غذاها

طرز تهیه برنج آبکش با ته دیگ سیب زمینی

مناسب برای: 4 نفر

مواد لازم برنج آبکش با ته دیگ سیب زمینی:

  • برنج: ۲ و نیم پیمانه ۲۰۰ میلی‌لیتری، ۴۰۰ گرم (وزن برنج در هر پیمانهٔ ۲۰۰ میلی‌لیتری، ۱۶۰ گرم است. میزان برنج برای یک نفر ۱۰۰ گرم در نظر گرفته شده است.)
  • نمک: ۴ قاشق غذاخوری و اگر لازم بود پس از چشیدن مزه (۲ قاشق برای خیساندن برنج و ۲ قاشق برای داخل آب هنگام آبکش کردن در صورت کم نمک بودن در هنگام پخت می‌توان مقدار دیگری با آب به برنج در حال دم کشیدن اضافه کرد.)
  • روغن: ۴ قاشق غذاخوری (نیمی برای ته دیگ کردن نان یا سیب زمینی و نیمی برای داخل برنج)
  • سیب زمینی برش داده شده یا نان: به مقدار لازم برای پوشاندن ته قابلمه
  • زعفران: یک چهارم قاشق چای‌خوری (در صورت تمایل)

طرز تهیه برنج آبکش با ته دیگ سیب زمینی:

۱. قبل از پخت چند ساعت برنج را در یک ظرف آب نمک می‌ریزیم تا خوب خیس بخورد.

۲. یک قابلمه که جای کافی برای پخت برنج داشته باشد را پر از آب کرده روی شعلهٔ بسیار تند قرار می‌دهیم و داخل آن نمک اضافه می‌کنیم.

۳. وقتی که آب کاملاً جوش آمد برنج را داخل قابلمه می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم. کف برنج را نیز گاه‌گاهی با ملاقه گرفته دور می‌ریزیم. بعد از ۵ دقیقه برنج رو آزمایش می‌کنیم بدین معنا که یک‌دانه را مابین دو انگشت فشار می‌دهیم برنج باید حالت سفت و حالت استخوانی نداشته باشد. در این زمان برنج را درون آبکش می‌ریزیم و به روی آن آب ولرم می‌گیریم تا شوری آن برود.

۴. در قابلمه‌ای که برای پختن در نظر گرفته‌ایم، روغن ریخته و کف قابلمه را با نان یا سیب زمینی می‌پوشانیم. قابلمه بر روی شعله متوسط تا تند می‌گذاریم. برنج را به درون قابلمه می‌ریزیم و آن را با کفگیر به شکل تپه فرم می‌دهیم.

۵. در قابلمه را می‌بندیم تا بخار داخل قابلمه پر شود. پس از حدود ۷–۵ دقیقه انگشت خیسمان را به بدنهٔ قابلمه می‌زنیم اگر آب به‌سرعت تبخیر شد یعنی قابلمه به حد کافی داغ شده و زمان آن رسیده که شعله را کاملاً کم کنیم. بیش‌ازحد ماندن قابلمه بر روی شعله زیاد باعث سوختگی ته‌دیگ خواهد شد.

۶. پس از کم کردن شعله در حدود نیم پیمانه آب و روغن (اگر کم نمک بود نمک) به برنج اضافه می‌کنیم. برای بستن در قابلمه یا در را با پارچه پوشانده یا در صورت امکان دم‌کنی را به روی قابلمه می‌گذاریم؛ بنابراین ابتدا شعله باید زیاد باشد تا آب برنج‌ها بخار شود و هم‌چنین بخار درون قابلمه را بگیرد و بعد شعله را بسیار کم می‌کنیم و به مدت تقریباً ۱ ساعت صبر می‌کنیم تا برنج آماده شود.

1. برنج خیسانده شده در نمک و آب، زعفران حل شده در آبجوش، سیب زمینی حلقه برش داده، آب و روغن برای هنگام دم کشیدن

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

2. کف برنج را با ملاقه گرفته دور می‌اندازیم

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

3. روغن را در قابلمه ریخته و سیب زمینی‌های ورقه ورقه شده را در کف قابلمه می‌چینیم

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

4. برنج را بصورت تپه در می‌آوریم

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

5. زعفران را که در آب داغ حل شده می‌توان در کنار برنج قرار داد تا دم بکشد. مقداری از این زعفران را می‌توان برای این برنج مصرف کرد و باقیمانده را تا چند روز در یخچال نگهداری کرد.

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

6. بعد از اینکه در درون برنج در اثر حرارت زیاد بخار جمع شد، حرارت را کم می‌کنیم و بعد از ریختن مقداری آب و روغن در قابلمه را با دمکن می‌پوشانیم تا برنج دم بکشد

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

7. چلو با ته دیگ سیب زمینی

طرز تهیه نان رول کره ای خانگی؛ مناسب صبحانه و عصرانه

     

    نکته: در صورت استفاده از زعفران کمی زعفران خرد شده را داخل آبجوش ریخته آن را در درون استکان کوچکی ریخته آن را هنگام دم کشیدن برنج در کنار برنج قرار می‌دهیم تا زعفران نیز دم بکشد و رنگ آن غلیظ شود. بعد از کشیدن برنج روی سینی کمی برنج داخل این استکان ریخته و روی برنج‌ها را با برنج زعفرانی تزئین می‌کنیم. در صورت نیاز به زعفران در غذاهای دیگر می‌توان مقدار بیشتری زعفران بکار برد و باقیمانده را در یخچال به مدت چندین روز نگهداری کرد.

    نوش جان 😉

    4/5 - (4 امتیاز)
    منبع
    wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا