غذاها
طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی مجلسی برای 3 نفر
تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. تهچین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیها محسوب میشود.
تبلیغات
زمان پخت: 60 دقیقه
مناسب برای: 3 نفر
ملل: ایرانی
مواد لازم ته چین مرغ زعفرانی:
زرشک: 2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: 2 عدد
زعفران: 1 قاشق چای خوری (آسیاب شده)
نمک و فلفل: به مقدار لازم
کره آب شده: 1/4 پیمانه
ماست چکیده ترش: 1/2 پیمانه
مرغ: 250 گرم
برنج: 1/5 پیمانه
خلال پسته: برای تزئین – به مقدار لازم
خلال بادام: برای تزئین – به مقدار لازم
تبلیغات
طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی مجلسی برای 3 نفر:
- گوشت مرغ را با مقداری آب و نمک و ادویه آبپز کنید. هنگامی که مرغ پخته شد و حدود یک استکان آب از قابلمه باقی ماند، آب مرغ را جدا کرده و پس از درآوردن استخوانهای آن، مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
- زعفران را در مقدار کمی آب گرم حل کنید و آن را با یک زرده تخم مرغ، ماست و مقدار کمی نمک و فلفل مخلوط کنید؛ مرغ پخته شده را حداقل به مدت سه تا چهار ساعت در مخلوط ماست بخوابانید و داخل یخچال بگذارید.
- برنجی را که از قبل خیس کردهاید، بجوشانید و آبکش کنید.
- یک عدد زرده تخم مرغ، ۱۵۰ گرم روغن و نصف مخلوط ماستی را که مرغ را در آن خوابانده بودید، با دو تا سه کفگیر برنج مخلوط کنید و در ته دیگ یا قابلمه بریزید و با ته قاشق آن را صاف کنید.
- مقداری مرغ به صورت یک لایه نازک روی ته دیگ بچینید و روی آن نیمی از پلو را بریزید. بقیه مرغ را روی برنج بچینید، بقیه برنج را نیز روی مرغ بریزید و سطح مرغ را با برنج بپوشانید.
- آب مرغ را با یک قاشق چایخوری زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید. سطح برنج را با کفگیر کمی فشار دهید تا برنج کمی فشرده شود.
- باقیمانده مخلوط ماست را روی برنج بریزید. سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن را ذوب کنید و روی برنج بریزید و آن را دم کنید.
- بعد از یک و نیم ساعت ته چین آماده است. پس از دم کشیدن، به سرعت قابلمه را در دیس وارونه کنید تا ته چین به شکل قالبی خارج شود. زرشک را شسته و در روغن تفت دهید و روی ته چین را با زرشک خلال پسته و بادام تزئین کنید.
نوش جان 😉