اُرگاسم در زنان؛ مراحل اُرگاسم؛ عوامل موثر بر اُرگاسم زنان
ارگاسم زنان یا تجربه اوج لذت جنسی زنان را میتوان واکنشی دانست که کل بدن از خود نشان میدهد و شدت عکسالعمل و ترتیب زمانی آن متغیر است. موقع ارگاسم، ظاهر چین و شکنج دار صورت زن بطور گرافیکی افزایش تنش میوتونیک را در سراسر بدن او نشان میدهد عضلات گردن و ماهیچههای طویل بازوها و پاها معمولاً در اسپاسم غیرارادی شرکت میکنند.
دستها و پاهای زن در طی آمیزش به حالت پشت خوابیده، ممکن است شریک جنسی خود (مرد) را بطور محکم بگیرد. اندامهای انتهائی در شرایطی که شخص در زیر خوابیده شریک جنسی خود را با دست نگرفته اسپاسم کارپوپیدال از خود نشان میدهند، این اسپاسم حتی بر حسب عادت شخصی در موقع خود تحریکی نیز ظاهر میشود. عضلات مخطط شکم و سرین بطور ارادی در تلاش عمدی زن جهت بالا بردن تنشهای جنسی خود، مخصوصاً در موقعی که از اوج مرحله پلاتو بریده و به مرحله ارگاسم پا بگذارد مکرراً بطور ارادی منقبض میشوند. شروع فیزیولوژیکی ارگاسم بهواسطه انقباضات اعضای هدف علامت داده میشود. اعضای هدف این کار را با ایجاد سکوی ارگاسمی در ثلث خارجی مهبل آغاز میکنند.
ارگاسم زنانه چه بواسطه یک رابطه بین شخصی و چه به وسیلهٔ هر ترکیبی از فعالیتهای تحریکی، نعوظی/تخیلی کسب گردد، نمود درهم و برهمی از شرایط روانی فیزیولوژیکی و اثر اجتماعی جامعه، خواهد بود.
زمان اُرگاسم در زنان
ارگاسم در زنان از فرایند پیچیده تری نسبت به مردان پیروی میکند، به همین دلیل زمان بیشتری میبرد تا یک زن به اوج لذت جنسی و ارگاسم برسد (بهطور میانگین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه). ارگاسم در زنان طی یک روند اوجگیری و یک روند تخلیه دارد، بهطوریکه زمان خاصی برای بهوجودآمدن آن نمیتوان مشخص کرد و ممکن است زمان آن تا یک دقیقه طول بکشد. درحالی که نشانه ارگاسم مردان انزال و خروج منی است.
در بیشتر زنان حساسترین عضو به تحریک جنسی کلیتوریس است که لمس آن بسیار برای زنان لذت بخش بوده و بیشترین نقش را در فراهم آوردن لذت جنسی برای زنان دارد. تحریک برخی از نقاط بدن همچون واژن، کلیتوریس و نوک پستانها میتواند به ارگاسم منتهی شود. بسیاری از زنان به ویژه زنان طبقات پایین در کشورهای جهان سوم تاکنون تجربه رسیدن به ارگاسم را نداشتهاند و بسیاری از ناراحتیهای روحی نیز میتواند توان ارگاسم را از زنان سلب کند.
لوله واژن بهطور ریتمیک شروع به منقبض شدن میکند. همچنین انقباض غیرارادی اسفنکتر مقعد نیز در این مرحله پیش آمده و تعداد نبض و میزان فشار خون بالا میرود. افزایش انقباض عضلات و پر شدن سیاهرگ مهبل از خون موجب رسیدن به اوج لذت جنسی میشود. همچنین باید در نظر گرفت ارگاسم نمیتواند به زور صورت پذیرد، این بازتابها بهطور طبیعی اتفاق میافتند.
در هنگام خواب دیدن زنها نیز دچار اوج لذت جنسی و ارگاسم میشوند.
