس طعمی تند دارد. این سس یکی از افزودنیهای موردعلاقه بسیاری از مردم است و میتوان روی انواع ساندویچها ازجمله: فلافل ، هاتداگ، همبرگر و بسیاری از ساندویچهای دیگر استفاده کرد.
طرز تهیه سس خردل به دو صورت فرانسوی و انگلیسی تهیه میشود که با هرکدام از آنها طعم متفاوتی را احساس خواهید نمود. سس خردلی که در خانه تهیه میشود بهمراتب تندتر از سسهایی ست که در بازار وجود دارد. سس خردل انواع مختلفی دارد که در اینجا ما دو مدل فرانسوی و انگلیسی آن را به شما آموزش میدهیم.
خردل گیاهی است که از زمانهای قدیم بهعنوان یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورداستفاده قرار میگرفته است. بهتر است بدانید که از زمانهای بسیار قدیم مردم از خردل بهعنوان چاشنی در غذاهای خود استفاده میکردهاند. بهعنوانمثال رومیان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط میکردند و آن را بهجای سس روی سالاد یا غذایشان میریختند. بسیاری معتقدند که فرانسویان اولین مردمانی بودند که از خردل در ترکیب غذایی خود استفاده کردند. اما بسیاری معتقدند که رومیان باستان اولین ملتی بودند که تصمیم گرفتند برای طعم دادن به غذاهایشان سُس خردل را با ترکیب دانه کوبیده خردل و آبغوره یا سرکه تهیه کنند.
فرانسویها اولین مقلدان درست کردن سس خردل از رومیها بودند و پس از یادگرفتن طرز تهیهی این سس، با افزودن ادویههای مختلف به آن، توانستند انواع مختلفی از سس خردل را به جهانیان معرفی کنند و آن را در سفرهی مردم دنیا بهعنوان یک چاشنی خوشمزه جای دهند. دانههای خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا ۳، آهن، روی، پروتئین و فیبر خوراکی هستند.
طرز تهیه سس خردل به سبک فرانوسی:
مواد لازم سس خردل فرانسوی:
- دانه خردل سفید: 1 قاشق سوپخوری
- سرکه: 1 قاشق چایخوری
- آب سرد: 1 قاشق چایخوری
- شکر: 1 قاشق چایخوری
روش آماده سازی سس خردل فرانسوی:
- ابتدا همه مواد را داخل میکسر بریزید و باهم مخلوطکنید.
- اجازه دهید این ترکیب حداقل 15 دقیقه بماند تا سس طعم یکنواخت و دلپذیری بگیرد.
- به همین راحتی، سس خردل شما آماده است.
طرز تهیه سس خردل به سبک انگلیسی:
مواد لازم سس خردل انگلیسی:
- پودر خردل: 2 قاشق سوپخوری
- خامه: 4 قاشق سوپخوری
- آبلیمو: 1/4 پیمانه
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- نمک: 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس خردل انگلیسی:
- ابتدا پودر خردل، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را باهم خوب مخلوطکنید.
- درنهایت خامه را با مواد ترکیب کرده و مواد را هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
- بهتر است سس خردل با خامه را همزمان با تهیه غذای اصلی تهیهکرده و نهایتاً تا 3 روز داخل ظرف دربسته و در یخچال نگهدارید.