طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی برای 6 نفر
![طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی برای 6 نفر](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2022/07/شلهزردمجلسی-min.jpg)
شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است که به دلیل وجود زعفران، زردرنگ است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته میریزند. شلهزرد عموماً به یک طریق پخته میشود و بهخصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده میشود.
از آنجاکه این دسر بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع میشود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات و اسامی مذهبی میکنند.
شله زرد اصالتی ایرانی دارد.
شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A, C, D، گروه ویتامینهای B مانند B1, B2, B6، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، کلسیم، آهن، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. این دسر معده و قلب را تقویت و دردهای روماتیسمی را برطرف میکند؛ شله زرد خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و عفونت بدن را از بین میبرد. این دسر نشاط آور و برای افراد افسرده بسیار مفید است. شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند. شله زرد برای مبتلایان به سوء هاضمه، نفخ معده، حالت تهوع، اسهال و افرادی که معده اسیدی دارند مفید است و نقش مؤثری در تقویت قوای جنسی و حافظه دارد و برای سلامتی پوست و مو هم مفید هست.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی برای 6 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه شله زرد نذری خوشمزه برای 6 نفر
مواد لازم برای تهیه شله زرد خوشمزه برای نذری:
برنج نیم دانه ایرانی | ۱ پیمانه |
آب | ۷ پیمانه |
شکر | ۲ پیمانه |
زعفران غلیظ دم کرده | به مقدار لازم |
عرق هل یا هل دم کرده | ۳ ق غذا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
روغن مایع | ۲-۳ ق غذاخوری |
گلاب | نصف پیمانه |
خلال بادام | به مقدار لازم |
دارچین و پودر گل محمدی و پرک بادام برای تزئین | به مقدار لازم |
طزر تهیه شله زرد مجلسی برای ۶ نفر:
برنج از شب قبل بدون نمک حتماً خیس کنید، در قابلمه ۷ پیمانه آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاد سپس برنج اضافه کرده و حرارت کم و صبر کنید تا برنج شله زرد کاملاً شکفته و مغز پخت شود. کف روی برنج مدام بگیرید. اگر آب برنج در حال اتمام بود و برنج شکفته نشده بود میتوان از ۱ پیمانه آب بیشتر استفاده کرد.
وقتی برنج کاملاً پخت شکفته شد زعفران را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا برنج کاملاً رنگ بگیرد. سپس کره را اضافه کرده و مطمئن شوید برنج خوب پخته شده و شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود و شله زرد ته نگیرد. وقتی شله زرد خوب غلیظ شد خلال بادام که از قبل با گلاب خیس کردید بهش اضافه میکنید.
وقتی شله زرد چند تا جوش زد گلاب و هل اضافه میکنید و در انتها روغن مایع اضافه کنید و مداوم هم بزنید. اضافه کردن روغن مایع باعث میشود شله زرد به اصطلاح آب نندازد شله زرد ما حاضر شده است. حالا باید زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را خیلی کم کنید و شله زرد با دمکنی دم بگذارید تا خوب جا افتاده شود. شله زرد در ظرف سرو ریخته و با دارچین و هل و گل محمدی تزئین کنید. نوش جان.
روش دم کردن زعفران با یخ یکی از روش جدید برای رنگ بیشتر زعفران است. بدین ترتیب که زعفران با مقداری حبه قند با هاون سنگی یا مرمر خوب بسابید در ظرف مورد نظر ریخته چند قطعه یخ بهش اضافه کنید و وقتی زعفران خوب رنگ پس داد و یخ مقداری آب شد یک باره بهش آب جوش اضافه کنید تا به اصطلاح بهش شوک وارد شه خوش رنگ شود.
نکات فوت فنهای شله زرد مجلسی:
- زمانی که برنج در حال پخت نوک ق چای خوری نمک بهش اضافه کنید تا شیرینی شله زرد بیشتر نشان داده شود.
- به هیچ عنوان تا قبل اضافه کردن شکر هم نزنید چون ته میگیرد.
- با اضافه کردن کره به شله زرد باعث میشود شله زرد کمتر ته بگیرد.
- حتماً اول زعفران به برنج اضافه کنید بعد شکر اضافه کنید. اگر اول شکر اضافه کنید دانههای سفید برنج ممکنه وسط بافت شله زرد دیده شود.
- توصیه میکنیم بادام حتماً در گلاب خیس کنید، باعث نرم شدن خلال بادامها میشود.
- زعفران مستقیم توی شله زرد نریزید و حتماً دم کنید.
- از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
- مقدار آب بسته به نوع برنج میباشد.
- مقدار شکر میتوان بیشتر کرد ولی ۲ پیمانه شیرینی متعادلی به شله زرد میدهد.
- شله زرد خیلی نباید غلیظ بشه چون بعد سرد شدن غلظت آن بیشتر میشود.
- حتماً از خلال بادام تازه استفاده کنید تا بوی و مزه ماندگی ندهد.
- دم کردن شله زرد مانع آب انداختن میشود.