مراحل اُرگاسم زنان
مرحله اول اُرگاسم زنان
در مرحله اول اوج لذت جنسی زن یک احساس تعلیق یا توقف شروع خواهد شد. فقط یک لحظه طول میکشد. این احساس با ضربهای از آگاهی شدید حسی و مجزا همراه است ولی بعداً از کلیتوریس به طرف بالا یعنی به داخل لگن حرکت میکند. حوزه درجه شدت از یک حالت ملایم به حالت شوک میرسد، این موضوع توسط بعضی زنان گزارش شده است. از دست رفتن تیز حسی کلی به نسبت درجه شدت و دوام این صحنه ضمنی ارگاسمی صورت میگیرد.
از دست رفتن تیز حسی مکرراً در ادبیات مورد مناظره قرار گرفته است. طی اولین وهله از پیشروی ذهنی در ارگاسم احساس آگاهی شدید لگنی کلیتورال توسط تعدادی زنان اعلام شده است. این زنان خاطر نشان میکنند که این آگاهی همراه با یک احساس شکست یا اخراج میباشد. غالباً به وجود یک احساس گشاد شدگی پذیرشی اشاره شده است. این زنان میگویند که مقداری مایع واقعی بطور واضح از آنها خارج میگردد.
همچنین بخوانید: روش های آماده سازی زن برای رابطه زناشویی
مرحله دوم اُرگاسم زنان
وهله دوم از پیشروی حالت ارگاسمی، تشکیل شده از احساس انتشار گرما. انتشار گرما نخست در ناحیه لگن ایجاد شده و سپس در کل بدن پیشروی میکند. این احساس تقریباً تمام زنانی که به ارگاسم میرسند گزارش شده است.
مرحله سوم اُرگاسم زنان
بالاخره در سومین مرحله پیشروی ذهنی در حالت ارگاسمی، انقباضاتی غیرارادی با کانون ویژه در مهبل و لگن زیری، احساس میشود. غالباً این احساس به عنوان نبض یا تپش لگنی توصیف شده است.
5 عامل مؤثر در اُرگاسم زنان
رسیدن زنان به اُرگاسم خیلی پیچیده تر از رسیدن مردان به ارضای جنسی است. بیشتر زنان به سختی و به ندرت به اُرگاسم میرسند. 5 عامل مؤثر در این موضوع مؤثر هستند که به بیان آنها میپردازیم.
1. احساس زشت بودن بدن و نداشتن اعتماد به نفس
بسیاری از زنان از ظاهر بدنشان ناراضیاند، به صورتی که احساس میکنند زیادی چاق یا زیادی لاغرند، به رنگ پوستشان، جای زخمها، خالها، لکههای پوستی و غیره حساساند. این موارد سبب مبشود که احساس کمبود و احساسات منفی نسبت به خودشان به وجود آید، در نتیجه این موارد سبب استرس، نداشتن آرامش و سلب لذت در رابطه جنسی میشود و از رسید زنان به اُرگاسم جلوگیری میکند.
همچنین بخوانید: راه های افزایش اعتماد به نفس
شاید شما زنان بسیاری را در شبکههای اجتماعی ببینید که دارای بدن خوش فرم و بدون ایراد هستند، ولی بدانید که این موارد واقعی نیستند و چیزهایی که میبینید معیاری برای زیبایی نیستند. بدن شما بسیار زیباست، استرس نداشته باشید و بدانید که این فکر فقط در سر شما وجود دارد و طرف مقابل ممکن است چنین پنداشتی نسبت به شما نداشته باشد. سعی کنید غذاهای سالم و انرژی زا مصرف کنید، وزن خود را در حالت متعادل نگه دارید (این کار را با ورزش و تناسب اندام میتوانید به نتیجه برسانید) و در نهایت از استرس دوری کنید.
همچنین بخوانید: تغذیه سالم در سلامتی انسان چه نقشی دارد؟
2. دیدگاه منفی نسبت به رابطه جنسی
این دیگاه نتیجه تربیت اشتباه جامعه است که سبب میشود برخی از زنان نسبت به رابطه جنسی افکار و خلق و خوهای منفی داشته باشند که در نهایت سبب تخریب علاقه به رابطه جنسی میشود.
زنان این تربیت اجتماعی را به خانه خود میبرند، این موضوع بر علاقه به همسر و زندگی مشترک تأثیر بسزایی میگذارد. حتی اگر با عشق و رضایت هر دو طرف زندگی مشترک شروع شده باشد، داشتن دیدگاه منفی سبب میشود که در هنگام رابطه جنسی هیچگونه علاقه ای وجود نداشته باشد و زوجین به اُرگاسم نرسند.
همچنین بخوانید: رابطه جنسی زیاد خوبه یا نه؟
بدانید که رابطهی جنسی مشروع (حلال) امری بسیار زیبا و قابل قبول است و این فرصتی برای نزدیک شدن به همدیگر محسوب میشود. سعی کنید با یکی از نزدیکان خود و همچنین همسر خود راجع به این احساسات صحبت کنید. در میان گذاشتن این موضوع با شریک زندگی خود میتواند به غلبه و سرکوب این احساس به شما کمک کند.
3. زمان بندی در دورههای ماهیانه
احساس زن به هیجان و رابطه جنسی در میان دورههای ماهیانه از زمانی به زمانی دیگر متفاوت است. اوج زمان لذت در زنان بین روزهای 13 تا 16 بعد از آغاز دوره ماهیانه است، که در این زمان نسبت باروری زنان بالا رفته و درنتیجه نسبت هیجان جنسی در این روزها به اوج میرسد، اما در زمانهای دیگر نسبت هیجان در زنان کمتر است، که رسیدم به اُرگاسم کمی سختتر میشود.
در رابطه جنسی تمرکزتان بر ملاعبه و عشق بازی باشد، این موضوع نسبت رسیدن به اُرگاسم را افزایش میدهد.
4. مشکلات جسمی و روحی
بیماریهایی مانند قند خون یا برخی از بیماریهای اعصاب جلوی ابراز احساسات را میگیرد و در تمام دستگاههای بدن، عمل سلولهای دریافت حس را تضعیف میکند، که از این جمله میتوان دستگاه تناسلی را نام برد. برخی از مشکلات هورمونی ممکن است نیز بر روابط جنسی تأثیر گذار باشد.
مشکلات روحی و روانی مانند: افسردگی، اضطراب و استرس ممکن است تأثیر بسیار زیادی روی زنان و شهوت جنسی زنان بگذارد، در نتیجه این موارد سبب میشود زنان در رسیدن به اُرگاسم دچار مشکل شوند.
همچنین بخوانید: افسردگی جنسی؛ علت و درمان افسردگی در روابط زناشویی
به پزشک خود مراجعه کرده و این موضوع را با وی درمیان بگذارید، شاید درمان بیماری در رسیدن شما به اُرگاسم کمک کند.
5. مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروها
مصرف بی رویه مشروبات الکلی، مواد مخدر و بعضی از داروها; روی اعصاب و سلولهای حسی تاثیرگذار است که در نهایت به طور طبیعی احساس و نیاز به رابطه جنسی را از بین میرود.
همچنین بخوانید: مهم ترین دلایل کاهش میل جنسی زن و مرد
از دکتر خود در مورد تاثیرات داروهایی که برای شما تجویز میشود، بپرسید و در صورتی که این داروها بر رابطه جنسی شما تأثیر منفی میگذارد از وی بخواهید که داروی شما را جایگزین داروی دیگری نماید.
از مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر دوری کنید، نه برای بهبود رابطه جنسی بلکه برای داشتن زندگی بهتر.
علاقه سالم بین زن و مرد، اعتماد، مودت و عطف; کلید رابطههای خوب و موفق در تمام روابط جنسی است.