خورش‌ها و قلیه‌ها

طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی با مرغ

دستور شماره یک

مناسب برای: 5 نفر

تبلیغات

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان:

  1. پیاز سرخ کرده: ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری
  2. شکر: به میزان لازم
  3. زردچوبه: ۲/۱ قاشق چای‌خوری
  4. روغن: ۵ قاشق
  5. گوشت مرغ: یک عدد کامل
  6. مغز گردو چرخ‌کرده: نیم کیلو
  7. آب: ۳/۱ پیمانه
  8. رب انار شیرین: ۲ قاشق غذاخوری
  9. نمک: کمی

همچنین بخوانید: چگونه رب انار درست کنیم

طرز تهیه خورش فسنجان:

  1. مرغ را سرخ کرده و بعد پیاز را سرخ کرده و نمک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم بعد ۳ تا ۴ لیوان آب و گردوی چرخ‌کرده را به آن اضافه کرده روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خورش آهسته بجوشد و می‌گذاریم تا خوب بپزد.
  2. رب انار را یک ربع مانده به خورش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم خورش کاملاً به روغن بیفتد در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می‌کنیم.
  3. خورش باید بعد از آماده شدن کاملاً به روغن بیفتد و آب نداشته باشد. و در صورتی که مرغ پخته شد و خورش جا نیفتاد مرغ را خارج می‌کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می‌دهیم.

نکته:

  • معمولاً چاشنی فسنجان رب انار است ولی میتوان بجای آن‌ کمی شکر و زعفران ساییده شده استفاده کرد.
  • در خورش فسنجان آلو نیز می‌توان ریخت.
  • خورش فسنجان را با مرغابی نیز می‌توان تهیه نمود.
  • در صورتی که رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می‌ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانی‌تر بجوشد تا به روغن بیفتد.
  • این خورش با برنج مصرف می‌شود.

همچنین بخوانید:

خورش فسنجانچطور خورش فسنجون درست کنیم؟

دستور شماره دو

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان:

  1. گردوی چرخ شده: ۳۰۰ گرم
  2. سینه مرغ: ۵/۱ الی ۲ عدد
  3. نمک: کمی
  4. رب انار: ۱ لیوان
  5. شکر: به میزان دلخواه
  6. زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه فسنجون با مرغ ریش ریش:

  1. سینه مرغ را با کمی نمک و زردچوبه و پیاز رنده شده بپزید وقتی که پخته شد گوشت را جدا و ریش ریش و زعفرانی کنید.
  2. گردو را با دانه ساب یا با چرخ‌گوشت خرد کرده با مقدار کمی آب روی حرارت ملایم بگذارید بپزد.
  3. گوشت و آبگوشت را به گردو اضافه کنید و بعد رب انار و شکر به اندازه‌ای اضافه کنید که چاشنی مورد دلخواهتان به دست آید.
  4. اگر خورش شما رقیق بود می‌توانید کمی آرد سرخ شده و به آن اضافه کنید البته روی آرد سرخ شده تا داغ است آب خورش یا آب جوش بریزید تا صاف و یکنواخت شود و سپس آن را به خورش اضافه کنید.
  5. خورش را روی شعله بسیار کم بگذارید و با اضافه کردن کمی آب سرد و یا یک قطعه یخ، خورش به روغن میفتد و بعد از اینکه خورش کاملاً جا افتاد و آماده شد در ظرف بریزید و با گوشت تزیین کنید.

نوش جان 😉

به این مطلب امتیاز دهید
تبلیغات
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا