چه بخوریم تا دیرتر یائسه شویم؟

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به این سوال که “چه بخوریم تا دیرتر یائسه شویم؟” پاسخ خواهیم داد و خواهیم گفت مصرف چه مواد غذایی یائسگی را به تاخیر می اندازد و بالعکس چه مواد غذایی می تواند منجر به یائسگی زودرس شود. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
یائسگی نه تنها تأثیر شگرفی بر پوست، مو و ظاهر زنان دارد، بلکه نوسانات خلقی دردسرساز را نیز به همراه خواهد داشت.
زمانی که یک زن به مدت حداقل یک سال دوران پریود را تجربه نکند، در واقع پا به دوران یائسگی گذاشته است. میانگین سن یائسگی در هند 48 سال است، در حالی که در بریتانیا و ایالات متحده، زنان تقریباً در 51 سالگی به یائسگی می رسند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که علاوه بر سابقه خانوادگی، شیمی درمانی یا سیگار کشیدن، سن یائسگی تحت تأثیر نوع غذایی که می خوریم و رژیمی که دنبال می کنیم نیز می باشد.
مطالعه ای در دانشگاه لیدز، بریتانیا، ارتباط بین نوع رژیم غذایی و زمان شروع یائسگی را مستند کرده است. محققان مطالعه ای را روی حدود 14000 زن انجام دادند و دریافتند که مصرف منظم مواد غذایی سالم مانند ماهیهای چرب و حبوبات مانند نخود، لوبیا سبز میتواند به تاخیر در شروع یائسگی کمک کند. همچنین مشخص شد که مصرف ماکارونی سفید تصفیه شده و برنج با شروع زودرس یائسگی مرتبط است.
چه بخوریم تا دیرتر یائسه شویم؟
این وضعیت نه تنها زیبایی یا ظاهر بدنی زنان را تحت تاثیر قرار میدهد بلکه آنها را مستعد افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی، پوکی استخوان، از دست دادن حافظه، افسردگی و اختلالات جنسی می کند.
مطالعات انجام شده در دانشگاه ایالتی اورگان، ایالات متحده، نشان داده است که مصرف غذاهای گیاهی غنی از فیتواستروژن ممکن است به زنان در افزایش سطح استروژن در بدنشان کمک کند. کاهش این هورمون ها است که منجر به تمام عوارض دردسرساز مرتبط با یائسگی می شود.
مواد غذایی که یائسگی را به تاخیر می اندازد
در ادامه لیستی از مواد غذایی غنی از فیتواستروژن ها (استروژنهای گیاهی مشتق شده) قرار داده شده که برای به تاخیر انداختن و همچنین مقابله با جنبه های دردسرساز یائسگی کمک کننده است:
- انواع نخود
- جوانه ماش
- حبوبات – عدس، نخود فرنگی، لوبیا چیتی
- میوه ها – پرتقال، توت فرنگی، هلو، خرما، زردآلو
- سبزیجات به خصوص هویج
- دانه ها – دانه های کتان و کنجد
- سیر، زیتون و روغن زیتون
- زردچوبه – هر روز صبح زردچوبه را با آب ولرم یا بعد از شام با شیر ولرم میل کنید.
- غلات کامل
- محصولات سویا – توفو، ماست سویا
مصرف منظم ماهیهای روغنی مانند ماهی آزاد نر، ماهی سالمون، ماهی تن، ساردین، ماهی خالمخالی، ماهی قزلآلا نیز به جلوگیری از یائسگی زودرس کمک می کنند.
این مواد غذایی چگونه به تاخیر در یائسگی کمک می کنند؟
لیگنان ها و فلاونوئیدهای موجود در محصولات گیاهی به تاخیر در شروع یائسگی و همچنین غلبه بر علائم کمبود استروژن در زنان کمک می کند. علاوه بر این این رژیم های غذایی شما را از بیماری هایی مانند پوکی استخوان، زوال عقل (از دست دادن حافظه)، افسردگی، نوسانات خلقی، بیماری های قلبی و گرگرفتگی محافظت می کنند.
این را هم بدانید که …
داشتن رژیم های غذایی غنی از کربوهیدرات های تصفیه شده، شما را یک سال و نیم زودتر به سن یائسگی می رساند. سیگار کشیدن نیز تأثیر مخربی بر تخمدان ها دارد. بنابراین، حتی فقط با پرهیز از سیگار میتوانیم یائسگی را به تعویق بیاندازیم.
منابع مشترک کربوهیدراتهای تصفیهشده که موجب یائسگی زودرس می شوند:
- ماکارونی (مخصوصاً ماکارونی سفید)
- برنج سفید
- میان وعدههای حاوی برنج
- انواع بیسکویتهای کراکر
- انواع کیک
- انواع کلوچه
- انواع نان بیگل
- انواع دونات
- انواع کیک مافین
- نان ساندویچی نرم
- نان قندی
- دسرهای پختنی
- خمیر شیرینی
- خمیر پیتزا
- نان همبرگر یا هاتداگ
- انواع پنکیک
- انواع وافل