طرز تهیه کوکو سیبزمینی ساده و خوشمزه + نکات پخت آن
کوکو سیبزمینی یکی از انواع کوکوهای معروف و پرطرفدار ایرانی است. این کوکو در کنار کوکو سبزی از پرمصرفترین غذاهای فوری محسوب میشوند. این غذای خوشمزه را میتوانید بهعنوان یک شام یا ناهار سبک سرو کنید.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرارگرفته است میتوانید برای ۴ نفر کوکوی سیبزمینی تهیه کنید. درصورتیکه میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکو سیبزمینی تهیه کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- سیبزمینی : ۵ عدد متوسط
- تخممرغ : ۳ عدد
- پیاز (اختیاری) : ۱ عدد متوسط
- شوید خشک (اختیاری) : ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه : بهاندازه کافی
- زردچوبه و روغن : بهاندازه کافی
طرز تهیه کوکو سیبزمینی
مرحله اول
برای تهیه کوکو سیبزمینی مجلسی ابتدا باید سیبزمینیها را آبپز کنیم، برای این منظور ابتدا سیبزمینیها را میشوییم سپس به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا سیبزمینیها به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بمانند و آبپز شوند.
مرحله دوم
پسازاینکه پخت سیبزمینیها به پایان رسید کمی صبر میکنیم تا خنک شوند (یا اینکه قابلمه را زیرآب سرد قرار میدهیم) سپس پوست سیبزمینیها را میگیریم و در ادامه سیبزمینیها را رنده کرده و داخل یککاسه بزرگ و جادار میریزیم.
مرحله سوم
اضافه کردن پیاز به کوکو سیبزمینی اختیاری است ولی باعث خوشمزهتر شدن و پفکیتر شدن کوکو سیبزمینی میشود. در ادامه پیاز را رنده میکنیم و پسازاینکه با فشار دست آبش را گرفتیم، پیاز رنده شده را به کاسه حاوی سیبزمینی اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله تخممرغ را بهصورت جداگانه داخل یککاسه کوچک میشکنیم، سپس شوید خشک را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخممرغها اضافه میکنیم. اضافه کردن شوید خشک علاوه بر اینکه عطر بهتری به کوکوی ما میدهد باعث زیباتر شدن ظاهر کوکوها نیز میشود.
مرحله پنجم
پسازاینکه مواد طعمدهنده را به تخممرغها اضافه کردیم تخممرغ ر خوب مخلوط میکنیم تا بافتشان کاملاً یکدست شود و رنگشان کمی کِرِمی شود. در ادامه تخممرغ را به کاسه حاوی سیبزمینی اضافه میکنیم و مواد را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله ششم
اگر زمان کافی دارید بهتر است برای مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت مایه کوکو را در یخچال قرار دهید تا منسجمتر شود. البته اگر عجله دارید میتوانید در همین مرحله کوکوها را سرخکنید. در ادامه مقداری روغن در یک تابه تفلون میریزیم و اجازه میدهیم روغن داغ شود.
کوکو سیب زمینی
مرحله هفتم
پسازاینکه روغن داغ شد بهاندازه یک پرتقال کوچک از مایه کوکو برمیداریم و با دست آن را گرد میکنیم و در آخر با فشار کف دست آن را صافکرده و بهآرامی در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شود. به همین ترتیب تمام کوکوها را سرخکرده و به همراه نان سرو میکنیم.
نکات پخت کوکو سیبزمینی
کوکو سیبزمینی در فر
برای تهیه کوکو سیبزمینی در فر ابتدا یک قالب مناسب انتخاب میکنیم، سپس با مقدار کمی روغن مایع کف و بدنه قالب را بهخوبی چرب میکنیم، سپس مایه کوکو را در کف قالب قرار داده و روی آن را صاف میکنیم.
در پایان یک فویل آلومینیومی بسیار نازک روی قالب میکشیم و آن را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه (به دلیل متفاوت بودن حرارت فرهای مختلف) در فر قرار میدهیم تا آماده شود. درجه حرارت فر برای پخت کوکو سیبزمینی باید ۱۸۰ در جه سانتیگراد باشد.
کوکو سیبزمینی زعفرانی
اضافه کردن زعفران به مایه کوکو سیبزمینی علاوه بر اینکه باعث خوشمزهتر شدن کوکوها میشود، باعث میشود رنگ کوکوی شما طلاییتر نیز شود. برای مقدار مواد بالا یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دمکرده را به مایه کوکو اضافه میکنیم.
کوکو سیبزمینی با پنیر پیتزا
استفاده از پنیر پیتزا باعث خوشمزهتر شدن کوکو سیبزمینی میشود ولی به این نکته توجه داشته باشید که کالری غذا را خیلی بالاتر میبرد. برای پخت کوکو سیبزمینی با پنیر پیتزا بهتر است کوکو سیبزمینی را در فر درست کنید.
برای این منظور میتوانید پنیر را میانمایه کوکو یا مانند پیتزا روی آن قرار دهید که به سلیقه خودتان بستگی دارد. نیمی از مایه کوکو را در قالب فر قرار دهید میان آن را با پنیر پیتزا پرکنید و باقیمانده مایه کوکو را اضافه کنید و قالب را در فر قرار دهید تا کوکو آماده شود.
کوکو سیبزمینی سوخاری
برای اینکه کوکو سیبزمینی را بهصورت سوخاری طبخ کنید لازم است که مایه کوکو راکمی شلتر از حالت معمول درست کنید. در زمان سرخ کردن کوکوها آرد سوخاری را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر سیر مخلوطکنید و جلوی دست خود قرار دهید.
مقداری از مایه کوکو بردارید و با دست یا قالب به آن شکل دهید سپس درون آرد سوخاری بغلتانید تا تمام قسمتهای آن را آرد سوخاری پوشش دهد. در پایان مانند فلافل داخل تابه گود و پر روغن بیندازید تا کوکوها سرخ شوند.