غذاها

طرز تهیه فلافل ساده آبادانی برای 8 نفر

فِلافِل خوراکی است ویژه کشورهای عربی و آن گِرده‌هایی از نخود یا باقلای خیس خورده و کوبیده شده است که در روغن سرخ می‌شود و با نان و چاشنی‌های تند صرف می‌شود. در یمن به فلافل باجیه گفته می‌شود. در مصر و سودان با باقلا تهیه می‌شود و طعمیه نام دارد.

تبلیغات

فلافل در ایران به عنوان یک غذای جنوبی شناخته می‌شود. در شهرهای جنوبی ایران مانند اهواز، آبادان و بندرعباس فلافل به صورت غذای خیابانی از گذشته وجود داشته است. بازار فلافل‌فروشی اهواز امروزه تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر شده است. در این بازار معمولاً فلافل به صورت سلف سرویس فروخته می‌شود. اخیراً این روشِ سرو در شهرهای دیگر به خصوص تهران هم رواج پیدا کرده است.

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه فلافل ساده آبادانی برای 8 نفر را برای شما آماده نموده ایم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه فلافل عربی خوشمزه برای 8 نفر

مواد لازم برای 8 نفر:

  • سیر 8 حبه
  • نخود 600 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد
  • جعفری 200 گرم
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • زیره 2 قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز 2 قاشق چایخوری
  • آرد نخودچی 4 قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ کردنی به اندازه کافی
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه فلافل:

برای تهیه فلافل خانگی توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید فلافل شما مانند فلافل بیرون شود حتماً باید نخود را مدت زیادی در آب بخیسانید تا کاملاً نرم شده و نفخش برطرف شود. برای این منظور نخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید. در صورتی که امکانش هست چند بار آب نخودها را تعویض کنید.

پس از اینکه نخودها به خوبی خیس خوردند آنها را به همراه سیر و پیاز دو مرتبه چرخ کنید. پس از اینکه نخود را به همراه سیر و پیاز چرخ کردید، مواد را داخل یک کاسه مناسب بریزید.

تبلیغات

در ادامه جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ به کاسه حاوی نخود چرخ شده اضافه کنید. در مرحله بعدی آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد. در آخرین مرحله باید طعم دهنده‌ها را اضافه کنید.

برای این منظور تخم گشنیز را به همراه زیره آسیاب کنید تا کاملاً پودر شوند سپس به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. اگر می‌خواهید فلافل شما به سبک جنوبی‌ها تند باشد می‌توانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید.

در ادامه مواد را خوب زیر و رو کنید تا کاملاً مخلوط شوند و ادویه‌ها به تمام نقاط مایه فلافل برسند. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار دهید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید. توجه داشته باشید که باید به قدری روغن مایع داخل ظرف شیر داغ کن بریزید که فلافل ها پس از افتادن در آن به صورت شناور در روغن سرخ شوند. پس از اینکه روغن داغ شد از مایه فلافل قالب بزنید و داخل روغن بیندازید. اگر قالب مخصوص فلافل ندارید می‌توانید با دست این کار را انجام دهید. باید مقداری از مایه فلافل بردارید و مانند یک کوفته کوچک به آن شکل دهید.

در پایان آنرا مانند کوکو سیب زمینی کمی تخت کنید و داخل روغن بیندازید. توجه داشته باشید که نباید بیش از حد ظرفیت ظرف فلافل داخل آن بیندازید زیرا اینکار باعث می‌شود فلافل ها به هم بچسبند. نکته مهم دیگر این است که حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافل ها به طور کامل مغز پخت شوند. به همین ترتیب تمام فلافل ها را سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافی‌شان خارج شود. پس از اینکه فلافل ها به طور کامل آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی خرد شده، خیارشور ، سیب زمینی سرخ کرده ، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی سرو کنید. به همین ترتیب تمام فلافل ها را سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافی‌شان خارج شود. پس از اینکه فلافل ها به طور کامل آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی خرد شده، خیارشور ، سیب زمینی سرخ کرده ، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی سرو کنید.

نکات کلیدی در تهیه فلافل

  1. می‌توانید از دو عدد سیب زمینی رنده شده و آب گرفته شده برای انسجام بیشتر فلافل استفاده کنید و تخم مرغ را حذف کنید.
  2. دقت کنید در هنگام چرخ کردن از سری متوسط استفاده کنید زیرا سریع ریز مواد را له می‌کند و باز آب انداختن نخود و در نتیجه وا رفتن آن می‌شود.
  3. میزان افزودن فلفل قرمز به ذائقه شما بستگی دارد.
  4. می‌توانید از ادویه‌های مخصوص عطاری که برای فلافل است نیز استفاده کنید.
  5. اگر دوست دارید فلافل شما کنجدی شود مقداری کنجد به مایه فلافل اضافه کنید.
  6. اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخ کرده درست کنید حدود 400 الی 500 گرم اضافه کنید.
  7. اگر فرصت کافی برای تهیه فلافل دارید می‌توانید مایه فلافل را برای ۱ الی ۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
  8. اگر دوست دارید فلافل شما پوک و پفکی شود می توایند 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر یا جوش شیرین به مواد اضافه کنید.
  9. به دلخواه مقداری پودر انبه از عطاری تهیه کنید و در مایه فلافل بریزید طعم و مزه فوق العاده خوبی می‌دهد.
  10. اگر دوست ندارید فلافل ها را درون روغن سرخ کنید می‌توانید در فر نیز این غذا را تهیه کنید بدین صورت که فر را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید تا گرم شود و روی سینی فر آنها را قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا پخته و طلایی شوند.
  11. چاشنی مخصوص برای فلافل ترشی لیته و سس انبه می‌باشد.
3/5 - (2 امتیاز)

تبلیغات

منبع
wikipediaparsiday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا