طرز تهیه دسر مشکوفی برای 12 نفر
![طرز تهیه دسر مشکوفی برای 4 نفر](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2023/05/مشکوفی.jpg)
مشکوفی غذایی است که با نشاسته، شیر، کره، شکر و سایر افزودنیها پخته میشود و معمولاً به عنوان دسر مصرف میشود. این یک دسر مازندرانی است و امروزه این گونه تهیه میشود اما در قدیم برطبق گواهی لغتنامهٔ دهخدا ظاهراً در نواحی دیگر هم معروف بوده است.
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه دسر مشکوفی برای 12 نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه دسر مشکوفی مجلسی برای 12 نفر
مواد لازم برای 12 نفر:
شیر سرد | 6 لیوان |
نشاسته گل | 12 قاشق غذاخوری |
شکر | 15 قاشق غذاخوری |
کره | 75 گرم |
گلاب | 6 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
طرز تهیه مشکوفی خوشمزه:
برای تهیه مشکوفی خوشمزه در ابتدای کار شیر سرد را به همراه نشاسته گل و شکر درون یک قابلمه مناسب ریخته، سپس به خوبی هم میزنیم تا نشاسته درون شیر حل شود. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط میگذاریم.
حالا مخلوط شیر را به صورت مداوم هم میزنیم تا گلوله شود. زمانی که مخلوط شیر کمی غلیظ شد کره را به همراه زعفران دم کرده به قابلمه افزوده و به هم زدن ادامه میدهیم تا مایه به غلظت فرنی نزدیک شود.
پس از اینکه مایه مشکوفی به غلظت فرنی رسید، گلاب و وانیل را در آخر پخت به قابلمه اضافه میکنیم تا عطر آنها حفظ شود. زمانی که مایه مشکوفی جوش آمد، بلافاصله قابلمه را از روی حرارت کنار میگذاریم.
در ادامه مشکوفی را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و پس از خنک شدن به مدت ۱ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا سفت شود. بسته به نوع سلیقه میتوانید مشکوفی را درون قالبهای سیلیکونی ریخته و درون یخچال قرار دهید.
این نوع دسر را میتوانید در رنگهای مختلف از جمله سفید یا کاکائویی درست کنید. برای درست کردن مشکوفی کاکائویی، 3 قاشق غذاخوری از نشاسته گل برداشته و به جای آن 3 قاشق پودر کاکائو را اضافه میکنیم.
پس از گذشت ۱ ساعت مشکوفی را از یخچال خارج کرده، سپس به دلخواه با گل محمدی و مغز بادام تزیین میکنیم. در نهایت مشکوفی را میتوانید برای افطاری در ماه مبارک رمضان یا میان وعده سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه مشکوفی
- در صورتی که میخواهید مشکوفی سه رنگ قالبی تهیه کنید باید مرحله اضافه کردن زعفران دم کرده را از این دستور حذف کنید. به مشکوفی ساده کمی اسانس وانیل اضافه کنید و وقتی پخت آن تمام شد، رنگ خوراکی مورد نظر را اضافه کنید.
- اگر شیر را از دستور حذف کنید و به جای آن این دسر خوشمزه را با آب تهیه کنید، مسقطی ساده یا مسقطی زعفرانی تهیه کردهاید.
- برای تهیه مشکوفی شکلاتی مقداری پودر کاکائو را با آب جوش حل کنید. سپس در مرحله آخر آن را اضافه کرده و خوب بهم بزنید. روش کار برای مشکوفی موزی با اسانس موز هم به همین ترتیب است.
- این دسر هر چه غلیظتر باشد ژلهایتر بوده و راحتتر میبندد.
- طرز تهیه دسر مشکوفی بروجردی هم به همین ترتیب است.
- طرز تهیه دسر مشکوفی قزوینی هم مثل دسر مشکوفی مازندرانی و بروجردی است.
- دسر مشکوفی را در قالب هم میتوانید بریزید. کف قالبهای مورد نظرتان را با کمی روغن مایع چرب کنید و مشکوفی را در آن بریزید تا خودش را بگیرد و سپس در ظرف مورد نظرتان برگردانید.
- دسر مشکوفی شبیه دسر پاناکوتا ایتالیایی است با این تفاوت که ژلاتین ندارد.
- فرق مسقطی و مشکوفی در این است که مسقطی شیر ندارد و با آب درست میشود اما به مشکوفی که با شیر درست میشود مسقطی یا لرزونک شمالی هم می گویند. مشکوفی بیشتر طعم و مزهای شبیه فرنی تهیه شده با نشاسته دارد.
- برای درست کردن مشکوفی برشی بعد از درست شدن مشکوفی آن را در یک ظرف مستطیل یا مربع شکل بریزید و اجازه دهید سرد شود. وقتی سرد شد آن را در یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد و سفت شود. ۳۰ دقیقه کافی است. سپس مسقطی را با یک چاقوی تیز به صورت لوزی یا مربع برش بزنید.