سلامت جنسی

عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی

در این مطلب به بررسی عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی یا پریودی خواهیم پرداخت، باما همراه باشید:)

امکان نزدیکی در دوران قاعدگی ممکن است یکی از مسائلی باشد که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده و این سؤال را در ذهن افراد ایجاد کند که آیا می‌توان در این دوران رابطه جنسی برقرار نمود. عللی برای منع یا محدود کردن نزدیکی در زمان پریود بیان‌شده است که برخاسته از مذهب و یافته‌های پزشکی است. ولی به‌هرحال برخی از زوجین تمایل به برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی دارند. در این مقاله درباره فواید و خطرات نزدیکی در زمان پریود، علل منع و احتمال بارداری در این دوران صحبت خواهیم کرد. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

نزدیکی در دوران قاعدگی

درد قاعدگیبرقراری رابطه جنسی در دوران پریودی

اهمیت رابطه جنسی در روابط زناشویی بر کسی پوشیده نیست. روابط جنسی از ارکان اساسی ازدواج می‌باشد و میل جنسی زن و شوهر به یکدیگر یکی از عوامل تداوم‌دهنده آن است. هنگام قاعدگی و خونریزی ماهانه زنان، معمولاً رابطه جنسی متوقف می‌شود و پس از یک هفته دوباره از سر گرفته می‌شود.

طبق گزارشات کمبود میل جنسی در زنان در دوران قاعدگی شایع است. درنتیجه زنان مایل نیستند هیچ تماس جنسی داشته باشند. برخی دیگر عکس این را گزارش می‌دهند و می‌گویند میل جنسی‌شان در این دوران زیاد می‌شود. اما به‌هرحال اکثر زنان مایل نیستند در دوران قاعدگی رابطه جنسی برقرار کنند.

نزدیکی در زمان پریود می‌تواند نوعی از روابط جنسی پرخطر نیز محسوب شود. رابطه در دوران قاعدگی معمولاً با حس مشمئزکننده و ناخوشایندی همراه است. اغلب زنان دوست ندارند همسرشان آن‌ها را در این حالت ببیند. علاوه بر این برقراری رابطه جنسی می‌تواند باعث کثیف شدن محیط اطراف شود. شاید دیدن این صحنه نه برای خود زن و نه مرد خوشایند نباشد و با اکراه همراه باشد.

علل منع نزدیکی در زمان پریود

علاوه بر میل فردی زن و مرد، ممانعت‌های دیگری به لحاظ مذهبی و پزشکی وجود دارد که رابطه جنسی در زمان قاعدگی را ممنوع، حرام و یا نامناسب نشان می‌دهد و مردم را از آن بر حذر می‌دارد. در ادامه قصد داریم به بررسی این علل بپردازیم.

علل مذهبی منع نزدیکی در دوران قاعدگی

نزدیکی در دوران قاعدگی از دید قرآن

در دین اسلام و بسیاری از ادیان دیگر برقراری تماس و رابطه جنسی در دوران قاعدگی ممنوع می‌باشد و افراد صراحتاً از آن منع شده‌اند. در برخی از ادیان دیگر محدودیت‌های قائل شده برای هرگونه تماس زن و مرد بسیار بیشتر است و در برخی نیز کمتر می‌باشد. در دین اسلام صرفاً رابطه جنسی ممنوع انگاشته شده است.

علل پزشکی عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی

در دوران قاعدگی دهانه رحم باز می‌باشد و از طرف دیگر خون، محیط مناسبی برای پرورش و رشد عوامل بیماری‌زا ایجاد می‌کند و احتمال انتقال بیماری‌های مقاربتی و باکتریایی بیشتر می‌شود. بنابراین معمولاً رابطه جنسی در این دوران توصیه نمی‌شود تا عوامل خطر کاهش یابد.

احتمال بارداری در دوران قاعدگی

احتمال بارداری در دوران قاعدگی کاهش پیدا می‌کند ولی کاملاً از بین نمی‌رود. یعنی هنوز هم احتمال اینکه باردار شوید وجود دارد. بیشترین احتمال بارداری زمان تخمک‌گذاری است. یعنی تقریباً دو هفته قبل از شروع قاعدگی معمولاً در زنان احتمال بارداری بالا است. بااین‌حال دوره‌های تخمک‌گذاری در زن متفاوت است. هرچه چرخه قاعدگی کوتاه‌تری داشته باشید احتمال بارداری در دوران قاعدگی بیشتر می‌شود.

سؤالات متداول در خصوص نزدیکی در دوران قاعدگی

آیا قاعدگی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مسری عفونی می‌شود؟

خون عاملی است که می‌تواند احتمال حضور، رشد و انتقال بیماری را دوچندان کند. بنابراین درصورتی‌که یکی از شرکای جنسی به یک عامل عفونی، میکروبی یا ویروسی مثل سوزاک، سیفیلیس، کلامیدیا و عامل ایدز و ویروس تب‌خال مبتلا باشند؛ امکان انتقال این عامل به دیگری در زمان قاعدگی افزایش می‌یابد.

آیا مردم به‌طورمعمول هنگام قاعدگی اقدام به رابطه جنسی می‌کنند؟

طبق بررسی‌های انجام‌شده، اغلب زوجین حین دوران قاعدگی رابطه جنسی برقرار نمی‌کنند و رابطه در این دوران محبوبیت چندانی ندارد.  احتمالاً با توجه به منفور دانستن این نوع رابطه در مذهب، فرهنگ و سنت به‌طور پیش‌فرض افراد از آن اجتناب می‌کنند.

4/5 - (4 امتیاز)
منبع
honarehzendegiگردآوری و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا