طرز تهیه کیک اسفنجی ساده برای 6 نفر
![](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2022/05/maxresdefault-min.jpg)
کیک اسفنجی یکی از محبوبترین کیکها در سراسر جهان است که بیشترین استفاده آن در صنایع شیرینی پزی میباشد. کیک اسفنجی در شیرینی پزی و تهیه انواع کیکهای مناسبتی به عنوان کیک پایه شناخته میشود، البته کیک اسفنجی را در کنار نوشیدنیهای گرم برای میان وعده و عصرانه نیز تهیه میکنند. کیک اسفنجی به صورت پیش فرض با طعم وانیلی تهیه میشود، اما به سلیقه خود میتوانیم با اضافه کردن مواد دیگر طعم آنرا تغییر دهیم. مثلاً اگر بخواهیم این کیک خوشمزه را به صورت کاکائویی درست کنیم، میتوانیم مقداری از آرد را کم کنیم و به جای آن از پودر کاکائو استفاده کنیم، در ادامه با آموزش طرز تهیه کیک اسفنجی در مجله اینترنتی مثبت 1 همراه باشید.
دستور تهیه کیک اسفنجی ساده برای 6 نفر
مواد لازم برای کیک ساده خانگی برای 6 نفر:
آرد سفید | 4 لیوان |
شیر | ۱ و نیم لیوان |
تخم مرغ | 8 عدد |
شکر | 2 لیوان |
وانیل | ½ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک اسفنجی:
اولین مرحله برای تهیه کیک اسفنجی آماده کردن فر میباشد تا زمان آماده شدن مایع کیک برای گرم شدن فر معطل نشویم، یکی از نکات مهم در مورد کیک اسفنجی این است که به هیچ وجه مایه کیک پس از آماده شدن نباید معطل بماند زیرا ممکن است به اندازه کافی پف نکند.
برای تهیه کیک ساده ابتدا سفیده و زرده تخم مرغها از هم جدا میکنیم و در دو کاسه جداگانه میریزیم. در ادامه زردههای تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف جادار میریزیم و مواد را خوب هم میزنیم تا مایهای با رنگ کرمی و حالتی کشدار به دست بیاید.
در این مرحله سفیدههای تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم میزنیم تا کاملاً کف کنند و حجمشان زیاد شود. در این مرحله باید سفیدههای تخم مرغ را به حدی بزنیم که زمانی که کاسه را برگرداندیم سفیدهها روی زمین نریزد.
در این مرحله شیر را به ظرف حاوی زردههای تخم مرغ اضافه میکنیم و در ادامه سفیدههای تخم مرغ را نیز کم کم اضافه میکنیم و خیلی آرام مواد داخل ظرف را مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. پس از یکدست شدن مواد باید آرد را اضافه کنیم.
برای این منظور آرد سفید را دو مرتبه الک میکنیم تا کاملاً صاف و یکدست شود. این کار باعث میشود که زمان مخلوط کردن آرد با دیگر مواد، آرد کمتر به شکل گلوله شود. پس از الک کردن آرد بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
در این مرحله آرد را کم کم به مواد دیگر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. اگر آرد را به صورت یک جا داخل ظرف بریزید احتمال گلوله شدن آرد در کیک بسیار زیاد میشود، پس در این مرحله کمی با صبر مواد را هم بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.
پس از اینکه تمام آرد را به دیگر مواد اضافه کردیم مواد را کمی مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شوند. در ادامه قالبی که برای پخت کیک آماده کردهایم را با کمی روغن مایع چرب میکنیم. البته میتوانید از کاغذ روغنی هم برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.
پس از آماده شدن قالب مایه کیک را به صورتی دورانی داخل قالب بریزید. در ادامه قالب کیک را داخل فر که با ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کردهایم قرار میدهیم تا اماده شود. برای اماده شدن کیک اسفنجی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است.
البته به این دلیل که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است پس از ۳۰ دقیقه کی را بررسی کنید تا کیک بیش از حد در فر نماند و خشک نشود. یک روش قدیمی برای اینکه متوجه شوید کیک پخته است یا خیر وجود دارد که آن استفاده از خلال دندان است.
زمانیکه که کیک را از فر خارج کردید یک خلال دندان داخل بدنه کیک فرو کنید اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید کیک شما مغز پخت شده است. پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا از قالب خارج کنید.
نکات طرز تهیه کیک اسفنجی
آرد مناسب کیک اسفنجی چیست؟
مناسبترین آرد برای پخت انواع کیک و شیرینی آرد ۳ صفر است که همه قنادیها و شیرینی فروشیها از آن استفاده میکنند. اگر میخواهید کیک پوکتر و تردتری داشته باشید توصیه میشود که آرد خود را از فروشگاههای لوازم قنادی یا شیرینی پزی ها تهیه کنید.
این آرد از آرد نانواییها سفیدتر، ریزتر و نرمتر است و به همین دلیل برای پخت کیک اسفنجی مناسبتر است. استفاده از آرد نانواییها به دلیل اینکه این نوع آرد دارای مقداری سبوس گندم میباشد باعث میشود کیک سنگین شود.
چرا کیک اسفنجی من پف نمیکند؟
این سؤال خیلی از کسانی است که برای اولین بار در منزل کیک اسفنجی درست کردهاند. اینکه کیک شما پف نکرده است دلایل متعددی میتواند داشته باشد که در ادامه به صورت مرحله به مرحله به این دلایل میپردازیم.
هم زدن سفیده و زرده تخم مرغ
شاید خیلیها فکر کنند تنها دلیل پف کردن کیک وجود بکینگ پودر در میان مواد آن است ولی اینطور نیست، بکینگ پودر به پف کرن کیک کمک میکند اما تنها دلیل پف کردن کیک نیست. یکی از مهمترین دلایل پفکی شدن کیک اسفنجی تخم مرغ است.
اگر سفیده و زرده آن به خوبی هم زده نشوند کیک شما به خوبی پف نخواهد کرد. باید توجه داشته باشید زمانی که آرد را اضافه میکنیم نباید بیهوده مایه کیک را مخلوط کنیم چون این کار باعث خوابیدن پف سفیه تخم مرغ میشود.
باز کردن درب فر
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود کیک شما پف نکند باز و بسته کردنهای مکرر درب فر است که این مورد در میان آشپزهای مبتید بسیار شایع است. تا زمانی که ۳۰ دقیقه از زمان پخت نگذشته است به هیچ وجه درب فر را برای مشاهده کیک باز نکنید زیرار باعث میشود که کیک شما به اندازه کافی پف نکند.
معطل ماندن مایه کیک
این دلیل هم میان آشپزها مبتدی شایع است. زمانی که مایه کیک شما آماده میشود بلافاصله باید آنرا درون فر قرار دهید زیرار اگر بیش از حد برای قرار گرفتن در فر معطل شود دیگر پف نخواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل همیشه فر را از قبل روشن کنید تا زمان اماده شدن مایه کیک معطل نشوید.