دسر

طرز تهیه شیر غلیظ شده (تبخیر شده)

زمان آماده سازی: ۵ دقیقه

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه شیر تبخیر شده (تغلیظ شده) به دو روش

مواد اولیه با شیر ساده:

  • شیر: ۲.۵ لیوان

مواد اولیه با شیر خشک:

  • شیر خشک (نیدو) مخصوص بزرگسالان: ۲/۳ لیوان
  • آب جوش: ۳/۴ لیوان

طرز تهیه شیر غلیظ شده

شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که در دستور بسیاری از کرم‌ها و شیرینی‌ها به واژه شیر تبخیر شده برخورد کرده باشید. این نوع شیر در بازار بسیار کم یافت می‌شود و در ضمن قیمت آن نیز بسیار زیاد است! در زیر ۲ نوع دستور متفاوت برای طرز تهیه این نوع شیر را می‌آموزیم.

طرز تهیه با شیر ساده:

  1. برای تهیه شیر تبخیر شده از شیر معمولی کافی است ۲ ونیم لیوان شیر را با حرارت غیرمستقیم (روش بن ماری) بجوشانیم تا درنهایت ۱ لیوان شیر به دست بیاید. البته شما می‌توانید این کار را درون فر، ماکروویو، مایکروفر و حرارت مستقیم هم انجام دهید اما کیفیت شیر تبخیر شده به‌خوبی نوع بن ماری نخواهد بود.
  2. در کل برای تهیه شیر تبخیر شده شما باید ۶۰ درصد میزان اصلی شیر را تبخیرکنید.

طرز تهیه با شیر خشک:

  1. این نوع شیر تبخیر شده بسیار خوشمزه‌تر و سریع‌تر از نوع قبلی است. برای تهیه ۱ لیوان شیر تبخیر شده شما به ۲ سوم لیوان شیر خشک و ۳ چهارم لیوان آب جوش نیاز دارید.
  2. کافی است شیر خشک و آب را مخلوط کرده و داخل مخلوط‌کن بریزید تا به روان بودن شیر تغلیظ شده بازاری برسد.

سایر نکات شیر تبخیر شده (تغلیظ شده)

1) توجه داشته باشید منظور از شیر خشک نوع مخصوص بزرگسال است (نیدو) نه شیر خشک نوزاد. می‌توانید این نوع شیر را از فروشگاه یا داروخانه تهیه کنید.
2) این نوع شیر به‌تنهایی مزه خوبی ندارد و تنها برای تهیه شیرینی یا دسر و یا همراه شکلات و قهوه از آن استفاده کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
منبع
tebyanگردآوری، ویرایش و بازنگری تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا